Hamburgerdressing med sriracha

Hamburgerdressing med sriracha er en litt spenstigere dressing. Sriracha er en chilisaus fra Thailand, men den passer utmerket til f.eks. hamburgerdressing. Mengden i denne oppskriften er tilpasset min gane, så du må smake deg frem med litt  og litt, så den ikke blir for sterk.

1 pose majones

1 ss sriracha chilisaus

2 ss koriander

Finhakk koriander og bland alt sammen. Om du trenger inspirasjon til hamburgerne, finner du mye spennende her.

Hamburgerdressing med sriracha
Hamburgerdressing med sriracha

Du finner flere spennende og varierte sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Pickles

Pickles smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter. Farmoren min lagde fantastisk pickles. Jeg har dessverre ikke fått tak oppskriften hennes, men prøver meg stadig frem for å finne den perfekte oppskriften. Denne synes jeg blir veldig god. Jeg bruker gulrøtter i forskjellige farger, men det er ikke nødvendig. Pickles lages i mange land, selv om opprinnelsen er Irak. D

200 g gulrøtter, skrelt og skjært i tynne skiver

200 g blomkål, delt i små buketter

100 g sylteagurk, skjært i tynne skiver

2,5 dl eplecidereddik

1 dl sukker

2 ss salt

1 ss hel pepper

1 ss sennepsfrø

Kok opp eddik, sukker, salt, pepper, sennepsfrø og 1,5 dl vann, rør innimellom. Legg sylteagurk, gulrøtter og blomkål lagvis i et norgesglass, eller krukke. Hell den kokende laken over grønnsakene og la det avkjøle seg til romtemperatur. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap i minst 2 døgn før servering.

Pickles
Pickles

 

Du finner mange velsmakende og variert tilbehør fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Eple- og fennikelsaus

Eple- og fennikelsaus er nydelig til både rød og hvit fisk. Oppskriften er passe til 6 personer.

1 løk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 fennikel, finhakket

1 ss smør

1 eple, skrelt og finhakket

1/2 dl hvitvin

1 ss kyllingfond

1/2 l fløte

Salt og pepper

Blank løk, hvitløk og fennikel i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett eple, vin og fond og la de koke inn til det nesten ikke er noe væske igjen. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter til det tykner litt. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Eple- og fennikelsaus
Eple- og fennikelsaus

Du finner flere spennende og varierte sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Vår i hagen

Vår i hagen er vakkert og det er den aller beste tiden i året, synes jeg. Varmen kommer, det blir lysere og naturen våkner til liv igjen. I tillegg har vi hele sommeren foran oss.

Vår i hagen

I blomsterbedet skjer det hyggelige ting. Jeg har satt ned masse løk i løpet av årene jeg har bodd her og en god del av dem blomstrer år etter år.

Vår i hagen

Blodplomma blomstrer og det gjør forsytiaen også.

Vår i hagen
Vår i hagen

 Jeg planter litt stemor hvert år, men det kommer alltid opp noen små, som frødde seg året før.

Vår i hagen

Det er bare å nyte, mens man venter på at gjøken skal gale, som et tegn på at vi kan kaste sokker og sko og gå barbeint.

Du kan få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å melde deg på her. Det er helt gratis:

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Agurksalat med asiatisk vri

Agurksalat med asiatisk vri passer perfekt til mange asiatiske fiskeretter. Den er kjekk å bruke når du skal ha gjester, siden du gjerne kan lage den klar flere timer i forveien og bare sette den på bordet når gjestene kommer.

1/2 – 1 slangeagurk, avhengig av størrelsen

2 dl vann

1/2 dl eddik

2 ss soyasaus

1 ts reven ingefær

1 ss sukker

1/2 ts pepper

Bland vann, eddik, soyasaus, ingefær, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time.

