Kylling tikka med roti og raita

Kylling tikka er kanskje oppfunnet av en kokk fra Bangladesh, bosatt i Skottland, men det er ikke sikkert, for flere av landene i nærheten av Bangladesh, vil også ha æren for denne retten.

Kylling tikka:

1 løk, grovhakket

2 cm revet ingefær

2 hvitløk, finhakket

1 finhakket grønn chili

1/4 ss chilikrydder

1/2 ss gurkemeie

1 ss garam masala

1/2 ss brunt sukker

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

800 g kyllinglårfileter

3 karryblader

1 løk, grovhakket

1 paprika i terninger

100 g yoghurt naturell

Stek 1 løk, ingefær og hvitløk i en sautepanne (stekepanne med høye kanter) i olje til løken blir myk (2-3 minutter). Tilsett chili, chilikrydder, gurkemeie og garam masala og la det steke i 30 sekunder, før du tilsetter sukker og hakkede tomater. La det koke i 5 minutter, før du kjører blandingen i food processor, til det er en jevn masse.

Hell litt ny olje i den samme pannen og stek kyllingen delt i terninger på middels varme til den er lett brunet. Tilsett blandingen fra food processoren, karryblader, den andre løken og paprika terninger. La det koke i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt, før du tar det av platen og tilsetter yoghurt.

Raita:

3 dl yoghurt naturell

1 reven agurk

1/2 ts salt

1 ts malt spisskummen

1/2 ts cayennepepper

2 ss myntesaus, ev. litt finhakket mynte

1/2 ts kvernet sort pepper

Rør alt sammen og sett kaldt, til det skal serveres.

Roti:

Kjøpes i asiatiske butikker og kan enten tas 40 sekunder i mikroovn, eller 30 skunder i tørr stekepanne, eller 10 minutter i folie i stekeovnen, til de er lune.


Ved servering legges roti på tallerken, kylling tikkaen legges i en stripe på midten, så legges en stripe raita og til slutt en stripe mangochutney. Rulles sammen og nytes.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese