Nepal

Nepals mat er mer enn ris og linser. Når de serverer disse to hovedingrediensene enten på en restaurant eller hjemme, får du med sesongbaserte grønnsaks- og kjøttkarriretter, som spinat, potet, sopp, kylling eller bøffel. I tillegg får du en salat, pickles, papadams og ostemasse. Det er et sunt og tilfredsstillende måltid og en kilde til nasjonal stolthet.

Dhido er den mest populære maten på landsbygda, den består av maismel eller hirsemel og er en type enkel melpudding.

Kinema er en usaltet soyamatrett fra de østlige åsene i Nepal. Den har en skarp lukt av ammoniakk, slimete tekstur og kort holdbarhet. 

Khatte er den mest populære frokosten i de kuperte områdene av Nepal Den er laget av brun ris, som bløtlegges over natten, tørkes og stekes.

Khir (melkepudding) og Dhakane er søte frokost- og snacksretter tilberedt av ris og melk.  Puwa er den tradisjonelle søtsaken og er laget av ris.