Cowboysmørsaus

Cowboysmørsaus passer perfekt til deg som er glad i kryddersmør. Den passer til biff, kylling og svin og som tilbehør til bakt potet.

6 ss smør

1/2 sitron, kun saften og revet skall

4 fedd hvitløk, finhakket

1 ss dijonsennep

1 klype cayennepepper

1/4 ts paprika

1/4 ts knuste røde pepperflak

2 ss frisk hakket persille

1 ss nyhakket gressløk

2 ts finhakket timian

Salt og nykvernet sort pepper

Kok opp smør, sitronsaft, hvitløk, sennep, cayenne og paprika. Rør inn urtene, smak til med salt og pepper og server. Om sausen skiller seg, kan du røre inn 1 ss vann.

 

Cowboysmørsaus
Cowboysmørsaus

 

Du finner flere sausoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sapasui

Sapasui er Stillehavets versjon av chop suey. I denne autentiske sapasuioppskriften bruker jeg kylling, men du kan gjerne bruke storfebiff eller svinefilet, om du vil det. Om du ikke får tak i vermicellinudler, kan du bruke andre nudler du liker.

250 g vermicellinudler

300 g kylling lårfilet i spisestore terninger

2 ss peanøttolje

1 løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1,5 dl soyasaus, less salt

2 gulrøtter, delt i fyrstikkstore biter

1 ss revet ingefær

2,5 dl vann fra kokingen av nudlene

1 ss kyllingfond

2 vårløk i strimler

1 rød chili, finstrimlet

Pepper

Fres hvitløk, løk og ingefær på middels varme i en dyp stekepanne eller gryte. Når hvitløken begynner å bli litt brun, tilsetter du kjøtt og gulrøtter og fred videre, til kyllingen er fint brunet.

Tilsett soyasaus, nudelvann og fond, og la det småkoke i 5 minutter.

Kok nudlene etter anvisning på pakken i en kjele. Når nudlene er kokt, klipp dem i ca. 5 cm lange biter og rør dem inn i kyllingblandingen.

Om nødvendig, tilsett mer soyasaus og vann i små doser for å få ønsket konsistens.

Smak til med pepper, dryss på chili og vårløk og server.

Sapasui
Sapasui

 

Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende retter fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding

Helstekt kylling mascarpone og jordskokk er en rett hvor alt lages i samme form. Kyllingen blir saftig og har en deilig smak av urter. Oppskriften er passe til 4 personer.

Poteter og jordskokker:

500 g jordskokker, skrelt

500 g minipoteter med fint skall

1/2 sitron

4 hvitløksfedd, finhakket

5 kvister frisk timian

3 ss olivenolje

4 dl vann

4 ss kyllingfond

Salt og pepper

3 paprika i forskjellige farger, i strimler

Vask sitronen og riv det gule på skallet fint, før du deler den i to. Spar på skallet og den andre halve sitronen. Del poteter og jordskokker i to og bland dem med sitronskiver, hvitløk, timian, olje, vann, fond og salt og pepper i en ildfast form. Sett blandingen i ovnen på 180 grader, mens du gjør klar kyllingen.

Kyllingen:

1 hel kylling (ca. 1,2 kg)

2 ss olivenolje

Salt og pepper

1/2 sitron i båter

Skall fra 1 sitron

2 løk, i strimler

1 pk mascarpone

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss frisk rosmarin finhakket

2 ss frisk persille, finhakket

1 ss frisk timian, finhakket

Noen hele kvister persille og timian

   

Bland mascarpone, hvitløk, sitronskall og urter og smak til med salt og pepper.

Vask og tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og fyll den med sitronbåtene, løken og noen kvister friske urter. Løsne skinnet på kyllingbrystet fra magen og oppover. Fordel mascarponeblandingen under skinnet, gni den inn med olje, salt og pepper. Bind sammen anklene på kyllingen, snu den og bind sammen vingene.

