Uavhengighetsdagen i Algerie feires pga. løsrivelsen fra Frankrike, som de kjempet for fra 1954 til 1962. Den feires 5. juli hvert år. I tillegg feirer de revolusjonsdagen 1. november.
Begge dagene feires med flaggheising, parader og tale av presidenten.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Algerie HER.
Uavhengighetsdagen i Algerie feires pga. løsrivelsen fra Frankrike, som de kjempet for fra 1954 til 1962. Den feires 5. juli hvert år. I tillegg feirer de revolusjonsdagen 1. november.
Begge dagene feires med flaggheising, parader og tale av presidenten.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Algerie HER.
Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Islands nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Danmark. De går ut på gatene for å feire sin selvstendighet med fargerike seremonier, tog, gateteater, underholdning og friluftsdans i midnattssolen.
De tradisjonelle matrettene er ofte med fisk, hval, melkeprodukter eller lam.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilberedte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød.
Nasjonalretten er Kæstur Hàkarl – hai, som først graves i to måneder og deretter henges i to måneder. Dette gjør at den blir kraftig gjæret og den nytes gjerne med Svartadaudir, en snaps laget på potet.
Du kan være med å feire Islands nasjonaldag, med en deilig matrett. Du finner oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Islands nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Danmark. De går ut på gatene for å feire sin selvstendighet med fargerike seremonier, tog, gateteater, underholdning og friluftsdans i midnattssolen.
De tradisjonelle matrettene er ofte med fisk, hval, melkeprodukter eller lam.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilberedte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød.
Nasjonalretten er Kæstur Hàkarl – hai, som først graves i to måneder og deretter henges i to måneder. Dette gjør at den blir kraftig gjæret og den nytes gjerne med Svartadaudir, en snaps laget på potet.
Du kan være med å feire Islands nasjonaldag, med en deilig matrett. Du finner oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Islands nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Danmark. De går ut på gatene for å feire sin selvstendighet med fargerike seremonier, tog, gateteater, underholdning og friluftsdans i midnattssolen.
De tradisjonelle matrettene er ofte med fisk, hval, melkeprodukter eller lam.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilberedte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød.
Nasjonalretten er Kæstur Hàkarl – hai, som først graves i to måneder og deretter henges i to måneder. Dette gjør at den blir kraftig gjæret og den nytes gjerne med Svartadaudir, en snaps laget på potet.
Du kan være med å feire Islands nasjonaldag, med en deilig matrett. Du finner oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Elggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høst- eller vinterrett og du kan bruke de seigeste delene av elgen, siden den skal koke i flere timer, til kjøttet blir mørt og nydelig. Om du heller vil bruke annen vilt, som f.eks. hjort, går det helt fint. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800-900 g elgkjøtt i store terninger
200 g bacon, grovhakket
200 g sopp
2 løk i båter
2 ss smør
4 laurbærblader
4 nellikspiker
3 ts tørket timian
8 dl god elgkraft, eller vann og viltfond, eller vann og kraftbein
6 gulrøtter i skiver
1/2 sellerirot i terninger
1 persillerot
5 dl fløte
2 ss tyttebærsyltetøy
½ salt
1 ts pepper
Brun kjøttet, soppen og løken i en gryte med smør.
Tilsett krydderet og kraften, som skal dekke kjøttet, så fyll på vann og fond, om du ikke har nok kraft. Kok opp og la det småkoke på svak varme under lokk i 2 timer.
Tilsett grønnsaker, tyttebær og fløte og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykner. Smak til elggryten med salt og pepper. Server elggryte med bacon sammen med kokte poteter eller potetmos.