12. oktober feirer spanjolene den den ene av sine to nasjonaldager, Dìa de la Hispanidad. Denne dagen er offisiell fridag i Spania og i Madrid feires den med en militærparade, som blir tv-overført. Feiringen til ære for Christofer Columbus, som fant Amerika i 1492. Han forsøkte å ta snarveien til India ved å seile motsatt vei rundt jordkloden. Dagen har kun vært feiret som nasjonaldag siden 1987 og de feirer den andre nasjonaldagen, som er grunnlovsdagen 6. desember.
To gjengangere i spansk mat er olivenolje og hvitløk og paella er nasjonalretten. Den finnes i mange varianter. De siste årene har tapas, som er spanske småretter, blitt populært i Norge og det fine med tapas, er at du kan gjøre det så enkelt eller komplisert du ønsker.
Du finner spennende matretter fra Spania her, om du vil feire Spanias nasjonaldag, eller bare har lyst på noe godt fra Spania.














Legg bakepapir på en stekeplate og legg på det første arket med filodeig. Smør lett over med smeltet smør. Legg på neste ark, smør det også og fortsett til alle arkene ligger på. Brun loffeterningene lett i smør, til de er sprø og gylne. Legg dem utover 2/3 av filodeigen. Skrell eplene, skjær vekk kjernehuset, del dem i tynne skiver og bre dem utover loffeterningene. Dryss over sukker, kanel og rosiner. Rull sammen, fra den siden du har fyllet, lag en fin rull og pass på at skjøten kommer på undersiden. Pensle over med smeltet smør og stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 25 min. Pensle den på nytt halvveis i stekingen og ta den ut når den har fått en gyllen og fin farge. Ta apfelstrudelen ut av ovnen, del den i passe porsjoner og server med hjemmelaget vaniljeis og eple- og kanelsaus.