Gazpacho

Gazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvparten at det smaker nydelig og resten er ikke så begeistret. Når jeg skal servere det til gjester som ikke har smakt før, serverer jeg det ofte i shotglass, så de kan smake, uten å måtte sette igjen så mye, om de ikke liker det.

1 agurk

1 rød paprika

1/2 rød chili

4 fedd finhakket hvitløk

1 boks hakkede tomater (Mutti)

1 ts tomatpuré

5 dl iskaldt vann

1 ts pepper

1 ts salt

3 ss rødvinseddik

2 ss olivenolje

1 gul paprika

1⁄2 potte frisk basilikum

2 ss olivenolje

Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. Tilsett alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke. Kjør grønnsakene med stavmikser mens du tilsetter iskaldt vann. Smak til med salt, pepper og eddik. Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket paprika, agurk, urter og litt olivenolje.

Gazpacho
Gazpacho

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese