Kulfi – iskrem

Kulfi er den indiske, og pakistanske varianten av is. Den brukes også i Bangladesh og Sri Lanka. Jeg synes den smaker helt fantastisk og er en perfekt avslutning på et måltid fra disse landene.

1,5 l helmelk

1 vaniljestang

1 ts hele kardemommekjerner

60 g sukker

2 dl kremfløte

20 g pistasjnøtter

20 g skåldede mandler

Kok langsomt opp melk, hel kardemomme og en splittet vaniljestang. Skru ned varmen, slik at melken småkoker uten å koke over. Rør ofte slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. Melken skal koke ned til halv mengde, som er ca. 7 dl.

Når melken er kokt inn tilsetter du sukkeret og lar det koke i noen minutter til sukkeret er oppløst. Sil melken og sett den kaldt til den er avkjølt. Pisk fløten til den er nesten stiv og rør den inn i den avkjølte melken. Tilsett finhakkede skåldede mandler og pistasjnøtter, som er ristet lett på middels varme i en tørr stekepanne. Hell blandingen over i en ismaskin og kjør til den har fått softiskonsistens.

Om du ikke har ismaskin, kan du helle isblandingen over i en bolle, som tåler frysing og dekke overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca. 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger.

Server kulfi med ristede nøtter og karamellsaus, smaksatt sirup eller honning. Det er godt med noe sprøtt til, f.eks. kjeks.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese