Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta

Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet.  Den smaker også fantastisk med fisk fra fiskedisken.

1 finhakket løk

2 ss smør

1 fedd finhakket hvitløk

2 store gulrøtter i bittesmå terninger

2 hvitbeter i bittesmå terninger

1/4 sellerirot i bittesmå terninger

1 persillerot i bittesmå terninger

2 dl hvitvin, litt søt, f.eks. Riesling

Saften av 1/2 lime

3 dl god fiskekraft ev. fond

1/2 fennikel i bittesmå terninger

1/2 finhakket purre

1 kvast finhakket bladpersille

1/2 ts safran

1 ts fiskekrydder

7 dl fløte

600 g hvit fisk i terninger (f.eks. sei og torsk)

250 g blåskjell

200 g pillede reker

Stek løken og hvitløken blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, før du tilsetter krydder, lime, fiskekraft og fløte.  Legg i grønnsakene og la det trekke til de er møre. Tilsett fisken og blåskjellene. La det trekke til blåskjellene åpner seg. Tilsett persille og reker og smak ev. til med salt og pepper.

Serveres med godt brød.

Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.

Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta
Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kaviardagen

Kaviardagen markeres i Tyskland i dag og kaviar kan være så mangt. Den norske kaviaren på tube er ikke like attraktiv ute i verden, men f.eks. belugakaviar (russisk kaviar) selges for ca. 50.000,- kr. per kilo.

Heldigvis finnes det mange varianter i mellom disse to og du finner oppskrifter med noen av dem HER.

 

Kaviardagen

Kaviardagen markeres i Tyskland i dag og kaviar kan være så mangt. Den norske kaviaren på tube er ikke like attraktiv ute i verden, men f.eks. belugakaviar (russisk kaviar) selges for ca. 50.000,- kr. per kilo.

Heldigvis finnes det mange varianter i mellom disse to og du finner oppskrifter med noen av dem HER.

 

Kaviardagen

Kaviardagen markeres i Tyskland i dag og kaviar kan være så mangt. Den norske kaviaren på tube er ikke like attraktiv ute i verden, men f.eks. belugakaviar (russisk kaviar) selges for ca. 50.000,- kr. per kilo.

Heldigvis finnes det mange varianter i mellom disse to og du finner oppskrifter med noen av dem HER.

 

Iskremdagen

Iskremdagen nytes i Tyskland i dag og det finnes vel ikke et land i verden uten en eller flere varianter av iskrem. Jeg synes vi skal benytte muligheten til å feire dagen hos oss også og om du vil lage den selv, finner du deilige varianter på bloggen, f.eks. disse.

Iskremdagen

Iskremdagen nytes i Tyskland i dag og det finnes vel ikke et land i verden uten en eller flere varianter av iskrem. Jeg synes vi skal benytte muligheten til å feire dagen hos oss også og om du vil lage den selv, finner du deilige varianter på bloggen, f.eks. disse.

Iskremdagen

Iskremdagen nytes i Tyskland i dag og det finnes vel ikke et land i verden uten en eller flere varianter av iskrem. Jeg synes vi skal benytte muligheten til å feire dagen hos oss også og om du vil lage den selv, finner du deilige varianter på bloggen, f.eks. disse.

Frisk spinatdagen

Frisk spinatdagen markeres i Tyskland hvert år og det er ikke uten grunn. Spinat er både sunt og godt. Du finner flere varierte oppskrifter med spinat HER.

Frisk spinatdagen

Frisk spinatdagen markeres i Tyskland hvert år og det er ikke uten grunn. Spinat er både sunt og godt. Du finner flere varierte oppskrifter med spinat HER.

Frisk spinatdagen

Frisk spinatdagen markeres i Tyskland hvert år og det er ikke uten grunn. Spinat er både sunt og godt. Du finner flere varierte oppskrifter med spinat HER.