Kalvegryte

Denne kalvegryten er laget litt annerledes enn vanlige gryteretter og ble til på grunn av at jeg hadde rester fra en helstekt kalvefilet. Om du har andre kjøttrester, f.eks. okse, lam, svin eller vilt, kan du bruke samme oppskrift. Den er passe til 4 personer.

800 g helstekt kalvefilet

2 finhakkede løk

1 pk aromasopp i skiver

1 rød paprika i strimler

1/3 ltr fløte

1 boks rømme

masse tørket eller frisk estragon

1 ss bearnaisessens

1 ss kalvefond

Salt og pepper

Fres løken og soppen i en gryte til det får fin farge. tilsett alt unntatt kjøtt og paprika og la det koke inn til passe konsistens. Smak til om det trengs mer estragon og smak til med salt og pepper. Tilsett kjøttet i terninger og paprikaen. La kjøttet bli varmt. Server kalvegryte med potetmos og kanskje en frisk salat.

Du finner oppskrift på perfekt mandelpotetmos HER.

Kalvegryte
Kalvegryte

Du finner flere spennende og varierte gryteretter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese