Ungarns uavhengighetsdag feires 15. mars, 20. august og 23. oktober. Dagen i dag feires med fyrverkeri langs Donau og morsomme småaktiviteter rundt omkring.
Ungarsk mat er variert, kreativ og har en unik smak og karakter. Ungarere elsker paprika og de bruker det til saus, lager suppe av dem, de fyller dem med kjøttsaus og mye mer. Nasjonalretten er gulasj og du finner oppskrift på deilig, hjemmelaget gulasj og flere andre ungarske retter HER.
Ungarns uavhengighetsdag feires i dag, med fyrverkeri lamgs Donau og morsomme småaktiviteter rundt omkring.
Ungarsk mat er variert, kreativ og har en unik smak og karakter. Ungarere elsker paprika og de bruker det til saus, lager suppe av dem, de fyller dem med kjøttsaus og mye mer. Nasjonalretten er gulasj og du finner oppskrift på deilig, hjemmelaget gulasj og flere andre ungarske retter HER.
Ungarns uavhengighetsdag feires i dag, med fyrverkeri lamgs Donau og morsomme småaktiviteter rundt omkring.
Ungarsk mat er variert, kreativ og har en unik smak og karakter. Ungarere elsker paprika og de bruker det til saus, lager suppe av dem, de fyller dem med kjøttsaus og mye mer. Nasjonalretten er gulasj og du finner oppskrift på deilig, hjemmelaget gulasj og flere andre ungarske retter HER.
Den internasjonale sexdagen er i dag. Dagen ble startet av et kanadisk hockeylag, i forbindelse med at de ble nevnt i et sladreblad i Los Angeles i 2012. Oppfordringen var å ha sex hele denne dagen, altså i 24 timer. Jeg sier lykke til med det, men her er en kake som heter bedre enn sex, som kanskje kan nytes etterpå. Oppskriften finner du HER.
Den internasjonale sexdagen er i dag. Dagen ble startet av et kanadisk hockeylag, i forbindelse med at de ble nevnt i et sladreblad i Los Angeles i 2012. Oppfordringen var å ha sex hele denne dagen, altså i 24 timer. Jeg sier lykke til med det, men her er en kake som heter bedre enn sex, som kanskje kan nytes etterpå. Oppskriften finner du HER.
Den internasjonale sexdagen er i dag. Dagen ble startet av et kanadisk hockeylag, i forbindelse med at de ble nevnt i et sladreblad i Los Angeles i 2012. Oppfordringen var å ha sex hele denne dagen, altså i 24 timer. Jeg sier lykke til med det, men her er en kake som heter bedre enn sex, som kanskje kan nytes etterpå. Oppskriften finner du HER.
Kylling korma er en av de mildere rettene, som serveres i Afghanistan, Bangladesh, India og Pakistan og lett å like for både liten og stor. Vi legger ofte kyllingen i marinade kvelden før, så det går raskt å gjøre den ferdig når vi kommer fra jobben.
2 cm frisk ingefær
2 hvitløksfedd
1/4 ts tørka chiliflak
2 ts garam masala
50 g skåldede mandler
800 g kyllingfilet i terninger
200 g yoghurt
2 ss tomatpuré
6 knuste kardemommefrø
2 strimlede løk
1/2 dl nøytral olje
50 g smør
100 g yoghurt
Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chiliflak og mandler til en jevn masse i blenderen. Hell blandingen over i en stor bolle og tilsett kyllingfilet, yoghurt, tomatpuré og kardemommefrø. Bland godt og la det marinere i minimum 2 timer, men gjerne natten over.
Kylling korma i gryta
Stek løk i nøytral olje og smør på medium varme til den er gyllen i ca 10 minutter, mens du rører ofte. Tilsett kyllingen og marinaden og kok det til kyllingen er gjennomkokt i ca. 15-20 minutter. Rør inn yoghurt, kok opp og server med kokt ris, nanbrød, raita, chutney og pappadums.
Pappadums lages som beskrevet på pakken (friteres i nøytral olje).
Chutneyen kan du lage selv, men det finnes mange gode varianter på glass også.
Kylling korma
Du finner spennende og varierte matoppskrifter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Sennepspoteter passer både til fisk og kjøtt og kanskje ekstra godt til grillmat.
Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter. Mens potetene er i ovnen blander du resten av ingrediensene i en bolle.
1/2 dl Bergbys søt og sterk pølsesennep
2 ss kapers
1/2 dl olivenolje
1 finhakka vårløk
1/2 lime, kun saften
Pepper
Bland med ovnspotetene og server varmt eller lunkent.
Sennepspoteter
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Biffsatay med jordbærsalsa er en av mine favorittretter. Satay er sørøst-Asias navn på grillspyd. Denne varianten med kalvefilet, peanøttsaus og jordbærsalsa, smaker helt nydelig. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke okse. Denne oppskriften passer til 4 personer.
Om du har grillspyd av tre, må disse ligge i vann i minimum 1 time, slik at de ikke tar fyr under grillingen.
800 g kalvefilet
5 ts karripulver
5 ts paprikapulver
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss limesaft
4 ss ketjap manis
4 ss solsikkeolje
1 ts salt
Kalvefileten skjæres i tynne skiver (ca. 3 x 10 cm). Lag marinade av karripulver, paprikapulver, hvitløk, limesaft, ketjap manis, solsikkeolje og salt. Legg kjøttet i marinaden og la det marinere et par timer eller gjerne over natten.
Tre kjøttbitene på grillspyd, på langs i trekkspillmønster. Legg spydene på tvers av rillene på en varm grill og svi raskt på begge sider. Du kan også steke spydene i grillpanne eller i ovnen i 220 grader. Siden kjøttet er såpass tynt er det snakk om få minutter på hver side.
Resten av marinaden bruker jeg til å lage en deilig peanøttsaus. Bland den med 1/2 glass peanøttsmør. Kok det opp og spe med vann til sausen er passe tykt.
Jordbærsalsa:
1 kurv jordbær
1 moden mango i små terninger
5 ss frisk koriander
1 liten pose cashewnøtter
1/2 lime, kun saften
2 ss sweet chili sauce
Kutt jordbær og mango i små terninger. Dryss over frisk, finhakket koriander og cashewnøtter. Tilsett limesaften sweet chili sauce. Rør rundt og sett kaldt til den skal serveres.
Kylling green curry er en deilig rett fra Sør-Øst Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili. Denne oppskriften er passe til 2-3 personer.
400 g kyllingfilet i terninger
Litt nøytral olje
2 strimlede rødløk
2 ss Thai green curry paste
1 boks kokoskrem (ev. kokosmelk)
1 neve sukkererter i strimler
2 strimlede paprika
1 ss finhakket ingefær
1 fedd finhakket hvitløk.
Kyllingterningene stekes i nøytral olje til de er lett brune. Tilsett rødløk, green curry paste, kokoskrem, paprika, sukkererter, ingefær og hvitløk. Kokes i 10 minutter, før du strør over finhakket koriander. Server kylling green curry med ris eller nudler.
Kylling green curry
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.