Tacokalv

Tacokalv er en av de beste rettene jeg vet fra Sør- og Mellom Amerika. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du bruke annen storfefilet. Jeg bruker hjemmelaget tacokrydder også. Jeg lager en alltid stor porsjon tacokrydder og har i et tett glass, så vi har en stund fremover.

 

Salsa:

4 tomater i små terninger

1/2 slangeagurk i små terninger

1/4 finhakket rødløk

1 liten boks mais

Litt finhakket koriander.

Bland alle ingrediensene til salsaen og smak til med salt og pepper.

 

Kalven:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med tacokrydder rett før steking. Brun fileten raskt i panna, legg den over i et ildfast fat, stikk inn et steketermometer og stek på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Server tacokalv med lomper, reven ost og ev. rømme eller guacamole, som du finner oppskrift på her. Det smaker godt med litt ferskpresset lime til også.

Du finner oppskrift på tacokrydder her.

Tacokalv
Tacokalv

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese