Rekesalat med sting

Rekesalat med sting er erfekt å lage om du har rekerester, eller når du bare har lyst på noe godt på brødskiva. Om du ikke har ferske eller frosne reker, kan du bruke reker fra lake, men da bør du skylle dem i en sikt eller et dørslag.

1 pose majones

1 ss ketchup

1 ss grov sennep

1 ss worcestersaus

1 ss cognac

1/2 kg pillede reker

Pepper

Kajennepepper

Bland alt sammen, smak til med pepper og kajenne og la rekesalat med sting hvile i kjøleskapet til servering.

Rekesalat med sting
Rekesalat med sting

Du finner flere spennende og varierte påleggsoppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Laks med kald rømmesaus

Laks med kald rømmesaus smaker godt og er ganske lettvint å lage. Sausen kan godt lages noen timer i forveien og settes kaldt til den skal serveres. Jeg har servert denne retten med sikorisalat, som er skjært på langs, smurt med olje og stekt på grillen, men det passer godt med andre grønnsaker også. f.eks. agurksalat, som du finner oppskrift på HER.

Sausen:

3 dl rømme

2 ss finhakket gressløk

2 ss finhakket dill

1 glass rød kaviar

2 ss sitronsaft

Salt

Pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper

Laksen:

200 g laks per person

Salt og pepper

Ev. smør til steking

Laksen krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 60 grader. Om du ønsker, kan du heller ta laksen på grillen.

 

Server laks med kald rømmesaus, sammen med ovnsbakte perlepoteter, som du finner oppskrift på  HER og valgfrie grønnsaker.

Laks med kald rømmesaus
Laks med kald rømmesaus, perlepoteter og sikorisalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sex on the Beach

Sex on the Beach ble først servert ved Confetti’s Bar i Florida, som et svar på hvorfor så mange turister likte seg på stranda utenfor.

5 cl vodka

1,5 cl bringebær likør

1,5 cl fersken likør

4 cl appelsinjuice

4 cl tranebærjuice

Isbiter

Hell ingrediensene i en shaker og rist godt. Hell drinken over i et longdrinkglass med isbiter. Pynt med f.eks. appelsinskall og kirsebær.

 

Sex on the Beach
Sex on the Beach

 

Du finner flere velsmakende drinker, både med og uten alkohol, HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Nordafrikansk helstekt kylling

Nordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, som du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre og oppskriften er passe til 4 personer.

1 hel kylling

1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)

2 ss ras el hanout

1 ts nykvernet pepper

1 ts malt kanel

2 ts salt

1 ts finhakket chili (eller fra tube)

1 ts hvitløk (eller fra tube)

2 ss olivenolje

1 dl vann

Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingskinnet og masser krydderblandingen godt inn i kyllingen.

Legg kyllingen i en ildfast form, tilsett vann, dekk formen med aluminiumsfolie og stek den på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile i cirka ti minutter.  Sett ovnen på grill, ta folien av kyllingen og grill den i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.

Spar saften fra kyllingen til couscousen.

Dressing:

Saften av 1 sitron

1 dl kyllingkraft fra stekingen

1 ss honning

5 ts cayenne

1 ts paprikapulver

1/2 ts salt

1/2 ts nykvernet pepper

Alt blandes og settes til side til den skal blandes i couscousen.

Couscous:

250 g couscous

0.5 ts gurkemeie

1 ss olivenolje

1/2 ts salt

3 dl vann

8 tørkede fiken i terninger

8 tørkede aprikoser i terninger

10 dadler terninger

2 vårløk, strimlet

4 ss cashewnøtter, grovhakkede

2 ss finhakket, frisk koriander

Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Hell vann og tørkede frukter i en liten kjele og kok opp.

Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander, bland forsiktig og legg kyllingen oppå.

Nordafrikansk helstekt kylling
Nordafrikansk helstekt kylling

Du finner masse spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kaffeiskremdagen

Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.

Du finner oppskriften HER.

Kaffeiskremdagen

Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.

Du finner oppskriften HER.

Kaffeiskremdagen

Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.

Du finner oppskriften HER.

Spis en ekstra dessertdagen

Spis en ekstra dessertdagen  (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.

 

   

   

Spis en ekstra dessertdagen

Spis en ekstra dessertdagen  (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.

 

   

   

Spis en ekstra dessertdagen

Spis en ekstra dessertdagen  (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.