Rist rom og likører sammen med is i en shaker. Sil innholdet over i et avkjølt highballglass og fyll på med kald melk. Pynt med en kvist mynte og/eller jordbær eller annen frisk frukt.
Skrikende orgasme
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen gjør seg nesten selv og er perfekt når du skal servere mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Lammeskanker:
1-2 lammeskanker per person avhengig av størrelse
2 løk i båter
1/2 boks tomater
2 ss lammefond
2 store gulrøtter
1 persillerot
1 pastinakk
2 ts pepper
2 kvister rosmarin
Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen
Gni inn lammeskankene i hvitløk, brun dem i smør, ta dem ut og sett dem til side. Brun grønnsakene i samme panne, før du koker ut panna med 2 dl vann. Rør inn tomater, fond, pepper og rosmarin i vannet.
Legg grønnsakene i en ildfast form, legg på skankene og hell over kraften. Pass på at rosmarinen er nedi sausen, sammen med grønnsakene, dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Skru ned til 100 grader og la det stå i 3 timer, eller mer. Ta av folien, når det nærmer seg servering, skru opp på 200 grader og stek til det får fin farge.
Server med potetpuré, som du finner oppskrift på HER.
Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen med potetpuré
Du finner flere spennende og varierte oppskrifter, fra fjern og nær, med lam her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Hjemmelaget pølse med rødkål smaker helt fantastisk, men du kan bruke ferdig pølse også, men da anbefaler jeg den grove varianten. Vi har lagd julepølse selv og den smaker godt til mer enn julemiddagen. Denne gangen har jeg laget gammeldags, brun saus, ovnsbakte poteter og rødkål i ovnen. Denne rødkålen er en favoritt her, med mye smak og litt tyggemotstand i selve kålen.
Julepølser:
Du finner oppskrift på våre knallgode julepølser HER.
Rødkål:
1 rødkål, finstrimlet
3 røde epler, skrelt og skåret i terninger
5 dl rødvin
2 dl rødvinseddik
4 dl appelsinjuice
1 dl solbærsaft
2 dl rosiner
2 dl tørkede fiken i små terninger
1 stjerneanis
1 ts allehånde
4 nellik
1 stk kanelstang
1 løk
100 g ribbefett
5 dl møljekraft eller vann og kyllingfond
Salt
1 dl demerasukker
Pepper
Legg rødkål, eple, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering. La det ligge i minimum en time, men helst over natten.
Fres finhakket løk i ribbefett, tilsett rødkålblandingen og kraften. La det småkoke til kålen er ferdig kokt, ca 2 timer. Smak til med salt, pepper og sukker.
Gammeldags brun saus:
2 ss smør
2 ss mel
4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond
Salt og pepper
Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt.
Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Kok i 10 minutter og ha eventuelt i andre smakstilsetninger, som f.eks. løk.
Poteter:
Du finner oppskrifter på mange spennende potetvarianter, som passer til, HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tunfiskbiff med potetmos og gremolata er super mat å servere gjester, siden gramolataen skal serveres kald og kan lages i forveien. Jeg kan love at den fersk tunfisk er noe helt annet enn den du får kjøpt på boks. Den ferske har nesten en kjøttaktig konsistens og smaker nydelig og du får bl.a. kjøpt den på Meny.
Potetmos:
500 g poteter
150 g smør
6 ss melk eller fløte
1 neve finhakket gressløk
Salt og pepper
Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene og rør inn smeltet smør og melk eller fløte. Pisk til den blir jevn og luftig og smak til med salt og pepper.
Gremolata:
1 finhakket potte dill
1 finhakket potte persille
2 fedd hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til fisken og potetmosen er klar.
Tunfisken:
200 – 250 g tunfisk per person.
Salt og pepper
Krydre tunfisken med salt og pepper og stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes 2 minutter på hver side.
Tunfiskbiff med potetmos og gremolata
Du finner mange spennende og varierte fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Balsamicopoteter smaker nydelig til stekt eller grillet kjøtt. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 kg kokefaste poteter i 1/2 cm skiver
5 rødløk i strimler
200 g smør
Salt og pepper
Fersk timian
2,5 dl god, vellagret balsamico
Legg smøret i klatter i langpannen og legg i potetskiver og løkstrimler. Sett pannen i ovnen på 200 grader og stek til blandingen begynner å få farge, rør av og til. Krydre med salt og pepper, legg på noen kvister frisk timian og hell over halvparten av balsamicoen. Rør godt sammen og dekk til med aluminiumsfolie. La det steke videre til potetene er møre, ta av folien og hell på resten av balsamicoen. Pynt med frisk timian.
Balsamicopoteter
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kokosnøttfisk er en fantastisk rett fra Nauru. De bruker gjerne mahi-mahi eller tilapia, som er hvite fiskeslag. Siden det ikke er lett å skaffe disse i Norge, kan du bruke andre, mer tilgjengelige fiskeslag. 4 porsjoner
800 g fiskefileter
1 boks kokosmelk
1 lime, i skiver
Salt og pepper
1 kokosnøtt, revet (ev. ferdigrevet kokos)
2 ts spisskummen
1/2 ts pulverisert hvitløk
1 ts paprika
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts cayennepepper
Mel
2 egg
Olje til steking
Kokosnøttfisk i stekepannen
Bland kokosmelk, salt og pepper i en bolle. Skyll og tørk fiskefiletene og la dem ligge i kokosmelken i noen timer (maks. 24 timer). Visp eggene sammen og i en bolle og hell mel i en dyp tallerken. Bland kokos, spisskummen, paprika, hvitløkspulver, ingefær, gurkemeie og cayennepepper i en annen dyp tallerken. Ta fiskefiletene ut av kokosmelken, dypp dem i melet på alle kanter, deretter i egget og tilslutt i kokos. Press lett så kokosen fester seg over hele filetene. Dekk bunnen av en stor stekepanne litt olje og stek til kokosen blir sprø og er lysebrun.
Legg fisken på et tørkepapir og server varm med en limeskive på hver. Spis kokosnøttfisk med kokt ris og en salat av eksotisk frukt.
Kokosnøttfisk med ris og salat
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Grillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløk er en matrett de fleste liker. Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. Krydre med salt og pepper rett før grilling. Brun fileten raskt på alle sider. Legg fileten på den øvre rista i grillen og la den kose seg ferdig der. Om du bruker steketermometer, er 60 grader en fin temperatur.
Løken:
Løken skrelles og bakes i ildfast form med 1 ss olje og 1 ss smør i 2 timer på 150 grader.
Béarnaisesaus:
Hjemmelaget béarnaisesaus smaker fantastisk, men kan kanskje være litt avskrekkende å lage. Det er kjempegøy å sette hjemmelaget béarnaisesaus på bordet, for det er ingen tvil om at den er hjemmeprodusert. Denne oppskriften skal være nok til 4 personer, men det pleier å gå masse av den, så jeg dobler den vanligvis.
3 romtempererte eggeplommer
150 gram smør
2 ts tørket estragon
4 ss vann
2 ss hvitvinseddik
1 finhakket sjalottløk
Salt og pepper
La smøret smelte sakte på lav varme i en liten kjele uten å røre. Til sausen skal vi kun bruke klaret smør, som er den gjennomsiktige blanke delen som blir liggende på toppen.
Ha en liten klatt smør (ikke det smøret vi klaret i forrige punkt) i en annen (liten) kjele. Tilsett sjalottløken, og la dette surre til løken er blank. Tilsett vann, hvitvinseddik og estragon og la det koke inn til halv mengde.
Du har nå tre komponenter som skal blandes, eggeplommene, sjalottløk-, eddik- og estragonblandingen og klaret smør.
Den sikreste måten å få dette til på, er å blande komponentene over vannbad. Finn frem en kjele som er stor nok til at kjelen med sjalottløk-, eddik- og estragonblandingen får plass oppi og fyll den med varmt vann. Sett den lille kjelen oppi. Tilsett eggeplommene og bland godt.
Tilsett forsiktig litt og litt av det klarede smøret mens du rører godt (pass på slik at melkestoffene på bunnen ikke blir med).
Smak til med salt og pepper. Ønsker du en tynnere saus, kan du røre inn noen ekstra skjeer med vann på slutten. Pynt med litt frisk estragon.
Tilbehøret:
Severes med valgfrie grønnsaker, jeg har brukt grillet mais og poteter etter eget ønske, du finner mange spennende varianter her.
Grillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløk
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Torta Barozzi (Barozzikake) er en kake med tradisjoner tilbake til 1886. Siden den originale oppskriften er strengt hemmelig og kaken laget etter den opprinnelige oppskriften kun kan nytes hos Pasticceria Gollini i Vignola i Italia, er denne oppskriften så nær jeg kan komme. Den smaker helt nydelig og i tillegg er den glutenfri, for dem som har behov for det.
230 g mørk sjokolade, delt i biter 150 g smør, i terninger 4 egg 160 g sukker 70 g peanøtter, usaltet 30 g mandler uten skall 20 ml Aceto Balsamico Tradizionale (lagret balsamico) 10 g instant espressopulver
Kjør peanøtter og mandler til et grovt pulver i en blender. Ikke kjør så lenge at nøttene blir klissete. Smelt sjokoladen og smøret i en bolle over vannbad og rør godt sammen.
Skill eggene og pisk plommene med sukkeret i en stor bolle. Rør inn malte nøtter, kaffe og balsamico sammen med den smeltede sjokolade- og smørblandingen I en egen bolle, visp eggehvitene til stive topper med en elektrisk visp. Vend hvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen, en tredjedel om gangen. Hell i blandingen i en smurt 23 cm springform og glatt toppen med en kniv.
Torta Barozzi
Stek Torta Barozzi i ovnen i 35–40 minutter på 160 grader.Kaken er ferdig når et innsatt spyd eller en liten kniv kommer ren ut
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles. Server Torta Barozzi med et dryss med melis, friske bær og vaniljeis. Om du vil lage den selv, finner du oppskrift her.
Torta Barozzi med vaniljeis
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.