Spanske mattradisjoner er varierte og spennende. Langs kysten finnes mye mat fra sjøen. Tapas, som er spanske småretter, har etterhvert blitt et begrep over hele verden. Nasjonalretten er paella, som lages i mange variasjoner.
Spanske oppskrifter:
- Aioli
- Aioligratinert hummer
- Bentes gratinerte rekerett
- Chimichurri
- Crema Catalana
- Dadler med bacon
- Djevelegg
- Dorade fra Sør-Europa
- Dorade med middelhavstilbehør
- Flan de Naranja
- Gambas al ajillo, som stefaren min lager den
- Gazpacho
- Gazpacho
- Grilla lammekoteletter
- Hvit gazpacho
- Hvit sangria
- Hvit, alkoholfri sangria
- Kalvegryte med spennende ris
- Kylling Marbella med tomatcouscous
- Luftig og kjempegod loff
- Luftig olivenbrød
- Marinert ost – godt i salater, eller som en av ingrediensene i et tapasmåltid.
- Olivenbrød
- Olivenbrød med urter og soltørka tomater
- Omelett med tomater og oliven
- Pasta med knivskjell
- Patatas bravas
- Patatas bravas – en kjapp en
- Potetomelett eller tortilla
- Potetsalat fra middelhavsland
- Potetsalat med middelhavssmak
- Salsa verde
- Småsinte ovnspoteter
- Spansk potetomelett eller tortilla
- Tapas – spanske småretter
- Tapasrestepizza
- Tomatcouscous
- Tomatsalsa
- Tomatsalsa med chili
- Torsk escabeche
- Tortilla de patatas
- Tradisjonell spansk paella
- Tunfisk med salsa verde og bakte tomater