En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje

Ved trappen opp til 2. etasje har vi laget til en koselig krok. Det gamle bordet har vi arvet etter svigermor. Det har vi pusset ned og malt beina på. Det gamle fatet er også etter henne. Vi synes det var hyggelig å ha det til pynt og har dekorert det med litt forskjellig vi fant i skap og skuffer. Den lille bollen er fylt med roseknopper fra hagen. Lampen har jeg funnet i en bruktforretning. Lykten har jeg kjøpt på Step in og stolen kommer fra Kalma. Stolen er egentlig en del av spisestua vår og kan settes til der når vi har mange gjester. Både duken og puta er fra Black Design.

Det vakre bildet, som moren min har brodert for mange år siden, setter jeg veldig stor pris på.

En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje
En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer er en hyggelig forbedring hver vår. Jeg har skrevet om utekjøkkenet vårt tidligere, men vi har fått et par nye elementer siden det. Jeg fant et oppheng for lykt på Step in og brukte det til å henge opp en lykt vi allerede hadde. I tillegg har jeg fått en Brabantia søppelbøtte fra Scandinavian designcenter.

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer
Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer

Utekjøkkenet er flittig brukt og det er ekstra deilig å lage maten ute, etter en lang arbeidsdag innendørs.

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer
Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer

Som tidligere nevnt, har vi brukt demonterte blomsterbord fra Claes Ohlson. Blomsterbordene er montert sammen med materialer fra det gamle grå gjerdet vårt. Jeg har sydd forheng av to opptørkingshåndkler fra Green Gate. Kokeplatene er egentlig til båtbruk, men vi har montert den inn i en trekasse, maken til de som henger som hyller på veggen.

Du finner flere bilder fra utekjøkkenet HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pynte ute

Jeg synes det er hyggelig å pynte rundt meg, og det gjelder ute også. Interflora har laget denne enkle, men dekorative dørpynten, som nå pryder garasjedøra vår. Den har hengt der i noen måneder, men er like fin som da den var ny.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Siste dag av ferien og spekemat til middag

I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min.

Poteter, kokt og delt i terninger

1 boks rømme

1 pose majones

4 ss agurkmiks

2 finstrimlede vårløk

Litt sitronsaft

Salt og pepper

Bland alt godt, smak til med salt og pepper og tilsett potetene. Det er nesten like enkelt som å kjøpe ferdig, men smaker veldig mye bedre.

I tillegg lager jeg eggerøre og legger spekematen på fat. I dag har jeg brukt rødvinspølse, morr, fårepølse, to forskjellige langtidsmodnede spekeskinker (Æra og Santa Kristina) og tørrsaltet speket biff. Jeg lager også en salat av ingredienser fra hagen i tillegg til ingredienser fra kjølerommet. Jeg skjærer opp en halv melon også, for vi synes det er godt med det litt søtlige ved siden av den salte spekematen.

I dag lager jeg også rømmegrøt, som vi koser oss med før spekematen.

2 beger rømme

2,5 dl hvetemel

6 dl melk

1 ts salt

Kok rømmen i to minutter, før du tilsetter halvparten av melet. Rør kraftig til det kommer frem smør.

Smøret skummes av og brukes ved serveringen. Tilsett resten av melet og spe med melk. La grøten koke i noen minutter og tilsett saltet rett før serveringen.

Server med smøret, sukker og kanel.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Morgenstemning i hagen

Morgenstemning i hagen er en av livets store sommergleder. Da jeg gikk for å hente avisen i dag morges, kjente jeg gleden over dugget i gresset og de vakre blomstene, som fortsatt hadde vanndråper etter nattens regn.

Morgenstemning i hagen
Morgenstemning i hagen

Det kan ikke bli mye vakrere enn dette.

Vi nyter den siste helgen av sommerferien med å pusle litt med hus og hage. Kjæresten min maler vinduer og jeg, som de fleste som kjenner meg vet, maler bare ting som ikke sitter fast.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Loungen by day og by night

Loungen by day og by night – to helt forskjellige stemninger. Bak huset, mot skogen, har vi laget oss en liten oase. Den består av et utemøblement, et boblebad med tilhørende dusj og en del planter. Vi har blomster, i tillegg til urter som liker seg best om de får stå litt skjermet. Vi sitter mye her og spiser frokost på sommeren.

Smijernslampen har jeg kjøpt på Step In i Hokksund og vegglyktene har jeg funnet på Bohus. Sofaen og bordet kommer fra NovaSolo i Sandefjord. Stolene kommer fra Sika-design. Stolene er de samme vi har til spisemøblementet på den andre terrassen og flyttes dit om vi blir mange til middag. De mønstrete putene kommer fra Trend Design. Duken og de ensfargede putene kommer fra Black Design og pleddene kommer fra KID Interiør. Uteteppet har jeg kjøpt på Colibri i Drammen.


På denne siden av huset har jeg holdt alle detaljer i lilla denne sommeren, inkludert beplantningen.

 
 Den tøffe værstasjonen har jeg funnet på internett og i dag viser den faktisk fint vær.

Om kveldene sitter vi også mye her. Vi har kjøpt varmelampe og siden det er tak over og levegger rundt, sitter vi lunt og godt her, selv når gradestokken kryper nedover.

Det blir ganske romantisk med et glass Amarone, t-lys i smijernslampen og kubbelys i bord- og vegglykter.

