Yoghurtsalat med mais passer til det meste av grillmat. Jeg liker den ekstra godt til sterk mat og du trenger ikke saus i tillegg.
1 boks mais 1/2 agurk i små terninger 4 vårløk, finstrimlet 1 neve finhakket mynte 4 dl gresk yoghurt Salt og pepper Rør alt sammen og smak til med mynte
Yoghurtsalat med mais
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Blåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveres alene som hovedrett og 8 personer, dersom den serveres med pasta eller som forrett.
2 kg blåskjell
4 finhakkede løk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
4 finhakkede fedd hvitløk
1 fl. hakkede tomater (Mutti)
4 ss fiskefond
1 glass hakkede, soltørkede tomater
1 lite glass oliven
Reven peccorino (eller parmesan)
Start med sausen. Fres løk og hvitløk i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett oregano, timian, fond, hakkede tomater og avrente, soltørkede tomater. La det koke i ca 1 time. Tilsett oliven og blåskjellene, rør rundt og la det trekke under lokk til skjellene har åpnet seg. Serveres med et dryss peccorinp, pasta eller godt italiensk brød, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på HER.
Blåskjell på italiensk vis
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Laks og pasta med kremet tomatsaus likes av både små og store og er en fin rett om du skal lære barn å like fisk. Jeg har brukt en morsom pastavariant jeg kjøpte på flyplassen i Verona.
400 g filet av laks
400 g valgfri pasta
1,5 dl fløte
400 g knuste hermetiserte tomater (helst Mutti)
1 dl rapsolje, eller en blanding av disse
3 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk
Basilikum
Salt og pepper
Skjær laksen i passe stykker og ha på litt salt. Sett den til side.
Varm opp oljen i en gryte, kutt hvitløken og la den frese en kort stund. Den må ikke bli brunsvidd.
Tilsett tomatene sammen med et par klyper tørket basilikum eller en kvast med frisk basilikum.
La det småkoke i ca. 15 minutter før du tilsetter fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Tilsett laksen og vårløken, kok opp igjen og la fisken trekke på kokepunktet i 5 -10 minutter
Laks og pasta med kremet tomatsaus serveres reven parmesan og en basilikumkvast, for de som liker det.
Laks og pasta med kremet tomatsaus
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Bacalao fra Puerto Rico kan ligne på den vi kjenner fra Portugal, men den inneholder kapers og avokado i tillegg og det smaker kjempegodt til. Den er dessuten praktisk å servere til mange, siden alt tilberedes i samme gryte.
2 ss olivenolje
1 løk i strimler
4 fedd hvitløk, finhakket
500 g poteter i terninger
500 g utvannet klippfisk i serveringsstykker
2 bokser hakkede tomater
1 chili, finhakket
1 neve finhakket, fersk koriander
2 ss skiver pimentfylte grønne oliven
1 ss kapers, skylt
1 ts tørket oregano
2 ss fiskefond, ev. buljongterning
Vann, etter behov
Ev. salt og pepper
1 avokado i terninger
Bacalao fra Puerto Rico
Varm olje i en gryte, tilsett løk og rør av og til, til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre under omrøring i 1 minutt.
Tilsett poteter, fisk, tomater, chili, koriander, oliven, kapers, oregano og rør det sammen. Om blandingen virker tørr, kan du tilsette litt vann. Dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper og rør inn avokado rett før servering.
Buck’s Fizz er en enkel velkomstdrink, med kun to ingredienser. Den skal egentlig blandes med 1 del vin og 2 deler juice, men vi pleier å blande den 50/50.
1 fl. musserende vin (cava, prosecco el. lignende)
0,75 l appelsinjuice, ferskpresset
Hell juicen i egnede glass, fyll opp med musserende og server Buck’s Fizz helt nylaget.
Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri er nydelig selskapsmat. Chimichurri kan lages klart noen timer i forveien og settes i romtemperatur 1 time før den skal spises. Pommes noisettes kan kjøpes i frysedisken, men hjemmelaget smaker selvfølgelig bedre.
Chimichurri:
3 ss rødvinseddik
2 dl god olivenolje
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 fersk rød chili
2 pk fersk bladpersille
1 potte fersk koriander
1 ss tørket oregano
Salt og pepper
Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.
Pommes noisettes:
750 g mandelpoteter
5 eggeplommer
150 g smør
Salt og nykvernet pepper
100 g mel
100 g strøkavring
2 egg, sammenpisket
2 dl frityrolje
Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.
Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle. Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle. Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta. Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.
Svinefilet:
I stekeovn: Krydre svinefileten med salt og pepper og brun den i smør på alle sider, før du legger den i ildfast form og steker den i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. La den hvile litt, før du skjærer i den..
I sous vide: Svinefileten krydres med salt og pepper og legges i sous vide på 58 grader i 1,5 time, før du tar den en kjapp runde på grillen eller i stekepanna, så den får fin gyllen farge. La den hvile i noen minutter, før du skjærer den opp.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Thaipizza er en av de mest populære oppskriftene på bloggen. Jeg serverer nesten alltid thaipizza til broren min, når han kommer på besøk også, for den er nok en av favorittene hans. Jeg lager pizzabunn på vanlig måte. Du finner oppskrift på pizzabunn her.Når den står og hever, startet jeg på fyllet: 3 kyllingfileter 1 pose conimex marinademiks saté 1 finhakket chili 3 ss ketjap manis 5 ss rapsolje 1 strimlet rødløk 1 strimlet paprika 1/2 glass sataysaus 1 pk reven ost 1 boks ananasbiter Sweet chili dipping sauce 1 pose cashewnøtter Frisk koriander Limebåter Skjær kyllingen i tynne strimler og legg den i en marinade av marinademiks saté, ketjap manis og rapsolje. Kjevle ut pizzabunnen, la den heve, for så å forsteke noen minutter i ovnen. Ta den ut når den har fått litt farge, smør på sataysaus, legg på reven ost, rødløk, paprika, ananas og kyllingstrimlene. Om du liker det litt sterkt, kan du også legge på finhakket chili. Strø over cashewnøtter på toppen. Thaipizza stekes i ovnen, på 300 grader, til den får fin farge. Risle over sweet chilisaus og legg på blader av koriander og limebåter før servering. Du finner flere spennende pizzavarianter her. Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.
Aserbajdsjans nasjonaldag markeres i dag. Mattradisjonene deres ligner på tradisjonene i Iran og Tyrkia.
I Aserbajdsjan spises det mye lam, storfe og fjærkre. De vanligste fiskeslagene er stør, laks, kutum og sardin. De har også ekte kaviar fra Kaspihavet.
Ris og hvete er de viktigste kornslaga. De spiser mye aubergine, tomat, paprika, spinat, kål, løk, purre, rødbeter, reddik, agurk og bønner.
Urter er også mye brukt, f.eks. mynte, koriander, dill, basilikum, persille, estragon, timian, merian, karse og gressløk.
De vanligste krydderne er pepper, sumak, ingefær, kardemomme og selvfølgelig safran, som de dyrker selv.
Aprikos, druer, epler, granateple, fersken, fiken, jordbær, kirsebær, plommer og vannmelon er den vanligste fukten og de bruker også en del tørka frukt.
En spennende og nydelig tradisjon fra Aserbajdsjan, er basturma, som er speket storfekjøtt. Om vil feire Aserbajdsjans nasjonaldag , med å lage litt spicy og velsmakende spekemat, eller en deilig middagsrett fra Aserbajdsjan, finner du oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Aserbajdsjans nasjonaldag markeres i dag. Mattradisjonene deres ligner på tradisjonene i Iran og Tyrkia.
I Aserbajdsjan spises det mye lam, storfe og fjærkre. De vanligste fiskeslagene er stør, laks, kutum og sardin. De har også ekte kaviar fra Kaspihavet.
Ris og hvete er de viktigste kornslaga. De spiser mye aubergine, tomat, paprika, spinat, kål, løk, purre, rødbeter, reddik, agurk og bønner.
Urter er også mye brukt, f.eks. mynte, koriander, dill, basilikum, persille, estragon, timian, merian, karse og gressløk.
De vanligste krydderne er pepper, sumak, ingefær, kardemomme og selvfølgelig safran, som de dyrker selv.
Aprikos, druer, epler, granateple, fersken, fiken, jordbær, kirsebær, plommer og vannmelon er den vanligste fukten og de bruker også en del tørka frukt.
En spennende og nydelig tradisjon fra Aserbajdsjan, er basturma, som er speket storfekjøtt. Om vil feire Aserbajdsjans nasjonaldag , med å lage litt spicy og velsmakende spekemat, eller en deilig middagsrett fra Aserbajdsjan, finner du oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.