Ta formen med potet- og jordskokkblandingen ut av ovnen, lag en grop i midten og legg kyllingen i gropen. Dytt potet- og jordskokkblandingen inntil kyllingen, så den ligger støtt. Sett formen tilbake i ovnen, sett inn steketermometer i den tykkeste delen av brystet og stek videre til kjernetemperaturen er 72 grader. Det tar ca. 1 time. Om du ikke har steketermometer, stikk en kniv inn i låret og sjekk fargen på kraften som kommer ut. Kyllingen er ferdig når kraften er klar.

Ta kyllingen ut av formen og dekk den med aluminiumsfolie og et håndkle. Øk temperaturen i ovnen til 25o grader, legg i paprikastrimlene, rør dem sammen med potet- og jordskokkblandingen og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i 10 minutter. Server potet- og jordskokkblandingen med kyllingen på toppen og del den opp ved bordet.

Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding
Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding

 

Du finner flere oppskrifter med kylling HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Skrikende orgasme

Skrikende orgasme eller screaming orgasm, som drinken opprinnelig heter, er en deilig, søt drink, som egner seg som en slags drikkelig dessert.

2 cl Dooley’s Toffee
2 cl hvit rom (f.eks. Bacardi Carta Blanca)
2 cl kaffelikør
Melk
Pynt: jordbær, mynte

Rist rom og likører sammen med is i en shaker. Sil innholdet over i et avkjølt highballglass og fyll på med kald melk. Pynt med en kvist mynte og/eller jordbær eller annen frisk frukt.

Skrikende orgasme
Skrikende orgasme

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen gjør seg nesten selv og er perfekt når du skal servere mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Lammeskanker:

1-2 lammeskanker per person avhengig av størrelse

2 løk i båter

1/2 boks tomater

2 ss lammefond

2 store gulrøtter

1 persillerot

1 pastinakk

2 ts pepper

2 kvister rosmarin

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen
Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen

 

Gni inn lammeskankene i hvitløk, brun dem i smør, ta dem ut og sett dem til side. Brun grønnsakene i samme panne, før du koker ut panna med 2 dl vann. Rør inn tomater, fond, pepper og rosmarin i vannet.

Legg grønnsakene i en ildfast form, legg på skankene og hell over kraften. Pass på at rosmarinen er nedi sausen, sammen med grønnsakene, dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Skru ned til 100 grader og la det stå i 3 timer, eller mer. Ta av folien, når det nærmer seg servering, skru opp på 200 grader og stek til det får fin farge.

Server med potetpuré, som du finner oppskrift på HER.

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen
Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen med potetpuré

Du finner flere spennende og varierte oppskrifter, fra fjern og nær, med lam her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hjemmelaget pølse med rødkål

Hjemmelaget pølse med rødkål  smaker helt fantastisk, men du kan bruke ferdig pølse også, men da anbefaler jeg den grove varianten. Vi har lagd julepølse selv og den smaker godt til mer enn julemiddagen. Denne gangen har jeg laget gammeldags, brun saus, ovnsbakte poteter og rødkål i ovnen. Denne rødkålen er en favoritt her, med mye smak og litt tyggemotstand i selve kålen.

Julepølser:

Du finner oppskrift på våre knallgode julepølser HER.

Rødkål:

1 rødkål, finstrimlet

3 røde epler, skrelt og skåret i terninger

5 dl rødvin

2 dl rødvinseddik

4 dl appelsinjuice

1 dl solbærsaft

2 dl rosiner

2 dl tørkede fiken i små terninger

1 stjerneanis

1 ts allehånde

4 nellik

1 stk kanelstang

1 løk

100 g ribbefett

5 dl møljekraft eller vann og kyllingfond

Salt

1 dl demerasukker

Pepper

Legg rødkål, eple, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering. La det ligge i minimum en time, men helst over natten.

Fres finhakket løk i ribbefett, tilsett rødkålblandingen og kraften. La det småkoke til kålen er ferdig kokt, ca 2 timer. Smak til med salt, pepper og sukker.

Gammeldags brun saus:

2 ss smør

2 ss mel

4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond

Salt og pepper

Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt.

Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Kok i 10 minutter og ha eventuelt i andre smakstilsetninger, som f.eks. løk.

