Wallis Blue er en fransk drink, som ble laget av en designer fra Paris, for å passe til blånyansen i brudekjolen hennes.
6 cl gin
3 cl limesaft 1 dash blå curaçao Litt sitronsaft til sukkerkanten Sukker
Ha sitronsaft i en liten bolle og sukker i en annen. Dypp toppen av glassene først i sitron og deretter i sukker, så de får en fin sukkerkant. Legg i isbiter.
Rist sammen gin, limesaft og curaçao og hell i glasset.
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
KFC med ostesaus (Kentuckyfried Chicken med ostesaus) er en mektig ratt med mye smak av USA. Du kan servere kun kylling og saus, eller som oss, bruke pommes frites eller pommes noisettes og en god salat.
Sausen:
3 ss smør
3 ss mel
4 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts kajennepepper
5 dl hvit, revet cheddar
Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og tilsett litt og litt melk under omrøring. Rør godt til blandingen koker, før du rører inn salt, kajennepepper og ost. La osten smelte og server.
Pommes noisettes:
750 g mandelpoteter
5 eggeplommer
150 g smør
Salt og nykvernet pepper
100 g mel
100 g strøkavring
2 egg, sammenpisket
2 dl frityrolje
Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.
Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle.
Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle.
Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta.
Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.
Kentucky Fried Chicken:
800 g kylling lårfilet
1 ts salt
1 ts chilipulver
3 ts paprika
2 ts pepper
Bland salt, chilipulver, paprika og pepper og krydre kyllingen med blandingen.
Røre:
2 dl mel
1 egg
2 ts løkpulver
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts hvitløkspulver
1 ts ingefær
2 dl vann
Rør alt sammen til en jevn røre. Det gjøres enklest ved å blande det tørre i en bolle og lage en grop i midten. Deretter heller du vann og egg i gropen og rører det sammen fra midten og utover.
Melblandingen:
1 ts paprika
2 dl mel
Bland sammen melblandingen i en vid bolle eller tallerken.
Gjøre klar til fritering:
Dypp kyllingen i røren, så den blir dekket på alle kanter og deretter i melblandingen. Stek i middels varm frityrolje, til kyllingen er lekkert brun og gjennomstekt. Det tar 5-8 minutter avhengig av størrelsen på kyllingbitene. La kyllingbitene renne av seg i et par minutter på en rist, før du serverer dem.
KFC med ostesaus
Du finner flere varierte oppskrifter på både mat og drikke fra USA her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Bringebær spritz mocktail er en frisk, alkoholfri drink. Mocktail ble i utgangspunktet laget som et barnevennlig alternativ, men er supert alternativ til alkoholfri drikke til voksne også. Oppskriften er passe til 2 cocktailglass.
Frostkant:
1 skive lime
Litt sukker
Gni limeskiven rundt den øvre delen av glassene og dypp dem i sukker.
Bringebær spritz mocktail:
20 bringebær
2 ts sukker
12 blader frisk mynte
5 dl sprite
Isbiter
Rist sammen bringebær, 6 mynteblader og sukker i en shaker. Legg en isbit i hvert glass, fyll på med bringebærblandingen og fyll opp med sprite. Legg noen små, friske mynteblader på toppen.
Du finner flere spennende drinker , både med og uten alkohol HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Øst-Timors uavhengighetsdag feires 20. mai hvert år, som en markering av frigjøringen fra Indonesia i 1999.
Øst-Timor (Timor-Leste) har mattradisjoner som er påvirket av Malaysia og Portugal (etter koloniseringen). De viktigste ingrediensene er svinekjøtt, ris, fisk, tamarind, basilikum, belgfrukter, rotgrønnsaker, mais, taro, kassava, mais, søtpoteter og forskjellige tropiske frukter.
Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Denne retten kan også lages med ørret eller laks.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Couscoussalat:
2 porsjoner couscous
1 ss kyllingfond
2 ss olivenolje
1 pose sukkererter
1 vårløk, finstrimlet
Salat etter eget ønske, finstrimlet
1 rød paprika i strimler
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. reddik
Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter, vårløk, granateplekjerner og spirer.
Kyllingen:
4 kyllingfileter a 200 – 250 g ev. flere små
Olivenolje til å pensle med
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Pensle kyllingen med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek dem på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Skru ned varmen og stek videre, under lokk. på lav temperatur til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig. Om du bruker termometer, skal den ha en kjernetemperatur på 68 grader.
Om du heller vil ta kyllingbrystene i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 61 grader i 1 time. Brun den deretter raskt i litt smør i stekepannen.
Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Vanuatus uavhengighetsdag feires 30. juli hvert år, som en markering av løsrivelsen fra Storbritannia og Frankrike i 1980.
Vanuatus mat en flerkulturell. Kjøkkenet består av sjømat, rotgrønnsaker som taro og yams, frukt og grønnsaker. De fleste innbyggere dyrker sin egen frukt og grønnsaker. Papaya, ananas, mango, plantanas og søtpoteter finnes i rikelige mengder store deler av året. Kokosmelk og fløte brukes til å smaksette mange retter. Det meste av maten tilberedes med varme steiner eller gjennom koking og damping, men stekt mat er uvanlig.
Rabarbraspritz er en velsmakende og frisk drikk. Jeg lager rabarbrasaft selv og det er morsomt å bruke den til annet en å drikke som ren saft, så her er en variant:
12 cl prosecco
4 cl rabarbrasaft
2 cl soda
Hell prosecco i glasset, deretter rabarbrasaft og til slutt soda.
Rabarbraspritz
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.