Mattradisjoner står veldig høyt i Jordan. De bruker mye urter, hvitløk, løk, tomatsaus og sitron. Za’atar er den viktigste krydderblandingen og inneholder sumac, som vokser vilt i Jordan. De bruker også mye yogurt, både som ingrediens og som tilbehør til maten. Mansaf er nasjonalretten i Jordan.
En annen kjent kjøttrett i Sør-Jordan, er zarben som lages i en nedsenket ovn kalt en tabu. Den regnes som en delikatesse.
En typisk mezze (Jordans svar på tapas) består ofte av hummus, kibbeh, labaneh, baba ghanoush, tabbouleh, oliven og pickles.
Brød, ris, freekeh og bulgur er også vanlig i Jordan.
Baklava, knafeh, halva og qatayef er populære desserter.
- Baba ganoush
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Couscous
- Couscoussalat med mango- og karridressing
- Dolma med kjøtt
- Fattoush
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Granateplelaks
- Hummer med couscoussalat
- Hummus
- Hummus – lettvint og godt
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kibbeh med fattoush
- Kokosis med vanilje
- Kylling med couscous og salat
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammefilopai
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Maqluba – Maqlooba
- Muhalabia
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Shakshouka
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing
- Yoghurthummussaus