Iransk mat er kombinasjoner av ris med kjøtt, grønnsaker og nøtter. De bruker mye urter sammen med frukt som plommer, granatepler, kvede, svisker, aprikoser og rosiner. Av krydder og smakstilsetninger bruker de mye safran, tørket lime og andre sitrusfrukter, kanel, gurkemeie og persille.
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Couscous
- Couscoussalat med mango- og karridressing
- Falafel med hummus og tahinisaus
- Filopakket fiken med chèvre
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kebab av lammedeig
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum
- Koofteh berenji
- Kylling kabsa
- Kylling med couscous og salat
- Lam pilav (pilaff, pilau)
- Lam shawarma
- Lammebollebiriyani
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Mango- og karridressing
- Masalanan
- Nanbrød med hvitløk – knallgode
- Nanbrød med hvitløk og koriander
- Nanbrød med koriander
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Salat med couscous og biffstrimler
- Shakshouka
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing