Konjakk- og soppsaus smaker godt til and, hval, storfe, lam, svin og vilt.
2 pk sopp i skiver
2 finhakkede løk
4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til
2 fedd finhakket hvitløk
10 cl konjakk (1 miniatyrflaske)
5 dl fløte
Pepper
Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett konjakk, fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.



6 egg 6 ss fløte eller melk 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts pepper 2 ss finhakket gressløk
Visp alle ingrediensene til eggerøre sammen og stek på middels varme i 1 ss smør, til det begynner å bli en fast masse. Eggerøre smaker best varm, men fungerer helt fint kald også.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din





