San choy bau

San choy bau er en deilig kinesisk rett, opprinnelig laget av due.  Jeg har laget den med svinekjøttdeig, men den kan også lages med kylling, kalkun, biff, reker, tofu eller and. Retten kan brukes som forrett, lunsjrett eller som en deilig kveldsrett, som gjerne kan erstatte fredagstacoen. Oppskriften er passe til 4 pers. som forrett eller 2 pers. som hovedrett.

1 ss peanøttolje
2 fedd hvitløk, finhakket
2 cm ingefær, finrevet
500 g svinekjøttdeig
1 ss soyasaus
2 ss østerssaus
3 sjalottløk, i tynne skiver
1/2 lime, kun saften
1 ts sesamolje
2,5 dl friske bønnespirer
12 store salatblader
1 dl friske korianderblader
1/2 dl hakkede ristede peanøtter

Varm peanøttoljen i en wok eller gryte. Tilsett hvitløk, ingefær og kjøttdeig og stek til svinekjøttet akkurat endrer farge. Tilsett soyasaus, østerssaus, sjalottløk, limesaft og sesamolje. Stek i 3 minutter eller til alt er gjennomvarmt. Rør inn bønnespirer og fordel blandingen i store salatblader. Dryss over korianderblader og peanøtter.

San choy bau
San choy bau

 

Du finner oppskrifter på flere velsmakende, spennende og varierte retter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese