Svensk og norsk mat har mye til felles, men både de og vi har spesialiteter, som ikke finnes i nabolandet.
Oppskrifter fra Sverige:
- Akevittsild
- Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteter
- Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus
- Budapestrull
- Den svenske nasjonaldagen
- Diabetesvafler
- Djevelegg
- Eplekake med rosin, kanel og mandler
- Fastelavnsboller
- Fastelavnsboller – litt morsommere
- Fletteloff
- Havregrøt
- Helstekt gås med tranebærstuffing, rødvin- og portvinssaus og karamelliserte poteter
- Hønsefrikassé
- Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus til røykelaks/gravlaks
- Julegløggsild
- Kålruletter
- Kanel i svingen – kanelboller
- Kanelknuter med epler
- Kanelsnurrer med epler
- Karrisild
- Lettvint eplekake
- Lettvint eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem
- Lettvint og velsmakende eplekake
- Luftig og kjempegod loff
- Lussekatter og fylte lusseboller
- Lys lapskaus
- Mammas waldorfsalat
- Mazariner
- Ostefylte horn
- Overdådig eplekake
- P3
- Pannekaker
- Pannekaker med lun eplemos og is
- Pepperrotsild
- Perfekt potetpuré
- Pickles
- Portvinssild
- Potetmos
- Sennepssaus til fisk
- Sennepssild med grønne epler
- Skagenrøre
- Smørgåstårta
- Solbærsild
- Spinatsuppe
- Superluftige boller
- Svensk romsås eller rognsaus
- Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
- Svinesteik med rødkål og gammeldags brun saus
- Tabascosild
- Thaisild
- Tilslørte bondepiker
- Tjelknøl – en svensk spesialitet
- Tomatsuppe med egg
- Tyttebærrømme – godt til spekemat og vilt
- Vafler
- Vaniljeknuter
- Vaniljesaus
- Västerbottenpai med bacon, purre og løk
- Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter
- Wallenbergare med potetpuré og erter