Ukens vakre blomst fra Interflora

Ukens vakre blomst fra Interflora er laget med en avskåren hortensia, som det er tilbud på, så det ble en ekstra positiv opplevelse da jeg skulle betale.


Synes det  er vakkert med de dempede lillatonene.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ha det på badet

Jeg er fornøyd med badet vårt i første etasje. Vi har brukt dempede toner av offwhite, beige og grønt. Maleriet av Jøran Flo, er kjøpt på Fineart.no og går også i samme fargeskala.

Kjæresten min lagde en dusjnisje. Vi kjøpte to porselenshyller fra USA, som ble bygd inn i veggen. Flisene i dusjen er av marmor.

Baderomsinnredningen er fra Talgø.

Gardinen er sydd hos Lothe og den fine skittentøyskurven, fant jeg på nettet.


Det gammeldagse barbersettet er også kjøpt på nettet. Jeg fant håndklær som passer perfekt i fargen på Step in.

Flisene på badegulvet er fra Historiske fliser.

Du finner bilder fra flere rom her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

 

Braisert oksestek med sopp og potetmos

Braisert oksestek med sopp og potetmos er en deilig søndagsmiddag, som nesten lager seg selv. Du kan gå en koselig tur i skogen og plukke sopp eller bær så lenge.

Når jeg har steik av f.eks. bog, synes jeg det er godt å braisere kjøttet. Det vil si at det får ligge i ovnen i mange timer i en kraft eller i rødvin. Det er viktig at  det ligger med tett lokk eller aluminiumsfolie over, så det ikke blir tørt. Til denne oksesteika har jeg brukt en flaske American BBQ sause med roasted garlic fra Santa Maria, som jeg har helt over kjøttet. Deretter har jeg fylt flasken med vann og ristet den, så jeg har fått med alt når jeg heller over resten. Når jeg har pakket formen inn med folie, har jeg satt den på 150 grader i 8 timer.

Jeg lager saus av brunet smør, løk og mel, på den gammeldagse måten, før jeg sper med kraften fra braiseringen og smaker til med salt og pepper.

Soppen steker jeg i smør og smaker til med salt og pepper.

Potetmosen har fått noen gulrøtter og er moset med smør og fløte. Jeg har tilsatt litt gressløk og smakt til med salt og pepper.

Sukkerertene er strimlet og kokt opp i litt vann.

Braisert oksestek med sopp og potetmos
Braisert oksestek med sopp og potetmos

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Krydder

Krydder er en viktig del av matlagingen min. Jeg har fått noen spørsmål om krydderbeholdningen min – ja, den er innholdsrik. I tillegg har jeg alltid urter på benken, eller i kjøkkenhagen på sommeren. Den flotte krydderhyllen på 80 x 100 cm har kjæresten min snekret sammen. Den er malt i samme farge som kjøkkeninnredningen vår.

Du trenger selvfølgelig ikke så mye krydder for å lage mat, men jeg handler en del krydder i asiatiske butikker, som selger det meste mye billigere, enn de gjør i de norske kjedebutikkene.

For noen år siden, da vi oppdaget den fantastiske nordafrikanske matkulturen, bestilte vi krydder fra England. Det så tydeligvis ut som tvilsomt pulver og ble åpnet av Tollvesenet, på veien hjem til oss. Det har heldigvis blitt enklere nå og vi får tak i det meste i Norge.

 

Krydder
Krydder

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sautert mangold

Jeg har fått tak i en bunt med mangold. Etter å ha lest litt og fant jeg ut at den kan brukes på samme måte som spinat. Jeg vil sautere den og bruke den sammen med helstekt kalvefilet.

Start med å frese en strimlet løk med 2 fedd hvitløk i en god kladd smør. Skjær vekk den grove stilken på mangolden og strimler bladene fint. Når løken er mør, legger du i mangolden, salt og pepper. Rør det sammen til mangolden faller sammen og server.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Blomstergleder

Denne vakre blomsterbuketten fra Interflora pryder bordet mitt denne uka. Jeg synes de grå/blå/rosa/lilla fargene er så vakre.

