Keema naan (kima nan)

Keema naan (kima nan) smaker sååå godt. Det er nanbrød fylt med lammekjøttdeig. Om du ikke får tak i lam, smaker det godt med vanlig kjøttdeig også. Jeg lager ofte til to dager. Når de er klare for steking, kan de pakkes godt inn, settes kaldt og stekes neste dag. Denne oppskriften er passe til 8 kima nan.

Lag deigen til nanbrødene. Du finner oppskrift her.

Mens deigen heves, lages resten av ingrediensene.

Yogurtdressing:

4 dl gresk yogurt

1 neve finhakket koriander

2 ts hvitløk fra tube eller 4 finhakkede hvitløksfedd

2 ts ingefær fra tube eller 2 cm revet ingefær

1 ts salt

1 ts spisskummen

2 ts sitronsaft

Alle ingrediensene kjøres i blender eller med stavmikser, til en jevn masse. Dekk til og sett kaldt til den skal brukes.

 

Fyllet:

2 løk

800 g lammekjøttdeig

2 ts hvitløk fra tube eller 4 finhakkede hvitløksfedd

2 ts ingefær fra tube eller 2 cm fersk, revet ingefær

1 neve finhakket koriander

2 finhakkede chili (eller mer, om du vil ha den sterkere)

2 store, finhakkede tomater

1 ts kardemomme

1 ts garam masala

2 ss sitronsaft

2 ts salt

Finhakk løk, koriander og tomatene godt og fjern gjerne overflødig væske. Rens og finhakk chili. Elt alle ingrediensene, så det blir en jevn farse. Del farsen i 8 jevnstore biter og rull dem til kuler. Settes kaldt til de skal brukes.

 

 

Topping:

10 ss smør

1 neve finhakket koriander

 

Keema naan
Keema naan
Nanbrødet:

Del nandeigen i 8 jevnstore emner og la de heve i ca. 1 time. Press ut eller kjevl nanemnene ut til runde skiver på ca. 15 cm i diameter. Plasser en kjøttfyllkule i midten av hvert nanbrød, trekk nandeigen rundt kjøttdeigkulen og steng godt igjen.

Press forsiktig den fylte nankulen flat igjen, helst med hendene. Begynn å trykke i midten og jobb deg utover. Aller helst skal vi oppnå skiver på 20-22 cm, som ikke sprekker opp. Men et par småsprekker er ingen katastrofe!

Stek nanbrødene høyt opp i stekeovnen på 300 grader til de får en gyllen fin farge på toppen. Snu dem og stek videre til de får fin farge på den andre siden også.

Smør på toppingen og server med dressingen.

Spis keema naan mens de er varme.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese