Appelsindessert

Appelsindessert er en enkel dessert som serveres i Nord-Afrika og kan gjerne serveres med en iskule, vaniljekesam eller litt krem. Oppskriften er passe til 4-6 personer, avhengig av om du har tilbehør eller ikke.

4 søte appelsiner

2 ss sukker

2 ts kanel

1 dl mandelspon eller hakkede mandler

1 neve rosiner

Skrell og skjær appelsinene i skiver, legg dem utover porsjonstallerkener eller et fat og dryss på sukker, kanel, rosiner og mandler.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Créme Brûléedagen

Créme Brûléedagen markeres i USA i dag.

Denne desserten er en kulinarisk genistrek, en karamellpudding med karamellisert sukker på toppen. Crème Brûlée er fransk for «brent krem». Om du har lyst til å lage denne fristelsen i dag, finner du oppskrift her.

Créme Brûléedagen
Créme Brûléedagen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kyllingspyd med parmesanpoteter og eple- og fennikelsaus

Kyllingspyd med parmesanpoteter og eple- og fennikelsaus smaker friskt og godt av anis og om du er som oss, at du bruker grillen hele året, kan du tilberede den ute. Om ikke, går det fint  lage den i stekeovnen også.

Eple- og fennikelsaus:

1 løk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 fennikel, finhakket

1 ss smør

1 eple, skrelt og finhakket

1/2 dl hvitvin

1 ss kyllingfond

1/2 l fløte

Salt og pepper

Blank løk, hvitløk og fennikel i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett eple, vin og fond og la de koke inn til det nesten ikke er noe væske igjen. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter til det tykner litt og smak til med salt og pepper.

Parmesanpoteter:

200 g minipoteter per person

Nøytral olje

Reven parmesan, ca. 50 g. per person

Legg minipoteter i en ildfast form, risle dem med olje og sett dem i ovnen på 200 grader. Når de nærmer seg ferdige inni (kjenn med en spiss kniv), drysser du reven parmesan over og setter dem inn i noen minutter til, så osten smelter og blir gyllen.

Marinade til kyllingen:

Saften av 1 sitron

2 ts hvitløkspasta eller 2 finrevne fedd

1 ts chilipasta

1 ss sennep

2 ss olivenolje

Salt

Pepper

Bland alt sammen og smør kyllingfiletene med den. La kyllingen kose seg i noen timer, gjerne over natten.
Kyllinggrillspyd:

180-200 kylling lår- eller brystfilet per person i terninger

Paprika i litt store biter

Løk i litt store biter

Tre Kylling, løk og paprika på grillspyd. Om du bruker trespyd, er det lurt å la dem ligge i vann et par timer først, så de ikke tar så lett fyr.

Grill kyllingspydene på grillen, eller stek på 200 grader i ovnen, til kyllingen er gyllen utenpå og fortsatt saftig inni. Tiden avhenger av hvor store biter du har kuttet i og om du bruker termometer, skal den ha en kjernetemperatur på 68 grader.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Påskequiz

Påskequiz er en frisk drink med smak av sitron og mandarin. Den smaker godt hele året, men smaker ekstra godt i solveggen i påsken.

4 cl limoncello

16 cl Canella Puccini

1 dl prosecco

Rør alt sammen og server i et glass med is.

Påskequiz
Påskequiz

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Påskebord

Påskelammet fortjener et koselig påskebord og her har jeg dekket mitt. Den vakre blomsten, helt uten grønt innslag, kommer fra Kari på Interflora.

Påskebord

Serviset er kjøpt på La Manga i Spania og tatt med hjem litt etter litt. Brikkene er kjøpt på Sparkjøp. Glassene heter Sonja og kommer fra Hadeland.

Serviettene, de koselige hønene og lysene er kjøpt på Step In i Hokksund.

Påskebord
Påskebord
Middagen består av:

En italiensk rekerett til forrett,

begersvingenlam til hovedrett

og en deilig påskekake til dessert.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Langtidsstekt lammestek

Langtidsstekt lammestek er en klassiker, men tilbehøret i denne oppskriften er ikke like vanlig. Når jeg bruker kjøtt som ikke er så mørt fra naturens side, langtidssteker jeg det gjerne på lav temperatur. Det gjør at kjøttet nesten faller fra hverandre og blir helt fantastisk.

Langtidsstekt lammestek:

Denne lammesteken har jeg krydret med rosmarin, timian, salt og pepper. Jeg har lagt den i en ildfast form, helt på ca. 5 dl vann, dekket den med aluminiumsfolie og stekt den i ovnen på 80 grader i 26 timer. Jeg har helt over litt av kraften ca. en gang i timen, utenom da jeg sov. Resultatet er saftig og mørt.

Kraften fra lammet har jeg brukt i sausen:

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

3 dl av lammekraften

2 pk sopp (aroma og sjampinjong)

2 dl rødvin

1 kvast finhakket rosmarin

2 laurbærblader

3/4 ltr fløte

Salt og pepper

Brun løken i smør, tilsett hvitløk og sopp og brun den i løkblandingen. Tilsett rødvin og la det koke inn til det halve, før du tilsetter lammekraft, rosmarin, laurbærblader og fløte. La det koke til sausen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Søtpotetmos:

Du finner oppskrift på søtpotetmos HER.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

Hell litt rapsolje i en ildfast form. Skrell og del grønnsaker i terninger og løk i båter. Jeg har brukt rødbeter, polkabeter, hvitbeter, persillerot og sellerirot. Risle over litt rapsolje og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene på 200 grader i 1 time. Rør hvert kvarter, så grønnsakene blir jevnt bakt.

Servering:

Langtidsstekt lammestek serveres med søtpotetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og den smakfulle soppsausen. Pynt gjerne med litt friske urter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Påskekake

Påskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes det er morsomt å pynte den.

300 g malte mandler

300 g melis

8 eggehviter

Visp eggehvitene litt og bland alle ingrediensene samme. Fordel i 2 små, smurte kakeformer og stek på 180 grader, litt nedenfor midten av ovnen i 30 minutter.

Eggekrem:

8 eggeplommer

2 dl fløte

4 ts vaniljesukker

200 g sukker

200 g smør

Bland eggeplommer, fløte, vaniljesukker  og sukker i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og la det koke i noen få minutter, så det tykner litt.

Avkjøl litt og rør inn kaldt smør.

Sjokoladepynten:

100 g mørk kokesjokolade

100 g hvit kokesjokolade

Gul kakestrøssel/pynt

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Hell den utover en stekeplate kledd med bakepapir. Dryss over strøssel og sett kaldt, så det er skikkelig stivnet, før du løsner forsiktig og brekker i ønskede stykker

Montering:

Legg den første bunnen på fat, legg på ca. 1/3 av kremen. Legg på den andre bunnen og fordel resten av kremen oppa og rundt kanten. Legg marsipanegg og mandelegg på toppen. Sett sjokoladepynten rundt kanten og trykk den lett fast.

Påskekake
Påskekake

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kyllinglår fylt med hvitløkskrem

Kyllinglår fylt med hvitløkskrem er en rett med elementer fra flere av Middelhavslandene. Hvitløkskremen er lettlaget og dyttes under skinnet på kyllingen.

Potetene:

200 – 250 g potet per person, delt i 2 eller 4

Olivenolje

Salt (jeg har brukt svart Himalayasalt)

Risle litt olje i langpanna og legg i potetene. Rør i potetene, så de blir dekket av olje på alle kanter og dryss over salt. Stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.

Ratatouille:

Olivenolje til steking

1 rød paprika i strimler

1 pk aromasopp i skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

1 løk i strimler

4 tomater i terninger

1 potte frisk basilikum, finhakket

1/2 dl parmesan, revet

Grønnsaksfond

Nykvernet pepper

Fres løk, paprika og hvitløk i olje i en gryte, til løken er gyllen og myk. Tilsett tomater og fond, og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett basilikum og parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper.

  

Hvitløkskrem:

140 g ricotta
6 hvitløksfedd, finhakket
6 ss basilikum, finhakket
1 ts dijonsennep
6 ss bladpersille, finhakket
60 g parmesan, revet

Til formen:

4 kyllinglårfileter med skinn (ev. kyllingbryst)
1 dl rosevin
salt og pepper

Kjør alle ingrediensene til hvitløkskremen i en foodprosessor eller bruk stavmikser. Lag en lomme mellom skinnet og kjøttet med fingrene og fyll kremen under skinnet + litt på toppen. Legg kyllinglårene i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
Hell over vin og stek på 180 grader i ca. 40 minutter. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 72 grader.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Påskelammet

Påske og lam hører sammen. Hvorfor ikke prøve en eller flere av disse spennende variantene av påskelammet:

Begersvingenlam eller kampen om den grønne gørra:

 

Pinnekjøtt med kålrabistappe og en nydelig saus:

 

Lammelår fra Marokko:

 

Lammecaré med potet og løkstabler:

 

Lam i tortilla:

 


Indrefilet av lam med potetmos, betemiks og gremolata:

 

Lam sous vide med hasselbackpoteter og mammas deilige saus:

 

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen:


Hjemmelaget lammekebab:

Du finner alle oppskriftene og mange til HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Mimosa sunrise

Mimosa sunrise er en litt søtere variant av Mimosa og passer godt som velkomstdrink.

4 cl appelsinjuice

Champagne eller annen hvit musserende vin

1 cl grenadin

Hell appelsinjuice i et godt avkjølt champagneglass, fyll nesten opp med musserende vin og hell i litt grenadin.

Mimosa sunrise
Mimosa sunrise

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.