Agurksalat med asiatisk vri
Agurksalat med asiatisk vri

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Poke bowl med kylling

Poke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk i terninger, men jeg liker veldig godt konseptet og her har jeg laget en variant med kyllingbryst. Oppskriften er til 1 person, så det er enkelt å gange opp, så du kan servere poke bowl til så mange du ønsker. 1 kyllingbryst person, saltet, pepret og brunet i litt smør 1/2 løk i strimler, brunet i litt smør 2 never spinat, dampet i en blanding av smør, vann og kyllingfond 1/2 vårløk i strimler 1/2 rød paprika i strimler 50 g shitakesopp (eller aromasopp) i skiver og brunet i litt smør Superris, laget etter anvisning på pakken, men med dobbel mengde vann + 1 ts kyllingfond 1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne Poke saus (kikkoman har en ferdig saus) – mengde etter eget ønske Legg superris i bunnen av en bolle. Dander de andre ingrediensene rundt. Dryss over sesamfrø. Server poke bowl med poke saus, som helles over, før alt blandes. NAM! Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.

Appelsinsaus til kylling eller and

Appelsinsaus til kylling eller and passer perfekt til fjærkre og er enkel å lage.

1 ss smør

1 fedd finhakket hvitløk

3/4 l appelsinjuice

1 finhakket løk

3 ss brunt sukker

1 ss kyllingfond

Maizenna

1 ts estragon

50 g smør

Blank løken og hvitløken i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett sukker, fond og juice. La det koke ned til 1/3 av væskemengden. Sil av så du får en fin, jevn sjy. Tilsett estragon og jevn med maisenna til passe sausekonsistens. Rett før servering tilsettes smør, så sausen blir blank og fin.

Appelsinsaus til kylling eller and
Appelsinsaus til kylling eller and

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Grove rundstykker

Grove rundstykker er både sunt og godt og det er heller ikke så vanskelig å lage. Jeg pleier å bake mange når jeg først er i gang, halvsteker noen av dem og putter i fryseren til senere.

1,2 kg hvetemel

100 g kruskakli

100 g havregryn

50 g linfrø

100 g solsikkekjerner

50 g hvete helkorn

100 g grov sammalt rug

350 g yoghurt

3 egg

200 g smør

2 ts salt

Del smøret i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 10 min.

Hev til dobbel størrelse ca 3 timer. Bak ut rundstykkene i ønsket størrelse. Legg under et kjøkkenhåndkle og etterhev dem i ca 2 timer.

Stek på 225 grader i ca. 15 minutter, på midterste rille.

Legg på rist for avkjøling. Smør rundstykkene med melk når du tar dem ut av ovnen.

Grove rundstykker
Grove rundstykker

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Norge: Lunsj på Hundholmen Brygghus & Gastropub, Bodø

Vi har heldige med været i Bodø. Å sitte ute, kortermet, i strålende vær på Hundholmen Brygghus & Gastropub i Bodø er godt for sjelen. Vi hadde et par timer til vi måtte ombord på Hurtigruten og videre til Svolvær. Restaurantatmosfæren var avslappet og selvfølgelig kom vi i snakk med de som satt ved nabobordene.

Jeg valgte en laks & sesamsalat, som var en soya og yuzu marinert Saltenlaks med avokado,

sesamfrø, mango, salat, appelsin og chilimajones. Det smakte deilig og siden det var lunsj, var det fint at jeg ikke ble så stappmett.

Mannen min valgte Hundholmens burger, med modnet cheddar, sylta agurk,

grillet og varmrøkt bacon og pommes bistro. Jeg måtte snike meg til en smak av potetene og det er nok den beste pommes fritesen jeg har smakt.

 

Burgeren smakte visst også godt, i følge mannen min.

Med den varierte menyen, vil jeg si at de stolt kan kalle seg en gastropub.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

USA: Lunsj på flyplassen i Honolulu, Hawaii – PGA Tour Grill

Mens vi ventet på flyvningen til Seattle, fant vi denne restauranten på flyplassen.

Jeg bestilte pulled pork og det var en heller trist affære. Kjøttet var tørt og smakte lite og potetchipsen var ikke sprø. Om du skal spise på denne flyplassen, håper jeg det finnes bedre steder enn dette.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.