Rekesalat med sting er erfekt å lage om du har rekerester, eller når du bare har lyst på noe godt på brødskiva. Om du ikke har ferske eller frosne reker, kan du bruke reker fra lake, men da bør du skylle dem i en sikt eller et dørslag.
1 pose majones
1 ss ketchup
1 ss grov sennep
1 ss worcestersaus
1 ss cognac
1/2 kg pillede reker
Pepper
Kajennepepper
Bland alt sammen, smak til med pepper og kajenne og la rekesalat med sting hvile i kjøleskapet til servering.
Rekesalat med sting
Du finner flere spennende og varierte påleggsoppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Laks med kald rømmesaus smaker godt og er ganske lettvint å lage. Sausen kan godt lages noen timer i forveien og settes kaldt til den skal serveres. Jeg har servert denne retten med sikorisalat, som er skjært på langs, smurt med olje og stekt på grillen, men det passer godt med andre grønnsaker også. f.eks. agurksalat, som du finner oppskrift på HER.
Sausen:
3 dl rømme
2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill
1 glass rød kaviar
2 ss sitronsaft
Salt
Pepper
Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
Laksen:
200 g laks per person
Salt og pepper
Ev. smør til steking
Laksen krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 60 grader. Om du ønsker, kan du heller ta laksen på grillen.
Server laks med kald rømmesaus, sammen med ovnsbakte perlepoteter, som du finner oppskrift på HER og valgfrie grønnsaker.
Laks med kald rømmesaus, perlepoteter og sikorisalat
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Nordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, som du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre og oppskriften er passe til 4 personer.
1 hel kylling
1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)
2 ss ras el hanout
1 ts nykvernet pepper
1 ts malt kanel
2 ts salt
1 ts finhakket chili (eller fra tube)
1 ts hvitløk (eller fra tube)
2 ss olivenolje
1 dl vann
Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingskinnet og masser krydderblandingen godt inn i kyllingen.
Legg kyllingen i en ildfast form, tilsett vann, dekk formen med aluminiumsfolie og stek den på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile i cirka ti minutter. Sett ovnen på grill, ta folien av kyllingen og grill den i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.
Spar saften fra kyllingen til couscousen.
Dressing:
Saften av 1 sitron
1 dl kyllingkraft fra stekingen
1 ss honning
5 ts cayenne
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Alt blandes og settes til side til den skal blandes i couscousen.
Couscous:
250 g couscous
0.5 ts gurkemeie
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
3 dl vann
8 tørkede fiken i terninger
8 tørkede aprikoser i terninger
10 dadler terninger
2 vårløk, strimlet
4 ss cashewnøtter, grovhakkede
2 ss finhakket, frisk koriander
Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Hell vann og tørkede frukter i en liten kjele og kok opp.
Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander, bland forsiktig og legg kyllingen oppå.
Nordafrikansk helstekt kylling
Du finner masse spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.
Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.
Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.
Spis en ekstra dessertdagen (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.
Spis en ekstra dessertdagen (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.
Spis en ekstra dessertdagen (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.