Hønsefrikassé

Hønsefrikassé er en av mine barndoms favorittmiddager. Jeg lager det fortsatt av og til og synes det fremdeles smaker nydelig. Jeg lager alltid en stor porsjon, så jeg kan fryse ned litt og bruke til middag i en hektisk hverdag.

1 høne

2 laurbærblader

1 stjerneanis

Salt og pepper

2 løk delt i fire

1 pk gulrøtter

1 stor purre

50 g smør

1 ss karri

50 g hvetemel

Legg høna i en stor gryte og dekk med kaldt vann. Legg i laurbærblader, stjerneanis, salt, pepper og løken. Kok opp og la høna småputre i 2 timer. Skum av under oppkoket, så du får en klar, fin kraft. Når høna er ferdigkokt plukker du hønsekjøttet av beina, kutt det i fine stykker og setter det til side. Kutt gulrøtter i fine skiver og purren i strimler.

Smelt smør i en kjele, tilsett karri, rør inn hvetemel og spe med silt kokekraft fra høna (ca 1 ltr.) Kok opp, tilsett gulrøttene og la det koke til de er møre. Tilsett hønsekjøttet og purren. La de koke noen minutter, så alt er gjennomvarmt og smak til om den trenger mer salt eller pepper. Hønsefrikassé serveres med kokte poteter eller ris.

Du finner flere oppskrifter på tradisjonsmat her.

Hønsefrikassé
Hønsefrikassé

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 


Tips! Resten av kraften koker jeg inn til det halve, sammen med beina fra høna. Jeg siler blandingen, så jeg får en fin kraft, som jeg heller i bokser og legger den i fryseren til senere bruk til f.eks. suppe eller saus.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese