Marinert biff med nudelsalat er smaksrik og mettende mat, som kan serveres til lunsj, forrett eller middag. Oppskriften er passe til 4 personer som hovedrett eller 8 personer som forrett.
Marinert biff:
1 dl soyasaus
1/2 dl brunt sukker
1 dl mirin
1/2 dl sake
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 cm ingefær, revet
400 g biff, jo mørere, jo bedre
1 neve sesamfrø
Bland ingrediensene i en stor bolle, del biffen i terninger og la dem ligge i marinaden, gjerne over natten. Stek dem i litt sesamolje og dryss over sesamfrø mot slutten av steketiden.
Nudelsalat:
Nudelsalat kan spises alene, med godt brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fiskeretter.
1 pk risnudler (4 pers), kokt etter anvisning på pakken og avkjølt under rennende vann
2 hjertesalat, finstrimlet
6 vårløk, finstrimlet
3 gulrøtter, grovrevet
1 rød paprika, finstrimlet
1 mango i små terninger
100 g peanøtter
1 neve frisk koriander finhakket
1 neve frisk mynte finhakket
Dressing:
2 røde chili, finhakket
1 ss honning
3 fedd hvitløk, malt eller finhakket
2 ts frisk ingefær revet eller finhakket
1 lime, kun saften
1 ss vann
Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra peanøtter, mynte og koriander
Rør sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten.
Kok nudler etter anvisning på pakken, hell av vannet og fordel dem utover et fat. Legg på halvparten av salaten, fordel den ferdigstekte biffen og legg på resten av salaten. Dryss over peanøtter og urter rett før servering.

Du finner flere spennende og velsmakende salater, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.