Filippinsk mat kan være forvirrende på grunn av at det er vanskelig å bestemme hva som faktisk er filippinsk. Filippinsk kultur har endret seg konstant gjennom historien, fått innflytelse fra forskjellige kulturer og har blitt formet av mange kulturer. Maten er påvirket av Kina, India, Spania, USA og arabiske land.
Oppskrifter fra Filippinene:
- Agurksalat med asiatisk vri
- Agurksalat til fiskeretter fra Sør-øst Asia
- Ananas med kokosis og karamellsaus
- Asiatisk kylling med ris
- Asiatisk kyllingform
- Asiatisk salat med indrefilet
- Asiatiske svinekoteletter med salat
- Biffsatay med jordbærsalsa
- Filippinsk salat
- Gul fiskecurry
- Hot kyllingsalat
- Karamellsaus med peanøtter
- Karrikylling
- Kokos- og currymarinerte lammelår i skiver
- Kokosis
- Kokosis med karamellsaus
- Kokoskylling
- Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus
- Kylling adobo
- Kylling med salat og peanøttsaus
- Kyllingsatay
- Lecheflan – den filippinske karamellpuddingen
- Pandanis
- Peanøttsaus til mat fra Sør-Øst Asia
- Rekecocktail med smak av Østen
- Salat med kylling og peanøttsaus
- Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagd
- Steam buns – Gua bao
- Sticky rice
- Svinekoteletter med asiatisk vri
- Thaipizza
- Tunfisk med smak av Østen