Thaifiskegryte

Thaifiskegryte både smaker god og er sunt. Jeg har brukt steinbit, laks og argentinske villreker, men du kan bruke andre fiskeslag, om du vil og bytte ut reker med f.eks. blekksprut eller blåskjell. Oppskriften er passe til 4-6 personer.

2 rødløk, i strimler

1 gulrot i staver

1 persillerot i terninger

3 fedd hvitløk, finhakket

1 cm finhakket ingefær

1 ts malt sitrongress

2 ts sesamolje

1 ss fishsauce

1  boks tomater (helst Mutti)

2 ts soyasaus

1 ss fiskefond

2 ss sweet chilisauce

6 dl vann

1/2 finhakket chili

400 g laks i terninger

200 g steinbit i terninger

200 g argentinske villreker

2 ss koriander fra tube eller 1 neve frisk, finhakket

1 vårløk i staver

1 paprika i staver

Salt og pepper

Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett gulrot, persillerot, ingefær, sitrongress, fishsauce, sesamolje, tomater, fond, chili, chilisauce, koriander, soyasaus og vann. La det småkoke i 10 min, før du smaker til med salt og pepper. Tilsett fisken og vårløk og la det trekke i 5 min, før du tilsetter paprika og rekene og lar dem kose seg ett minutt eller to. Server thaifiskegryte med ris eller nudler.

Thaifiskegryte
Thaifiskegryte

 

Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Thailand HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese