Ovnsbakte beter

Ovnsbakte beter er perfekt tilbehør til mange kjøtt- og fiskeretter. Det er veldig greit å tilberede, siden de settes i ovnen og passer seg selv.

3 beter, f.eks. rødbeter, polkabeter, gulbeter, enten ett slag, eller flere

Litt rapsolje

Peppermix

Salt

Skrell og del betene i små terninger. Risle en form med litt olje. Hell i grønnsakene, krydre med litt peppermix og salt. Rør rundt, så du får olje og krydder over alt. Sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Ovnsbakte beter
Ovnsbakte beter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

USA: Frokost på Goofys, Waikiki, Honolulu, Hawaii

Etter en uke i Holnolulu, på Hawaii fristet det med litt annen frokost enn den vi fikk servert på konferansesenteret og valget falt på Goofy Café & Dine, som er en bitteliten kafé i annen etasje i et lite hus ved Waikiki beach.

Vi bestilte french toast og omelett. Ikke helt det jeg hadde forventet, men det smakte godt og det gjorde også den ferskpressede juicen vil fikk servert til.

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Nyttårsfest

Jeg koser meg når jeg dekker bord, setter av god tid og går og småjusterer etter jeg er ferdig. Jeg bestiller alltid ganske lave blomster, så vi kan se personen som sitter rett over bordet for oss.

Denne gangen har jeg brukt en lyslenke, kunstige furukvister, dekket med glitter, julekuler i hvitt, sølv og gull, kongler og telys, både på batteri og ekte telys i små sølvfargede beholdere. I tillegg har jeg brukt noen små juletrær og noen små figurer.

Sølvtøyet er i opphøyd rose, glassene heter Sonja og er fra Hadeland glassverk. Dekketallerkenene kommer fra Hageland.

Nyttårsfest
Nyttårsfest

Blomstene kommer som vanlig fra den lokale Interflorabutikken min og er utrolig vakker. Jeg leverer ofte ned en serviett, når jeg bestiller blomster, så jeg er sikker på at blomstene skal passe i fargene.

Når bordet er dekket og maten er under kontroll, er det bare å pynte seg, skjenke seg et glass vin og sette seg ned å nyte en liten rolig stund, før gjestene kommer. Jeg beregner alltid inn tid til denne lille pausen før jeg får gjester.

Nyttårsfest
Nyttårsfest

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kabaret eller aspik

Kabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelaget tartarsaus (remulade). Det fine med kabaret, er at den gjerne kan lages dagen i forveien, så du er sikker på at den stivner. Du kan bruke hva du vil i kabareten, men her er mitt tips.

1 pose aspikpulver

3 egg

1 liten potte dill

1 boks asparges

1/2 fiskepudding i terninger

1 pose argentinske kjempereker

1/2 pose amerikansk blanding, gjerne frossen så kabareten stivner raskere

1 pk crabsticks

1 liten boks krepsehaler

Bruk en egnet form eller bolle. Jeg har en ringform, som jeg synes blir fin, siden da kan jeg sette bollen med tartarsausen i midten. Lag aspik etter anvisning på pakken. Mens den står til avkjøling i romtemperatur kokes eggene, som skrelles og deles med eggedeler når de er kalde. Husk at det du legger nederst i formen, blir det mest synlige når du hvelver kabareten, så derfor legger jeg alltid i litt urter først. Når du har fylt opp formen med alle godsakene, helles aspiken over og det hele settes kaldt til neste dag. Før servering dyppes formen i noen sekunder i varmt vann og hvelves over på fat. Du finner oppskrift på en lettvint og god tartarsaus (remulade) her.

Du kan også lage kabaret i porsjonsformer og servere som forrett. Stikk ut loffeskiver med en porsjonsform, som passer perfekt under kabareten.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Waldorfsalat

Waldorfsalat smaker nydelig til kalkun og kylling. Det passer også godt til mange slags kjøttpålegg.

4 røde epler, skrelt og i terninger

3 stilker stangselleri i terninger

1/2 ananas i terninger

100 gr røde, steinfrie druer, delt i to

2 dl valnøttkjerner , grovhakkede

2 dl majones

2 dl fløte, pisket til myk krem

sitronsaft

sukker

Bland sammen krem, majones, noen dråper sitronsaft og en god klype sukker. Bland inn resten av ingrediensene og pynt med valnøtter og kanskje halve druer.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Peperoncino rosso med kylling og pesto

Peperoncino rosso er en pasta med sting i. Vi synes det smaker godt, men du kan bruke annen pasta til denne retten, om du vil. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

2 løk i strimler

1 pk aromasopp i skiver

10 minitomater

600 g kyllingfilet i strimler

4 fedd finhakket hvitløk

1 neve finhakket basilikum

1 ss kyllingfond

1/2 lime, saften

1 ts Santa Maria pasta rosso (krydder)

Stek sopp, løk og kylling hver for seg og legg til side etterhvert. Når alt er stekt, blandes det sammen og resten av ingrediensene tilsettes. La det kose seg på lav varme, mens du koker pasta etter anvisningen på pakka.