Loungen by day og by night
Loungen by day og by night

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Pizzakveld i loungen

Vi er så heldige at vi har en overbygd veranda bak huset, mot skogen. Der har vi en hjørnesalong og et boblebad. Denne fredelige oasen har vi mye glede av, både på dagtid, hvis det er veldig varmt, men også på kveldene hele året. Denne kvelden koser vi oss med hjemmelaget pizza og boblebad.

Jeg er veldig god på pizzabunn, men veldig dårlig på oppskrift. Om jeg skulle antyde noe, blir det denne:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1 ss honning

1/2 pk pizzagjær

1 ss olivenolje 

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Jeg setter deigen til heving på kjølerommet i mange timer, det gjør at den blir perfekt hevet. Jeg pleier å sette deigen enten dagen før eller tidlig om morgenen. Når jeg skal bruke den, kjevler jeg den ut og setter den til ny heving på 37 grader i stekeovnen. Når den er ferdig hevet, setter jeg ovnen på 250 grader og forsteker bunnen, uten fyll. Den blir knallgod og sprø.

Sausen:

Sausen lager jeg av hakkede tomater fra Mutti, løk, laurbærblad, tørket oregano, hvitløk, basilikum, pepper, tabasco, knust fennikel. Det må koke lenge, gjerne en time og rundes av med sukker eller stevia.

Topping:

De to pizzaene vi lagde denne gangen, har i tillegg til saus, fått:

Pizza nr. 1: strimlet løk, gorgonzola, ananas og pepperoni.

Pizza nr. 2: sjampinjong, gul paprika, løk, vårløk, kokt skinke fra Jacobs (mye bedre enn de billige variantene, for den smaker faktisk kjøtt) og kjøttboller.

Begge har fått en blanding av fem forskjellige oster: Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Mozzarella og Parmesan. Når fyllet er på, steker jeg pizzaen ferdig og gyllen.

Vi koser oss med en Prunotto Barbaresco Classico til pizzaen. Jeg har for øvrig notert meg at den er 100 kr. billigere i Sverige enn i Norge.

Serviset er for øvrig fra Green Gate og det kule biffbestikket, med stående kniv heter Lykke og er fra Hardangerbestikk.

 

Pizzakveld i loungen
Pizzakveld i loungen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Torden, innekos og kje i ovnen

Torden, innekos og kje i ovnen, så i dag ble det den store dagen for innekos. Ikke engang Barolo eller Leon Amarone av Moltemyr ville være ute.

Vi kjøper alltid med oss noen lår av kje fra Slakter Eide når vi er på hytta i Lillesand. Mesteparten av dem legges i fryseren, så vi kan kose oss med det utover høsten og vinteren. Det er ikke så lett å få tak i kje, men det hender at Menybutikken min har det i ferskvaredisken sin. Det deilige med kjeet til Eide, er at det ligger i en helt nydelig hvitløks- og urtemarinade. Om du er så heldig at du finner kje i butikken din, anbefaler jeg deg på det varmeste å gjøre et forsøk.

Jeg varierer tilbehøret en del, men denne gangen lager jeg sjy og serverer med potetmos og blomkål til.

Kje til 4 pers:

2 kjelår legges i langpanna med 3 løk, 5 dl vann og aluminiumsfolie over. Dampes i ovnen i 4 timer på 100 grader.

Etter 4 timer heller jeg stekesjyen i en kjele og lar kjeet og løken brune seg på 150 grader i 1 time uten folie.

Stekesjyen koker jeg litt ned sammen med en skvulp (ca 2 ss) cognac. Jeg jevner den med litt brun maizenajevner og smaker til med salt og pepper.

Jeg legger kjelårene på fat og transjerer ved bordet.

 Torden, innekos og kje i ovnen
Torden, innekos og kje i ovnen

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

God morgen i regnet

God morgen i regnet! I dag startet dagen med uanmeldt styrtregn og vi måtte søke ly under taket ved inngangen vår, for å nyte morgenkaffen/teen. De koselige møblene er kjøpt på Maxbo.  Den store urnen har jeg arvet etter mormoren min.

God morgen i regnet

Vasen er fra Kähler, koppene og putene er designet av Grethe Solemsløkk, som holder til på Røros. Du får kjøpt produktene hennes på nettet, så du må ikke reise dit, selv om stedet er vakkert og verdt et besøk.

Jeg har pyntet med en spade fra Steglet blomster. Fuglekassen og den vakre callaen kommer fra Interflora. De søte kuene kommer fra Black design. Vannkanna, og skiltet har vi hatt i mange år og jeg husker ikke lenger hvor de kom fra.

God morgen i regnet

I dag skal vi spise spaghetti med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus til lunsj. Det er enkelt å lage og smaker godt. Vi lager alltid en dobbel posjon, slik at vi kan fryse ned noen og bruke til tapas senere.

 

God morgen i regnet
God morgen i regnet

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

For en deilig sommerdag

For en deilig sommerdag, men også en dag til ettertanke.

Tenk at det er fem år siden allerede. Husker godt turen hjem fra hytta i Lillesand den dagen. Radioen i bilen sto på og vi trodde nesten ikke det vi hørte. Vi ble veldig stolte de etterfølgende dagene av å bo i et så spesielt land, som reagerte med samhold og kjærlighet i stedet for hat og sinne. Jeg kjenner fortsatt på de samme følelsene denne datoen hvert år og tenker på smerten de involverte og etterlatte må ha. Håper vi aldri må oppleve noe slikt igjen.

For en deilig sommerdag
For en deilig sommerdag

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.