Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Barolo er et vakkert sted. Vi bodde på Hotel Barolo – igjen. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser, har hyggelig betjening, rom i fin størrelse, mange av dem med veranda. De har også en restaurant med gode lunsjretter (antipasti). Rundt hele området henger druene, klare til innhøsting, søte og gode.

Det aller fineste med hotellet, er at du kan gå inn en dør i hovedbygningen for å få omvisning og vinsmaking av Brezzaviner. Denne gangen fikk vi omvisning av den kunnskapsrike og dedikerte eieren, som tok seg god tid, selv om han nesten jobber døgnet rundt i forbindelse med innhøstingen.

Italia: Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza
Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Fem minutters gåtur fra hotellet, ligger Barolo Friends. Dette er en hyggelig restaurant, med god mat og vi ble glade da vi oppdaget at den samme hyggelige kelneren fremdeles jobbet der. Vi spiste to fantastiske retter, en med spaghetti og en med biff tartar, begge med trøffel.

Italia: Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza
Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Still going strong:

Tar til slutt med en liten lekker dessert fra Restaurant Locanda in Cannubi, hvor vi spiste den siste kvelden:

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Italia: Vinsmaking i Barbaresco

Barbaresco har verdens kuleste kirke. Fra utsiden ser den helt vanlig ut, men når du kommer inn, har de byttet ut alteret og resten av interiøret til det du behøver for en hyggelig vinsmakingsopplevelse.

Etter å ha vært i mange flotte kirker og katadraler, for eksempel La Sagrada Familia og Notre Dame, må jeg vel fortsatt si at kirken i Barbaresco er favoritten min.

Italia: Vinsmaking i Barbaresco
Italia: Vinsmaking i Barbaresco

I Barbaresco står traktorene, fulle av druer, i kø i flere timer for å få levere. Ventetiden går med til å skravle med likesinnede og alt virker veldig avslappende og hyggelig.

Vi var også på Boffavinsmaking. Det flotte med denne smakingen er den fantastiske utsikten.

Italia: Vinsmaking i Barbaresco
Italia: Vinsmaking i Barbaresco

Vi avsluttet dagen i Barbaresco med en lunsj på Ristorante Antinè. Denne restauranten kan jeg anbefale på det varmeste, men det er ikke mulig få plass om man ikke har bestilt bord. Maten der er så vakker og velsmakende at jeg har skrevet en egen artikkel, bare om den.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Norge: Bursdagsfeiring – Enoteca Svanen og Restaurant Fjord

Jeg fikk en flott 50-års feiring. Vi startet bursdagen min på Enoteca Svanen i Oslo.

Det er et ganske nytt sted for vinsmaking og ligger i lokalene etter det gamle Svaneapoteket. Interiøret er beholdt og skaper et hyggelig miljø med historisk sus. Du får også en velsmakende spekemat- og ostetallerken der, som kan anbefales om det er litt for lenge til middagen.

Norge: Bursdagsfeiring - Enoteca Svanen og Restaurant Fjord
Norge: Bursdagsfeiring – Enoteca Svanen og Restaurant Fjord
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen gikk videre til Restaurant Fjord, hvor kjæresten min hadde bestilt en romantisk 6-retter for to, med tilhørende vinpakke:

  • Norsk makrellstørje med pepperot, ponzu og wasabi
  • Melkeposjert Breiflabbkjake med blåskjell og stangselleri
  • Jordskokk og røkt kolje
  • Stekt Håbrann med «gnocchi», gresskar og salviesaus
  • Modne oster
  • Plomme med yoghurtpulver og lakris

Maten smakte nydelig og betjeningen var hyggelig og oppmerksom. Her er en liten smakebit på hva vi fikk servert.

 

 

 

Etter middagen reiste vi videre til Gardermoen og overnattet der til neste morgen. Vi tok flyet til Milano, hvor turen gikk videre til vakre Barolo. Jeg må si at dette er en perfekt 50-årsdag med en enda bedre fortsettelse.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Høst i loungen

Jeg er ikke noen stor fan av høsten, men etter en sommer med lyse, lette farger, må jeg vel innrømme at jeg liker å pynte med høstfarger. Loungen vår, som ligger sammen med boblebadet, bak huset, brukes det meste av året.

Dette er en deilig lun krok, med tak over og levegger og det føles ekstra lunt, med de varme fargene. Pleddene er fra KID, putene fra Princess og duken er fra Black Design. Gulvteppet er fra Colibri Fargehandel og møblene fra Nova Solo.  Blomsten kommer, som alltid fra min lokale Interflorabutikk.

Høst i loungen
Høst i loungen

Den fine lysekronen i smijern og glasskuplene, som gir litt le for telysene, er fra Step In.

Vi ser frem til mange hyggelige høstkvelder her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Kjølerommet vårt

Kjølerommet vårt har en grei størrelse er en del av kjøkkenet i stedet for kjøleskap. Det er skikkelig praktisk og jeg har systematisert innholdet, så det skal være enkelt å hente inspirasjon og lett å finne det jeg skal bruke.

Kjølerommet vårt
Kjølerommet vårt

Det er selvfølgelig ikke nødvendig med ingrediensutvalget jeg har, men det gjør at jeg ikke alltid planlegger så mye, men heller åpner døren til kjølerommet og ser hva som frister.

Jeg har for eksempel en egen hylle for japansk, en for thai, en for indisk osv.

Jeg har også en egen hylle for proteiner (kjøtt og fisk mm.) og egne grønnsakshyller.

Kjølerommet vårt
Kjølerommet vårt

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva skjedde?

Hva skjedde? Jeg forstår det ikke helt, men i går sto det 49 på bloggen min.

Det er helt klart at jeg skvatt litt da jeg oppdaget denne endringen i dag. Nå når jeg har kjent litt etter, er alt som det var i går, bortsett fra det merkelige tallet. Jeg ventet på trettiårskrisa, som aldri kom og førtiårskrisa som uteble. Nå tror jeg jammen meg at femtiårskrisa er avlyst også.

Jeg har tatt meg fri fra jobben i dag og skal på restaurant med kjæresten min i kveld. I går var barna og kjæresten til en av dem på middag med kake hos oss og det var veldig hyggelig. Det fine med å fylle 50 er at du får så mange gratulasjoner og at de synger bursdagsangen for deg på jobben. Falsk beskjedenhet kler meg ikke heller, så i stedet for å si at det ikke er nødvendig med gaver vil jeg si, jeg synes gaver er morsomt og det vokser jeg nok ikke i fra på en stund. Jeg fikk noen fantastiske og hyggelige gaver i går, så tusen takk, det setter jeg stor pris på! De hyggelige ordene på kortene deres varmet også.

Nå er det bare å gå ut og møte dagen. Jeg gleder meg til livet som stolt 50-åring.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Høst i huset

Selv om været er flott, kan vi merke at det er høst og jeg kjenner høstpyntefølelsen sige inn i meg. Etter en sommer med lyse og lette sommertoner, er et godt med litt varme høstfarger.

Brettet er fra Lene Bjerre. Det meste av pynten er fra Black Design og Amaronen er fra Vinmonopolet.

Høst i huset
Høst i huset

Den flotte høstbuketten er fra den lokale Interflorabutikken min.


Sushi smaker godt om høsten også og her har jeg dekket til bursdagssushi for den yngste sønnen min.

Høst i huset
Høst i huset og sushi til middag

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ørretfilet med soppstuing og agurksalat

Ørretfilet med soppstuing og agurksalat er vel kanskje ikke den vanligste kombinasjonen, men det smaker nydelig sammen. Om du ikke får tak i ørret, passer denne retten like godt med laks eller med en hvit fisk.

Agurksalat:

2 dl vann

1/2 dl eddik

1 ss sukker

1/2 ts pepper

1 agurk

Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time, så smakene får satt seg. Agurksalaten kan også lages dagen i forveien og settes kaldt over natten.

Bakte småtomater:

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 pk. minitomater, delt i to

Stek tomatene i panne med smør og olje i noen minutter, før du smaker dem til med salt og pepper.

Soppstuing:

1 løk, finhakket

3 slag sopp (jeg har brukt aroma, sjampinjong og kantarell)

2 ss smør

1/3 l fløte

Salt og pepper

Stek sopp og løk gyllent i smør. Tilsett fløte og la det koke til fløten tykner, før du smaker til med salt og pepper.

Ørreten:

Krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får lekker farge. Pass på at den ikke blir tørr. Om du bruker termometer, er ørreten fin, når kjernetemperaturen er 50 grader.

Ovnsbakte småpoteter:

Potetene deles i to, om de er små og 4 om de er større og legges i en form som er smurt med rapsolje. Krydre med salt og pepper og stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og stek videre til potetene er gjennombakt.

Ørretfilet med soppstuing og agurksalat
Ørretfilet med soppstuing og agurksalat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ordførerens rekesuppe

Ordførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det er viktig at rekene er helt ferske.

1 kg reker

1 god klatt smør

4 ss mel

2 ltr fiskekraft

1 ss paprikapulver

2 dl fløte

1 dæsj tørr sherry

Fres rekeskall i en god klatt smør i en sautepanne. Dryss over mel, tilsett fiskekraft og paprikapulver. La det koke i 1/2 time før du siler av skallene og kaster dem. Tilsett fløte og sherry.

Ved servering av ordførerens rekesuppe legges noen rensede reker i hver tallerken og suppen helles over. Serveres med godt brød eller hjemmebakte baguetter og aioli.

Vi har erfart at ordførerens rekesuppe ikke blir god ved oppvarming, så den må spises når den er nylaget.

Du finner flere suppeoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon

Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon, smaker nydelig og passer til selskap. Jeg har pyntet den med gaukesyre, som både er dekorativt og smaker godt.

Start med potetene, som du skjærer i tynne skiver, før du skyller og tørker godt av dem.

Steker dem på begge sider i smør, tilsatt salt og pepper, til de blir gylne og sprø. Om du skal servere disse potetene til mange, kan du legge dem utover en langpanne i ovnen. Jeg synes råstekte poteter er så godt at jeg kunne spist dem uten tilbehør, som snacks.

Torsken legger jeg sammen med hvit pepper, salt og smør i en pose i sous viden på 55 grader, i 30 minutter.

Den kan også bakes i ovnen, med nesten like godt resultat, om du ikke har sous vide.

Ertepuréen finner du oppskrift på HER.

Glaserte gulrøtter:

Små gulrøtter

2 ss smør

2 ss sukker

1/2 lime, kun saften

Kok små gulrøtter i litt vann, tilsatt smør og sukker, til de er nesten møre. Ta ut gulrøttene og legg dem i folie mens væsken kokes inn til den blir sirupsaktig. Legg gulrøttene tilbake i kjelen på svak varme og snu på dem, så de blir glasert rundt hele. Tilsett litt limesaft rett før servering.

Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon
Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.