Siciliansk tunfisk er en nydelig og ikke minst rask middagsrett å tilberede. Du får kjøpt tunfisk hos Meny. Om de ikke har det inne, kan de bestille til deg. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
4 tunfiskbiffer a 200 – 250 g
Olivenolje til å pensle med
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 pk søte minitomater, delt i 4
2 dl tørr hvitvin
10 grønne oliven i skiver
1 dl kapers, skylt
2 ss sitronsaft
1 1/2 ss revet sitronskall
2 ts finhakket fersk timian
2 ts finhakket fersk persille
1/4 ts salt
1/4 ts nykvernet svart pepper
1 dl finhakket fersk persille
Stek hvitløken i et minutt i litt olje. Tilsett tomatene og la det steke et par minutter til, før du tilsetter vinen og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett resteren av ingredienser bortsett fra den siste persillen og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn persillen, rør rundt og server.
Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Den skal være rosa i midten.
Server tunfiskbiffene med en gang toppet med sausen. Server gjerne med ovnsbakte minipoteter, krydret med olje og revet parmesan.

Du finner flere velsmakende retter med tunfisk her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.

Du finner flere velsmakende og sunne grønnsaksretter





Alt røres sammen og nå gjør resten seg selv. Setter på lokket og fyll kaldt vann i det lille rommet på toppen. Dette gjør at når fuktigheten fra maten fordamper, kjøles den ned i lokket og renner tilbake i maten. Vi sjekker av og til at det ikke koker tørt og fyller evt. på mer kraft om det ikke er fuktig nok. Denne retten blir nesten bedre jo lenger den får koke. Om du bruker kjøtt fra forpart av f.eks. lam, må den stå lenge, gjerne 2-4 timer, mens kyllingfilet er ferdig etter ca. 30 min.




Jeg har laget tre varianter fastelavnsboller i dag. En tradisjonell, med krem og syltetøy, en med kransekakemasse og en med vaniljekrem. 
Når bollene er kalde, deles de i to og fylles med det du ønsker: Til den tradisjonelle varianten, piskes fløte til krem, som legges på den nedre delen av bolla, med en skje valgfritt syltetøy på, før bolletoppen legges på, og den får et dryss melis.
Til varianten med vaniljekrem, kan du enten kjøpe ferdig krem, eller du kan lage vaniljekrem selv. Bland 1 vaniljestang, delt i to på langs, 4 dl melk, 6 eggeplommer, 1/2 dl sukker og 2 ss maisenna i en kjele. Kok veldig langsomt opp under omrøring. La den stå på lav varme til den tykner, men rør hele tiden. Sett den til avkjøling og bland den med en boks pisket krem, om du vil.
Til kransekakemassevarianten, piskes fløte til krem (uten sukker) og blandes med reven kransekakemasse (som du får kjøpt ferdig i butikken). Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din