Oppskrift på en deilig, hjemmelaget pesto finner du her.

Du kan selvfølgelig kjøpe pesto ferdig på glass, men jeg lover at hjemmelaget smaker hundre ganger bedre.

Server med peperoncino rosso nederst, deretter kyllingblandingen og med pesto på toppen. Pynt med et basilikumblad.

Peperoncino rosso med kylling og pesto
Peperoncino rosso med kylling og pesto

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sennepssild med grønne epler

Sennepssild kan serveres som godt pålegg til julefrokosten, til koldtbord eller til sildebord. Om du ikke har funnet din yndlingssild enda, kan dette være den du har ventet på.

300 g sursild

1 grønt eple

1 løk

3 ss dill, frisk

6 ss grov sennep

1,5 ss sukker

1,5 ss 7% eddik

0.75 dl rapsolje

6 ss rømme

Salt og pepper

Ta sildebitene ut av laken, legg på tørkepapir og la dem renne av seg. Skjær eple og løk i biter, og finhakk dill.

Bland sammen dill, sennep, sukker, eddik, solsikkeolje og rømme. Smak til sausen med salt og pepper, eventuelt litt sukker og eddik. Bland eple- og løkbitene inn i sausen.

Legg sild og saus lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk. La sennepssild trekke et par dager i kjøleskap før den spises.

Sennepssild med grønne epler
Sennepssild med grønne epler

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Parmesangratinerte minipoteter

Parmesangratinerte minipoteter passer til stekt og grillet kjøtt, nåde rødt og hvitt.

Jeg liker godt å servere minipoteter. Jeg kaller dem sexypoteter og bruker dem til mye forskjellig.

En av favorittene, er å risle dem med olje og sette dem i ovnen på 200 grader. Når de nærmer seg ferdige inni (kjenn med en spiss kniv), drysser jeg reven parmesan over og setter dem inn i noen minutter til, så osten smelter og blir gyllen. Disse potetene passer godt til mange slags retter av både kjøtt og fisk og kan gjerne brukes som en del av et tapasmåltid.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Alt du trenger er en lampe, noe gammelt ræl og litt fantasi

Alt du trenger er en lampe, noe gammelt ræl og litt fantasi og det er helt utrolig hva man kan finne i garasjen, boden, på loppemarked eller på finn.

Sist vi skulle pusse opp stua vår i første etasje, ville vi gjøre noe spesielt med taklampa vår fra HK living.

Etter en runde på internett, hadde vi bestilt både tau og diverse gammelt skips- og bondegårsutstyr fra flere kanter av kloden.

 

Alt du trenger er en lampe, noe gammelt ræl og litt fantasi
Alt du trenger er en lampe, noe gammelt ræl og litt fantasi

 

Etter en runde på internett, hadde vi bestilt både tau og diverse gammelt skips- og bondegårsutstyr fra flere kanter av kloden.

Vi ble veldig fornøyde med resultatet.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Salat med nøtter og mangodressing

Salat med nøtter og mangodressing smaker godt både alene og som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Salaten:

1/2 hode isbergsalat i fine strimler

2 revne gulrøtter

1 finstrimlet paprika

1 finstrimlet løk

1/2 agurk i små terninger

Litt koriander i salaten og litt til pynt.

Dressingen:

1 dl matyogurt

1 dl yoghurt naturell

3 ss mangochutney

1 ts gurkemeie

1 hvitløkfedd

1/2 ts salt

1 dl usaltede cashewnøtter

saften av 1/2 sitron

Bland alt i en blender og kjør til en jevn masse, eller bruk stavmikser.

Peanøtt- og sesamstrø:

100 g peanøttet

20 g sesamfrø

litt salt

Alt legges i tørr steke panne og varmes i 5 minutter på middels varme. Rør hvert minutt, så det ikke lir brent.

Bland alle ingrediensene til salaten, hell over dressing og bland godt. Dryss over peanøtt- og sesamstrø og pynt med koriander rett før servering..

Salat med nøtter og mangodressing
Salat med nøtter og mangodressing

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.