Solbærsild

Solbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtte bli godt og det ble det.

Lake:

0,75 dl sukker

1 dl vann

5 ss eddik, 12%

1 laurbærblad

2 pepperkorn

Kok opp alle ingrediensene til laken, la den småkoke under omrøring, til sukkeret har løst seg opp. La laken avkjøle seg helt, før du tilsetter resten av ingrediensene.

Sild:

Avkjølt lake

1/2 dl solbærsirup

6 kryddersildfileter, vannet ut etter anvisning på pakka

1/2 rødløk, i strimler

1/2 dl solbær (ta også med ev. saft som har rent av bærene

Tørk av silden og del den i gaffelbiter. Legg sild, løk, og solbær lagvis i en krukke og hell laken over. La solbærsild stå kaldt i min. 2 dager, før du spiser av den.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese