Israels kulinariske tradisjoner består av mat og tilberedningsmetoder som spenner over tre tusen års historie. I løpet av den tiden har disse tradisjonene blitt formet av påvirkninger fra Asia, Afrika og Europa, og religiøse og etniske påvirkninger har resultert i en kulinarisk smeltedigel.
Oppskrifter fra Israel:
- Baba ganoush
 - Babka – cozonac med nøtte og mandelspon
 - Baklava med pistasj
 - Baklava med valnøtter
 - Blåskjell med mandel- og harissasaus
 - Bønner i tomatsaus
 - Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
 - Couscous
 - Couscoussalat med mango- og karridressing
 - Dadler med bacon
 - Dolma med kjøtt
 - Falafel med hummus og tahinisaus
 - Fattoush
 - Fersk tunfiskbiff
 - Filopakket fiken med chèvre
 - Gadjar halwa – en deilig dessert
 - Granateplelaks
 - Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler
 - Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
 - Hummer med couscoussalat
 - Hummus
 - Hummus – lettvint og godt
 - Indrefilet med hummus og tahinisaus
 - Kald middelhavssaus
 - Kebab av lammedeig
 - Kebabdressing
 - Kibbeh med fattoush
 - Kjøttboller med salat og hummus
 - Kylling med couscous og salat
 - Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing
 - Kyllingtagine med couscous
 - Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
 - Lam shawarma
 - Lammedolma med fattoush og baba ganoush
 - Lammekebab i pita
 - Linsesuppe
 - Machboos
 - Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
 - Mango- og karridressing
 - Manti – shishbarak
 - Min aller beste couscous
 - Muhalabia
 - Pannebrød
 - Pilafris
 - Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
 - Pizza med smak av Midtøsten
 - Preserverte sitroner
 - Pulled pork fra Israel
 - Salat fra Midt-Østen
 - Salat med appelsin og karridressing
 - Salat med couscous og biffstrimler
 - Shakshouka
 - Tabbouleh
 - Tomatcouscous
 - Tunfisk med couscous og salat
 - Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing
 - Yoghurthummussaus
 
























































