Laks på grillen – lettvint og veldig godt

Jeg har vært så heldig at jeg har fått tak i villaks og siden det er sommer, er det deilig å pakke den inn i folie og legge den på grillen.

Rens og vask laksen godt, dryss på salt og pepper, både inni og utenpå. Fyll den med persille og smør/kryddersmør og pakk den godt inn i folie, jeg bruker to lag.

Denne laksen er på ca. 1,2 kg. Laksen legges på svak varme på grillen (jeg legger den på brødhyllen, som er litt lenger fra glørne), og snus etter ca 15 min. Etter 30 minutter, kan du åpne folien forsiktig og sjekke om laksen er klar.

Om du ikke har grill, kan den legges i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.

Serveres med poteter og grønnsaker etter eget ønske. Kraften som har blitt under grillingen, smaker godt som saus, gjerne med en klatt rømme til.

 

%d bloggere liker dette: