Tunfisk på japansk vis

Tunfisk på japansk vis

 

Tunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du får tak i tunfisk på Meny, Rema 1000 og flere andre velassorterte matbutikker. Om de ikke har det inne, kan du spørre om de kan ta det inn.

600 g fersk tunfisk

Salt og pepper

30 g hvite sesamfrø

30 g svarte sesamfrø

Krydre tunfisken med salt og pepper. Bland sesamfrøene utover en tallerken og rull tunfisken i den, så den blir jevnt dekket. Varm opp en stekepanne med oljen. Brun tunfisken raskt på alle sider. Den skal kun få en stekeskorpe. La den få hvile før servering.

Skjær tunfisken i tynne skiver og anrett på tallerkener. Fordel salaten over og drypp over dressingen.

Salaten:

1 liten agurk i tynne strimler

4 reddiker i tynne strimler

1 bunt koriander, kun bladene

3 vårløk, finstrimlet

Litt frisésalat, finstrimlet

Strimle tilbehøret til salaten i fyrstikktynne strimler.

 

Dressing:

1 rød chili renset for frø, finhakket

2 dl teriyakisaus2 ss sesamolje

4 ss riseddik

2 ts sukker

2 lime, revet skall og saften

Olje til steking

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Servering:

Server tunfisk på japansk vis enten alene, eller sammen med ris eller nudler.

Du finner flere velsmakende retter fra Japan her og flere tunfiskoppskrifter her.

Tunfisk på japansk vis
Tunfisk på japansk vis

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese