Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og konjakksaus

Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og konjakksaus er fantastisk mat og med denne sausen til, blir jeg et litt lykkeligere menneske.

Kjøttet:

Kjøttet vakuumeres med timian, olje, pepper og laurbærblader og legges i sous viden i 2 timer på 56 grader. Deretter får det noen minutter på grillen, slik at det får en fin stekeskorpe og perfekt kjernetemperatur.

Om du ikke har sous vide, kan du brune kjøttet i varm stekepanne med olje for å lukke porene i. Legg det over i et ildfast form og stek kjøttet i varm stekeovn på 180 grader i 15 min. Ta ut og hvil i minimum 15 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen igjen på 90 grader og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 61 grader.

Sausen:

2 dl elgkraft

5 dl fløte

Karamellsaus fra flaske

Cognac

Salt og pepper

Kok elgkraft og fløte i 3 timer, så det blir litt karamellisert. Smak til med karamellsaus, Cognac, salt og pepper.

De små perlepotetene bakes i ovnen på 200 grader i 1 time.

Persillerotpuré:

Start med å skrelle og dele persillerøtter i terninger. Jeg beregner 1 liten rot per person. Terningene legges i en kjele, med litt finhakket hvitløk. Fyll på fløte til det nesten dekker. Kok opp på middels temperatur, så ikke fløten legger seg ved. Kokes til terningene er møre og kjøres til fin mos med stavmikser eller i en blender. Persillerotpuré smakes til med salt og pepper og serveres varm.

Jeg serverer elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsaus og bønner, som kun får et kjapt oppkok i lettsaltet vann.

 

Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsaus
Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og konjakksaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese