Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangold

Kalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold er en lettlikt middagsrett. Du kan erstatte kalven med oksefilet eller svinefilet.

Start med å legge kalvefileten i marinade:

1 dl rødvin

1 dl sherry

5 pepperkorn

1 ss olivenolje

1 laurbærblad

2 kvister fersk timian

Blander alt i en brødpose og legg i kalven. Den kan gjerne ligge over natten, så smakene får satt seg skikkelig i kjøttet. Ta den ut av posen og grill den med steketermometer til kjernetemperaturen er 62 grader. Du kan også brune den i stekepannen, før du legger den i ildfast form og steker den på 175 grader til termometeret viser 62 grader. Da er den rosa. La den hvile litt før du skjærer den i skiver.

Om du heller vil tilberede kalven i sous vide:

Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legges i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp. Resultatet blir helt fantastisk.

Sausen:

2 finhakkede løk

10 sjampinjonger i skiver

Marinaden fra kjøttet (avsilt)

1/2 ltr fløte

2 ss kalvefond

2 ss tørket estragon

Karamellsaus fra flaske (smak til)

1 laurbærblad

Salt og pepper

Brun løk og sopp i smør, før du tilsetter marinaden fra kjøttet, fløte, kalvefond, estragon, karamellsaus fra flaske og laurbærblad. La det koke til det tykner av seg selv, før du smaker til med salt og kanskje mer pepper.

Jeg har servert retten med sautert mangold, som du finner oppskriften på HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese