Gresk mat er spennende, variert og sunn middelhavsmat. De liker å spise meze, som er masse småretter, som deles.
Oppskrifter fra Hellas:
- Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig
- Basturma
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Couscous
- Couscoussalat
- Dorade med middelhavstilbehør
- En slags gresk lasagne
- Fattoush
- Fetaostbiffer med tzatziki
- Filopakket fiken med chèvre
- Flogeres
- Fylt kyllingfilet
- Gresk laks
- Gresk pizza
- Gresk pizza med kjøttdeig
- Gresk pulled pork
- Gresk salat
- Gresk salat med biff
- Gresk yoghurtdessert
- Gresk, bakt potet
- Grillspyd med kylling og gresk salat
- Grillspyd med lam og tzatziki
- Gyros
- Helt gresk, kylling med salat og sitronpoteter
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
- Hummus – lettvint og godt
- Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki
- Kebab av lammedeig
- Kje på gresk vis
- Kjøttboller av lam
- Kozanikylling
- Kylling á la Hellas
- Kyllingsalat med krutonger
- Laks på pinne i pita med gresk salat og tzatziki
- Lam pilav (pilaff, pilau)
- Lam som ved Middelhavet
- Lammeboller med salat og tzatziki
- Lammeburger med smak av Middelhavslandene
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammeskank på gresk vis
- Lun potetsalat med greske kjøttboller
- Moussaka med gresk salat
- Moussaka med gresk salat og tzatziki
- Olivenbrød med urter og soltørka tomater
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Posna Pogača
- Potetsalat med middelhavssmak
- Solskinn og sommerferiedager hjemme
- Tiropitakia
- Tzatziki med fetaost
- Utbeinet lammelår som i Hellas