Rekedagen i USA

Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Rekedagen i USA

Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.

Rekedagen i USA

Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.

Rekedagen i USA

Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.

Hvitløksdagen i USA

I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.

Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.

Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hvitløksdagen i USA

I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.

Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.

Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.

Hvitløksdagen i USA

I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.

Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.

Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.

Hvitløksdagen i USA

I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.

Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.

Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.

Prinsessekake med vaniljekrem og friske bær

Prinsessekake smaker nydelig og ekstra godt med friske bær. Du kan variere med andre bær også, som du vil, f.eks. rips og solbær.

1/2 pk gjær

50 g smør

2,5 dl melk

2 ts malt kardemomme

6 dl hvetemel

½ ts salt

2 dl blåbær

2 dl bringebær

2 dl vaniljekrem

1 egg

melisglasur

blåbær

bringebær

Lag vaniljekrem selv eller kjøp ferdig.

Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 grader. Elt sammen mel, gjær, kardemomme, salt og melkeblandingen.

Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted. Smør en stor kakeform. Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen. Kjevle resten av deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør på vaniljekremen og dryss over bær. Rull sammen leiven og skjær i 3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp. Dekk til med klede og etterhev i minst 45 min. til 1 time. Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 40 – 50 minutter. Følg med under stekingen, så den ikke blir for mørk. Dekk ev. med bakepapir. Avkjøl kaken på rist. Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.

Pæredessert med pisang ambon og after eight

Pæredessert med pisang ambon og after eight er enkel å lage. Jeg fant oppskriften i en reklame for en matklubb for over 30 år siden.

1 boks hermetiske pærer

2 dl pisang ambon (likør)

1 pk after eight

Legg pærene i en ildfast form. Hell på pisang ambon. Legg en after eight på hver pære. Sett langt ned i ovnen på 200 grader til sjokoladen har smeltet litt. Serveres med vaniljeis eller litt krem.

Du finner oppskrift på vaniljeis HER.

Pæredessert med pisang ambon og after eight
Pæredessert med pisang ambon og after eight

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.