Indonesia har ca. 5350 tradisjonelle matretter. Maten består ofte av ris, nudler og supper. Den varierer veldig etter region og er påvirket av mange andre land, f.eks. Midtøsten, India, Kina og Polynesia.
Oppskrifter fra Indonesia:
- Agurksalat med asiatisk vriAgurksalat med asiatisk vri passer perfekt til mange asiatiske fiskeretter. Den er kjekk å bruke når du skal ha gjester,Fortsett å lese “Agurksalat med asiatisk vri”
- Agurksalat til fiskeretter fra Sør-øst AsiaAgurksalat til fiskeretter fra Sør-øst Asia er lett å lage og smaker veldig godt til både rød og hvit fisk.Fortsett å lese “Agurksalat til fiskeretter fra Sør-øst Asia”
- Ananas med kokosis og karamellsausAnanas med kokosis og karamellsaus er en deilig dessert, med smak av fjerne himmelstrøk. Kokosis: 5 dl kokosmelk 1 pandanbladFortsett å lese “Ananas med kokosis og karamellsaus”
- Asiatisk chimichurriAsiatisk chimichurri er en deilig urtesaus, som passer til både kjøtt og fisk. Chimichurri er egentlig en saus som brukesFortsett å lese “Asiatisk chimichurri”
- Asiatisk kylling med risAsiatisk kylling med ris er fusionmat, som vil si at den er en blanding av ingredienser fra flere land. F.Fortsett å lese “Asiatisk kylling med ris”
- Asiatisk kyllingformAsiatisk kyllingform er inspirert av maten fra Sør-øst Asia. Det er litt sting i sausen, og du kan gjøre rettenFortsett å lese “Asiatisk kyllingform”
- Asiatisk salat med indrefiletAsiatisk salat med indrefilet smaker friskt og godt og kan brukes både som lunsjrett, middag og kveldskos. Salaten: 1/2 finstrimletFortsett å lese “Asiatisk salat med indrefilet”
- Biff rendangBiff rendang er en fantastisk curryrett fra Sør-Øst-Asia. Den regnes som kongen av alle curryretter. Ingrediensene du ikke får iFortsett å lese “Biff rendang”
- Biffsatay med jordbærsalsaBiffsatay med jordbærsalsa er en av mine favorittretter. Satay er sørøst-Asias navn på grillspyd. Denne varianten med kalvefilet, peanøttsaus ogFortsett å lese “Biffsatay med jordbærsalsa”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blirFortsett å lese “Blåskjell med smak av Østen”
- En rask wok fra Sørøst-AsiaEn rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klarFortsett å lese “En rask wok fra Sørøst-Asia”
- Fersk tunfiskbiffFersk tunfiskbiff smaker veldig godt og ligner overhode ikke på den du får på boks. Flere av butikkjedene har etterFortsett å lese “Fersk tunfiskbiff”
- Friterte plantanasFriterte plantanas kan brukes som snacks eller som del av et måltid. Plantanas dyrkes over store deler av den tropiskeFortsett å lese “Friterte plantanas”
- Gado gadoGado gado er en nydelig rett fra Indonesia og en av mine favoritter. Denne retten kan lages med kylling, ellerFortsett å lese “Gado gado”
- Gul fiskecurryGul fiskecurry serveres i det sørøstlige hjørnet av Asia. Jeg har brukt laks, men kan erstatte laksen med andre fasteFortsett å lese “Gul fiskecurry”
- Kald saus som i ØstenKald saus som i Østen passer til både kjøtt og fiskeretter. 6 ss mushroom soyasaus 1/2 ts ingefær 1 ssFortsett å lese “Kald saus som i Østen”
- Karamellsaus med peanøtterKaramellsaus med peanøtter smaker veldig godt til is og serveres varm. 1 ss sukker 4 ss brunt sukker 1 dl kremfløteFortsett å lese “Karamellsaus med peanøtter”
- KarrikyllingKarrikylling er inspirert av smakene i Sør-Øst Asia og er ganske kjapt å lage. Jeg liker å bruke lårfilet, menFortsett å lese “Karrikylling”
- Kokosis med vaniljeKokosis med vanilje smaker godt som dessert men kan gjerne serveres sammen med kake også. Kokosis er opprinnelig brittisk, menFortsett å lese “Kokosis med vanilje”
- KokoskyllingKokoskylling er en rett det er enkelt å gange opp oppskriften og lage i en stor gryte, om det erFortsett å lese “Kokoskylling”
- Kylling med salat og peanøttsausKylling med salat og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Jeg har brukt lårfilet av kylling,Fortsett å lese “Kylling med salat og peanøttsaus”
- KyllingsatayKyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Kyllingsatay”
- Laks som i ØstenLaks som i Østen er knallgodt og det tar kortere til å lage enn man skulle tro. 200 g laksFortsett å lese “Laks som i Østen”
- Laksa – en kjapp enLaksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore,Fortsett å lese “Laksa – en kjapp en”
- Nanbrød med chiliNanbrød med chili er nanbrødet for den litt tøffere ganen og spises over nesten hele verden. Denne oppskriften gir 8Fortsett å lese “Nanbrød med chili”
- Nanbrød med korianderNanbrød er et nydelig innslag til maten i mange land. Det er enkelt å lage nanbrød selv, og det smakerFortsett å lese “Nanbrød med koriander”
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø) er det vanligste nanbrødet. Det er en naturlig del av den indiske maten, men de er ogsåFortsett å lese “Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)”
- Østers med smak av ØstenØsters med smak av Østen er en velsmakende østersvariant og en av mine favorittoppskrifter med østers. Du får kjøpt levendeFortsett å lese “Østers med smak av Østen”
- PandanisPandanis er laget av pandanblader, som vokser sørøst i Asia . Smaken kan minne litt om vanilje og du fårFortsett å lese “Pandanis”
- Peanøttsaus til mat fra Sør-Øst AsiaPeanøttsaus til mat fra Sør-Øst Asia er deilig til grillspyd, flere retter av fjærkre og kan også brukes som sausFortsett å lese “Peanøttsaus til mat fra Sør-Øst Asia”
- Red curry fiskesuppeRed curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese “Red curry fiskesuppe”
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese “Rekecocktail med smak av Østen”
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4Fortsett å lese “Salat med kylling og peanøttsaus”
- Salat med mandelflak og sesamfrøSalat med mandelflak og sesamfrø er en frisk salat fra Sør-øst Asia og passer til både kjøtt- og fiskeretter. 1/2Fortsett å lese “Salat med mandelflak og sesamfrø”
- Sønnen i husets sataykyllingSønnen i husets sataykylling er en fantastisk deilig rett med grillet kylling, peanøttsaus og en nydelig mangosalat til. Denne oppskriftenFortsett å lese “Sønnen i husets sataykylling”
- Sticky pandanris med ananasSticky pandanris med ananas er en nydelig dessert fra Sørøst-Asia. Du får kjøpt ris som er egnet til sticky riceFortsett å lese “Sticky pandanris med ananas”
- Sticky pandanris med kokossausSticky pandanris med kokossaus er en av de beste dessertene jeg vet og jeg synes elementene i den harmonerer heltFortsett å lese “Sticky pandanris med kokossaus”
- Tunfisk med nudler og peanøttsausTunfisk med nudler og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Du får kjøpt fersk tunfiskbiff hosFortsett å lese “Tunfisk med nudler og peanøttsaus”
- Tunfisk med smak av ØstenTunfisk med smak av Østen er en stor favoritt her i huset. Om du ikke får tak i fersk tunfisk,Fortsett å lese “Tunfisk med smak av Østen”
- Tunfisk som i ØstenTunfisk som i Østen er en nydelig rett og om du ikke har smakt fersk tunfisk, anbefaler jeg det påFortsett å lese “Tunfisk som i Østen”