Poteter:

Du finner oppskrifter på mange spennende potetvarianter, som passer til, HER.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tunfiskbiff med potetmos og gremolata

Tunfiskbiff med potetmos og gremolata er super mat å servere gjester, siden gramolataen skal serveres kald og kan lages i forveien. Jeg kan love at den fersk tunfisk er noe helt annet enn den du får kjøpt på boks. Den ferske har nesten en kjøttaktig konsistens og smaker nydelig og du får bl.a. kjøpt den på Meny.

Potetmos:

500 g poteter

150 g smør

6 ss melk eller fløte

1 neve finhakket gressløk

Salt og pepper

Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene og rør inn smeltet smør og melk eller fløte. Pisk til den blir jevn og luftig og smak til med salt og pepper.

Gremolata:

1 finhakket potte dill

1 finhakket potte persille

2 fedd hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til fisken og potetmosen er klar.

Tunfisken:

200 – 250 g tunfisk per person.

Salt og pepper

Krydre tunfisken med salt og pepper og stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes 2 minutter på hver side.

 

Tunfiskbiff med potetmos og gremolata
Tunfiskbiff med potetmos og gremolata

 

Du finner mange spennende og varierte fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Balsamicopoteter

Balsamicopoteter smaker nydelig til stekt eller grillet kjøtt. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 kg kokefaste poteter i 1/2 cm skiver

5 rødløk i strimler

200 g smør

Salt og pepper

Fersk timian

2,5 dl god, vellagret balsamico

Legg smøret i klatter i langpannen og legg i potetskiver og løkstrimler. Sett pannen i ovnen på 200 grader og stek til blandingen begynner å få farge, rør av og til. Krydre med salt og pepper, legg på noen kvister frisk timian og hell over halvparten av balsamicoen. Rør godt sammen og dekk til med aluminiumsfolie. La det steke videre til potetene er møre, ta av folien og hell på resten av balsamicoen. Pynt med frisk timian.

 

Balsamicopoteter
Balsamicopoteter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kald middelhavssaus

Kald middelhavssaus er deilig tilbehør til stekt og grillet mat, eller som en del av meze (det østlige og sørlige Middelhavets svar på tapas)

1/2 glass fetaost, avsilt og smuldret

1 dl majones

1 ts honning

1/2 dl gresk yoghurt

2 ss frisk mynte, finhakket

1 ts sitronskall, finrevet

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

Rør alt godt sammen, dekk til og sett kaldt til sausen skal brukes.

Kald middelhavssaus
Kald middelhavssaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kokosnøttfisk

Kokosnøttfisk er en fantastisk rett fra Nauru. De bruker gjerne mahi-mahi eller tilapia, som er hvite fiskeslag. Siden det ikke er lett å skaffe disse i Norge, kan du bruke andre, mer tilgjengelige fiskeslag. 4 porsjoner

800 g fiskefileter

1 boks kokosmelk

1 lime, i skiver

Salt og pepper

1 kokosnøtt, revet (ev. ferdigrevet kokos)

2 ts spisskummen

1/2 ts pulverisert hvitløk

1 ts paprika

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts gurkemeie

1/4 ts cayennepepper

Mel

2 egg

Olje til steking

Kokosnøttfisk
Kokosnøttfisk i stekepannen

Bland kokosmelk, salt og pepper i en bolle. Skyll og tørk fiskefiletene og la dem ligge i kokosmelken i noen timer (maks. 24 timer).
Visp eggene sammen og i en bolle og hell mel i en dyp tallerken. Bland kokos, spisskummen, paprika, hvitløkspulver, ingefær, gurkemeie og cayennepepper i en annen dyp tallerken. Ta fiskefiletene ut av kokosmelken, dypp dem i melet på alle kanter, deretter i egget og tilslutt i kokos. Press lett så kokosen fester seg over hele filetene. Dekk bunnen av en stor stekepanne litt olje og stek til kokosen blir sprø og er lysebrun.


Legg fisken på et tørkepapir og server varm med en limeskive på hver. Spis kokosnøttfisk med kokt ris og en salat av eksotisk frukt.

Kokosnøttfisk med ris og salat
Kokosnøttfisk med ris og salat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.