Kinesisk soyakylling

Kinesisk soyakylling er en av mine favorittretter fra Kina. Den har mye smak, uten å være sterk. Oppskriften er passe til 4 personer.

800-900 g kyllingfilet i strimler

15 shitakesopp i skiver

2 vårløk i strimler

Bok choy

Sausen:

6 vårløk i strimler

4 fedd finhakket hvitløk

2 ss oystersaus

4 stjernanis

4 dl vann

10 ss soyasaus

4 ss honning

3 ss sukker

2 ss sesamolje

2 ts pepper

Brun maisennajevner

Bland ingrediensene til sausen i en kjele som er så stor at du også får plass til kyllingen. Varm opp mens du rører ut sukkeret. Legg i soppen, 6 vårløk og kyllingen og kok opp. La det koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 min. Hell i maisenna under omrøring, til du synes sausen har passe konsistens. Tilsett de to siste vårløkene og server.

Server med ris eller nudler etter eget ønske og bok choy. Bok choyen er stekt i 2 ss rapsolje og 1 ts sesamolje og har fått litt flaksalt rett før servering.

Kinesisk soyakylling
Kinesisk soyakylling

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter smaker helt nydelig og er velegnet når man skal ha middagsgjester, siden det meste kan gjøres ganske klart i god tid.

Potetene: 

Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter. Mens potetene er i ovnen blander du resten av ingrediensene i en bolle.

1/2 dl Bergbys søt og sterk  pølsesennep

2 ss kapers

1/2 dl olivenolje

1 finhakka vårløk

1/2 lime, kun saften

Pepper

Bland med ovnspotetene og server varmt eller lunkent.

Bakt ishavsrøye:

1 hel ishavsrøye på ca. 2 kg.

100 g smør i terninger + litt til å smøre folien med

1 bunt bladpersille, hel

1/2 purre i strimler

Skyll godt ut av røya og skjær eventuelt av hodet. Dryss salt og pepper i buken og fyll med smør, finstrimlet purre og bladpersille. Fyllet kan godt tyte ut i alle retninger.
Legg ishavsrøya på dobbelt ark tykk aluminiumsfolie smurt med smør. Pakk tett sammen og legg med skjøten opp enten i en ildfast form og stek i stekeovn ved 200 grader, ca. 20-30 min eller på indirekte varme på grillen (ev. på hylle høyt opp). Åpne forsiktig og sjekk om fisken er ferdig eller om den trenger litt mer tid.

Server gjerne bakt ishavsrøye med sennepspoteter  med rømme tilsatt finhakket gressløk, salt og pepper og agurksalat, som du finner oppskrift på her.

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter
Bakt ishavsrøye med sennepspoteter

 

Du finner oppskrifter på masse spennende fiskeretter, både til hverdags og fest HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri er kanskje den optimale sommerdrinken, med sin deilige jordbærsmak og konsistens som slush. Daiquiri er en gammel og tradisjonell drink fra Cuba, men å tilsette jordbær i den kom mye senere og ingen vet helt når det startet.

1 dl sukker

1 dl vann

400 g frosne jordbær

1 lime, kun saften

1 dl blank rom, ev. vodka

Lag sukkerlake ved å koke opp sukker og vann. Rør til alt sukkeret har løst seg opp, skru av varmen og la sukkerlaken avkjøles litt.

Legg jordbær i en blender, tilsett sukkerlake, limesaft og rom. Kjør alt sammen til en jevn masse. Hell strawberry daiquirien i glass, pynt med revet limeskall, et jordbær på kanten eller mynteblader og server.

 

Strawberry daiquiri
Strawberry daiquiri

Du finner mange spennende drinkoppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et lettvint italiensk spekefat

Et lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge til middagen. Alle ingrediensene, bortsett fra melonen og jordbærene har lang holdbarhet og er noe jeg gjerne har liggende i kjølerommet.

Spekefatet består av:

Italiensk skinke

Italienske pølser

Soltørka minitomater

Fylte oliven

Mozarella sticks

Melon

Jordbær

Basilikumblader til pynt

Jeg serverer maten med italienske kjeks til, enkelt, greit og veldig godt.

