Ukemeny 36 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: Keema naan (kima nan)
Keema naan (kima nan) smaker sååå godt. Det er nanbrød fylt med lammekjøttdeig. Om du ikke får tak i lam, smaker det godt med vanlig kjøttdeig også. Jeg lager ofte til to dager. Når de er klare for steking, kan de pakkes godt inn, settes kaldt og stekes neste dag.

Tirsdag: Sitron- og urtebakt laks
Sitron- og urtebakt laks er både lettvint og godt. Jeg brukte båtpoteter og smørdampede gulrøtter til, men du kan gjerne bruke kokte poteter og andre grønnsaker også.

Onsdag: Mongolsk biff
Mongolsk biff er en populær, stekt biffrett, laget i en wok og servert på kinesiske restauranter. Den ble oppfunnet i Taiwan på 1950-tallet, da kinesisk BBQ ble et trendy.
Navnet på retten refererer til mongolsk tilberedelsesmåte, som er rask grilling på høy varme, så selve retten er faktisk ikke assosiert med mongolsk mat.Beste restaurantene i nærheten
Du kan også lage den med kylling i stedet for biff, eller om du vil ha en vegetarrett, kan du bytte ut biffen med terninger av fast tofu.

Torsdag: Biffsnadder med grillet paprika
Biffsnadder med grillet paprika kan enten lages veldig raskt eller gjøres mer tidkrevende, alt etter hvor mye av retten du vil lage fra bunnen. Pommes noisettes og bearnaisesaus kan enten kjøpes ferdig eller lages fra bunnen, alt etter hvor god tid du har.

Fredag: Lam shawarma
Lam shawarma er en variant av kebab og brukes mye i Midtøsten. Ordet shawarma kommer opprinnelig fra det tyrkiske ordet çevirme, som betyr roterende eller snurrende.
Jeg kjøper ferdige lefser i en asiatisk butikk, men om du ikke får tak i det, kan du enten lage dem selv, eller bruke pita.

Lørdag:
Forrett: Cacio e pepe
Cacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade i pepper.

Hovedrett: Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus
Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus er en lettlikt rett. Om du skal lage den til mange, kan du gange opp oppskriften og bruke langpanna.
Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus
Dessert: Lemon curd med friske bær og noe sprøtt
Lemon curd med friske bær og noe sprøtt er en frisk og god dessert. Lemoncurd er en deilig engelsk sitronkrem, som kan brukes på uendelig mange måter, f.eks. i kaker og gjærbakst. Jeg kjenner til og med noen som bruker den på brødskiva og den holder seg lenge i kjøleskapet.
Til denne desserten brukes friske bær, f.eks. jordbær, bringebær og blåbær.

Søndag:
Forrett: Rakfisktartar
Rakfisktartar er rakfisk for nybegynnere. Jeg har ikke vokst opp med rakfisk, og har ikke hatt noe spesielt godt forhold til den. Når jeg har fått det servert, har jeg spist, men ikke med noen stor glede. Da jeg smakte denne forretten, opplevde jeg for aller første gang at jeg faktisk likte rakfisk, så den kan virkelig anbefales nybegynnere. Rakfisktartar er enkel å lage også.

Hovedrett: Svinesteik med rødkål og gammeldags brun saus
Svinesteik med rødkål og gammeldags brun saus er en tradisjonell rett, som serveres i flere av de nordiske landene.

Dessert: New York Cheesecake
New York Cheesecake smaker friskt og nydelig. Jeg bruker den både som dessert og som friskt tilbehør til kaffen.

Ukemeny 36 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere spennende og varierte menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.