Den tar seg godt ut på spisebordet vårt også, synes jeg.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Baguetter

Baguetter smaker godt med pålegg i, men også som tilbehør til supper, salater og mye mer. Jeg oppdaget denne fantastiske oppskriften da jeg så på «Bagedysten» i Danmark. Det det danske svaret på «Hele Norge baker». Det er litt ventetid, siden det først settes en fordeig, men resultatet er nydelige, sprø baguetter maken til de du får kjøpt i Frankrike. Jeg tar dem ut av ovnen før de er helt ferdige og legger dem i fryseren. Etterhvert som jeg skal bruke dem, tar jeg dem opp og steker dem ferdig. Da smaker de helt nylagd hver gang. Oppskriften gir deig til ca. 9 baguetter.

Fordeig:

1/2 l vann
5 g gjær
500 g hvetemel, Tipo 00 (pizzamel)
Rør det sammen og la det stå tildekket over natten, i romtemperatur.

Neste dag:

Tilsett 1/2 l lunkent vann
35 g salt
15 g gjær
300 g manitobamel (dette får du blant annet kjøpt i nettbutikken «Smak av Italia»)
Ca. 750 g hvetemel, Tipo 00

 


Elt det godt sammen, i kjøkkenmaskin i 10 min ved lav hastighet, og 2 min ved høy hastighet.
La deigen heve igjen, til dobbelt størrelse i minimum 45 min, dekket med tett plast, så den ikke tørker. Slå deigen forsiktig ned, og la den heve til dobbelt størrelse igjen, minimum 45 min. i romtemperatur, tildekket på samme vis som før.

Utbaking:

Del deigen i ni like emner og form dem til korte tykke pølser. La dem hvile i noen minutter og rull dem i baguettefasong. Form dem, så lengden passer i ovnen og form spisse ender.

La dem heve, til passe baguettestørrelse, på et rent koppehåndkle drysset med mel, med et fuktig koppehåndkle over. Når brødene er ferdig hevet, drysses de lett med mel på oversiden og legges over på et stekebrett dekket med bakepapir, maks. 3 brød per brett.
Riss brødene fra spiss til spiss. Det gjøres ved å holde lett i den ene enden av baguetten med den ene hånden, mens man med den andre hånden lager et raskt snitt med en spiss, liten kniv. Snittet skal være på oppa baguettene – ikke på siden. Snittet skal gå på skrå ned i baguetten. Når du skjærer på denne måten, vil baguetten beholde fasongen sin under stekingen og danne baguettens karakteristiske «smil».

Varm opp ovnen til 250 grader varmluft med en bakeplate. Få baguettene raskt i ovnen ved å rutsje bakepapiret med 3 brød, over på den varme bakeplaten. Sprut godt med vann inn i ovnen med en spruteflaske, og lukk døren raskt.

Stek baguettene i ca. 15-20 minutter. Gjenta til alle baguettene er stekt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kalvefilet sous vide

Denne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet.

Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legges i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp. Resultatet blir helt fantastisk.

Du kan, om du ikke har sous vide, grille den til den får en kjernetemperatur på 64 grader.

Her har jeg servert kalvefileten med pastinakk og spinatpuré og rotgrønnsaker med kantarell.

Du finner begge oppskriftene i bloggen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pastinakk- og spinatpuré

Pastinakk- og spinatpuré er deilig tilbehør til både fisk og kjøtt. Du kan gjerne lage en større porsjon og fryse ned, for å gjøre det lettvint senere.

4 pastinakker

4 dl fløte

100 g spinat

1 ss smør

Salt og pepper

Litt sitronsaft

Skrell pastinakk, del dem i terninger og kok dem møre i fløte. Vask og rens spinat. Ha spinaten, pastinakken og fløten i en blender og kjør til alt er en glatt masse. Hell tilbake i kjelen, tilsett smør og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sitron rett før servering.

Pastinakk- og spinatpuré
Pastinakk- og spinatpuré

Vil du ha mer variasjon i grønnsakene? Du finner masse spennende varianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bursdagsgave på forskudd

Bursdagsgave på forskudd er overraskende og hyggelig. Det er over en måned til bursdagen min, men så fikk jeg en liten overraskelse på forskudd allerede i dag. Denne hageslangen passer perfekt til utekjøkkenet.

Bursdagsgave på forskudd

Jålete innpakking følger med på kjøpet og hele herligheten kan du kjøpe hos Royal Design, som har nettbutikk.

Her er hageslangen koblet opp og klar på utekjøkkenet.

Bursdagsgave på forskudd
Bursdagsgave på forskudd – nå henger den på plass

Bursdagsgave på forskudd

Bursdagsgave på forskudd

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.