Goro

Goro er en av de aller eldste julekakene og en av de sju slagene det var vanlig å ha på kakefatet til jul. Denne oppskriften gir ca. 60 goro.

1 egg

1 eggeplomme

125 g sukker

1 dl fløte

75 g potetmel

1 ts vaniljesukker

1 ts malt kardemomme

300 g romtemperert smør

350 g hvetemel

Rør sammen alt utenom smør og hvetemel. Tilsett smør i terninger litt etter litt, under omrøring. Deigen skal bli litt klumpete. Tilsett mel i flere omganger, rør godt i mellom deigen er fast og ikke klissete. Dekk deigen med plastfolie og sett den kaldt i minimum 30 minutter.

Kjevle deigen til en avlang leiv, som brettes inn mot midten. Gjenta kjevlingen og brettingen to ganger. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå kaldt over natten.

La deigen stå i romtemperatur 30 minutter før den skal bakes ut. Dryss litt mel på benken og kjevle deigen til den har en tykkelse på 1 1/2 mm.

Lag en mal i papp eller papir lik størrelsen på gorojernet ditt. Skjær ut kakene etter malen og stek dem i et gorojern til de er pene og gylne.

Oppbevares i tett boks.

Goro
Goro

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese