Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam

Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam har en rund, fin smak, som er lett å like. Om du vil ha litt sting i marinaden, kan du tilsette litt finhakket chili, men jeg liker den best uten.

800 g lammelår i skiver (eks. ben), delt i terninger

 

Mandel- og harissamarinade:

75 g harissa

1 fedd hvitløk

190 g syltet paprika

150 g soltørkede tomater

160 g malte mandler

2 sitroner, kun saften

30 ml olivenolje

Kjør alt sammen til en jevn masse, rør inn kjøttet og la det marinere i noen timer, gjerne over natten. Tre kjøttet på spyd og grill på alle kanter, til kjøttet får fin farge.

Salat:

1/2 rødkål, finstrimlet

1 appelsin, kun filetene, delt i 3

2 vårløk i strimler

1 paprika i strimler

1/2 agurk

Granateplefrø

Bland alle ingrediensene i en bolle

Dressing:

Saften av appelsinskrotten

1 ts zathar

2 ss flytende honning

1 dl olivenolje m/hvitløk

2 ss sitronsaft

1 dl olivenolje

1 ts zathar

Salt og pepper

Bland alle ingrediensene til dressingen og bland den med salaten.

 

Server mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam sammen med salaten og ris eller couscous, som du finner oppskrift på her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese