I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Grab some nuts day
I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Grab some nuts day
I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige saus
Det er ikke noe som smaker like godt som maten jeg er vant til hos mamma og denne sausen er ikke noe unntak.
Oppskriften er passe til 4 personer.
Båtpotetene:
Beregn 200 – 250 g poteter per person. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Sausen:
1/2 liter fløte
1/2 beger seterrømme
1/4 flaske oksefond
1 terning kyllingbuljong
Ca. 4 ss soyasaus (smak til)
En god skvett solbærsirup (smak til)
Nykvernet pepper
Litt maizenajevner
Halvparten av kraften fra stekeposen
Sukkerkulør
La alt koke i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
Lammet:
800 – 900 g lammefilet
2 ss olivenolje
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket kvist rosmarin + litt til pynt
Salt og pepper
Smør til steking
Legg lammekjøttet i en pose med olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det marinere i ca. 1 time. Stekes i smør på sterk varme til du har en fin stekeskorpe rundt hele. Legg lammefileten i en ildfast form og sett inn steketermometer.
Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 62-65 grader. Ta ut kjøttet og legg aluminiumsfolie over. Husk at kjøttet må hvile i minst 15 minutter. Skjær fileten i fine skiver og server.
Du finner masse spennende lammeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Pilafris
Pilafris er deilig tilbehør til mange slags retter. Du kan gjøre den vegetar, ved å bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.
1 løk, finhakket
1 ss smør
350 g langkornet ris
6dl kyllingkraft
1 klype safran
1 ts salt
50 g pinjekjerner, ristet
100 g rosiner
Fres løken i smøret. tilsett resten av ingrediensene og kok pilafris ved lav varme til den er mør (30 – 45 min).

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Pistasjknuter
Pistasjknuter er en av mine gjærbakstfavoritter. Kunsten med gjærbakst er å ha god tid, eller å finne på noe annet mens du venter på eltingen og på hevingen. Resultatet er vel verdt å vente på. Det er også smart å bake så mye at du kan putte i fryseren og ta opp igjen senere.
7 dl lunken melk
140 g smeltet smør
100 g gjær
2 sammenpiskede egg
160 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts salt
1,2 kg mel
1/2 ts bakepulver
Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer.
Fyll:
2 glass pistasjkrem
100 g pistasjnøtter, grovknuste (legg dem i to brødposer utenpå hverandre, legg posene på en fjøl og slå i vei med biffbanker, kjevle eller en liten kjele)
Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør på pistasjkremen og dryss over nøttene. Brett 1/3 av deigen over den midtre tredjedelen. Brett den siste tredjedelen over også. Skjær deigen i strimler på 2 cm. Strekk dem ut, samtidig som du vrir endene i hver sin retning og form en knute. Legg dem på brett, kledd med bakepapir. La dem heve under klede i 1 time til. Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker. Stekes på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 10 – 12 minutter).
Pistasjknuter smakker aller best når de fortsatt er lune.
Om du ikke får tak i pistasjkrem, lan du lage selv, ved å kjøre :
200 g pistasjkjerner
120 g smør
120 g melis
4 ts sitronsaft
i en hurtigmikser, eller med stavmikser.
Du finner masse gjærbakstoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.