 

Et lettvint italiensk spekefat
Et lettvint italiensk spekefat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et koselig sommerbord

Et koselig sommerbord er hyggelig å dekke, og dette bordet er  i forbindelse med at vi inviterte svigerinnene mine med mennene sine, til en grillbuffet. Det var ganske ustabilt vær denne dagen, så det var vanskelig å bestemme seg for om vi skulle sitte inne eller ute, men endte med å dekke på inne. Da gjestene kom, var det plutselig nydelig ut, så vi tok velkomstdrinken og forretten der, før vi rømte inn og spiste resten av måltidet inne.

Et koselig sommerbord
Et koselig sommerbord

Denne gangen var bestillingen til Kari hos Interflora at jeg gjerne ville ha en dekorasjon som oser av sommer og det fikk jeg. Siden jeg alltid passer på når det er tilbud på servietter, har jeg mange varianter å velge i og disse gikk fint både til løperne og til blomsterdekorasjonen.

Og menyen?

Velkomstdrink: Pornstar martini

Italiensk 3-retters meny

Forrett: Et fat med skinke, spekepølser, oliven, ost og deilig, sprøtt brød

Hovedrett: Fire slag grillet kjøtt (indrefilet av storfe, indrefilet av lam, kyllingfilet og spareribs med diverse tilbehør, som f.eks. chimichurry, salsa

og BBQ-saus.

Dessert: Limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu
Limoncellotiramisu

 

Et koselig sommerbord
Et koselig sommerbord

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Frankrikes nasjonaldag

Frankrikes nasjonaldag, La Fête Nationale, også kjent som Bastille-dagen, feires den 14. juli. Denne datoen i 1789 regnes som starten på den franske revolusjonen, med stormingen av Bastillen. Kranser legges ned ved krigsminnesmerker og den eldste og største årlige militærparaden i Europa går på Champs-Élysées i Paris. Presidenten og flere høytstående franske og utenlandske gjester er til stede. Fyrverkeriet i Paris er noe for seg selv, og to av de beste utsiktsplassene er ved Eiffeltårnet og på Champs de Mars.

Hvorfor ikke feire dagen sammen med Frankrikes nasjonaldag, med å lage en deilig, fransk spesialitet, som f.eks. ostesufflè, boeuf bourginon eller franske makroner.

Frankrikes nasjonaldag

Du finner masse spennende, både enkle og mer avanserte franske retter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Daiquiridagen

Daiquiridagen feires i USA i dag. Daiquiri er en drink basert på rom, lime og sukkerlake. Den er opprinnelig fra Cuba, men kom til USA i 1902 og det bør jo feires. Hva med å kjøre på med en strawberry daiquiri i dag? Du finner oppskrift på den HER.

Daiquiridagen

Daiquiridagen feires i USA i dag. Daiquiri er en drink basert på rom, lime og sukkerlake. Den er opprinnelig fra Cuba, men kom til USA i 1902 og det bør jo feires. Hva med å kjøre på med en strawberry daiquiri i dag? Du finner oppskrift på den HER.

Daiquiridagen

Daiquiridagen feires i USA i dag. Daiquiri er en drink basert på rom, lime og sukkerlake. Den er opprinnelig fra Cuba, men kom til USA i 1902 og det bør jo feires. Hva med å kjøre på med en strawberry daiquiri i dag? Du finner oppskrift på den HER.

Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa

Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa er en velsmakende sommerrett.
Om du ikke kan beine ut lammelåret selv, kan du få hjelp i mange kjøttdisker. Denne deilige retten passer godt en varm sommerkveld.

Båtpotetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Salsaen:

1,25 dl olivenolje

3 ss sitroneddik

1 neve koriander, finhakket

1 neve bladpersille, finhakket

5 fedd hvitløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

1 chili, finhakket

1/2 rød paprika i små terninger

2 ss kapers

10 minitomater, delt i to eller fire

1/4 ts nykvernet pepper

1/2 ts salt

Bland alt og la det stå i romtemperatur til det skal brukes.

Lammelåret:

Lammet legges i en ildfast form, med 2 dl vann og gnis inn med sitronsaft, salt og pepper.

Stikk inn steketermometer og sett i ovnen på 225 grader i 30 min. Skru deretter ned til 100 grader og la stå til kjernetemperaturen er 58 grader. Det tar noen timer, avhengig av størrelsen på lammet. Tilsett mer væske om det er behov for det. La låret hvile i noen minutter før du skjærer i det.

Om du ønsker mer grønnsaker enn de som er i salsaen, passer det fint med grillede maiskolber.

Du finner flere, både tradisjonsrike og spennende retter med lam her.

Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa
Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.