Clafoutis med plommer

Clafoutis med plommer er den deilig dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, eller frukt også, om du ikke har tilgang til plommer. Om du skal servere den til gjester, kan du sette den i ovnen når dere setter dere til bords og ta den ut etter 45 minutter, så er den passe varm i rett tid.

Til 4 personer:

3 egg

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 dl kremfløte

1 dl melk

1/2 ts salt

6 plommer, delt i to og steinen tatt ut

150 g marsipan

Plommeclafoutis
Clafoutis med plommer før steking

Rør sammen alt utenom plommene og marsipanen for hånd og hell det i en ildfast form. Legg i plommene og fordel marsipan i små biter jevnt utover.

Clafoutis stekes på 180 grader til den blir lekkert gyllen, det tar ca. 45 minutter. Serveres med det samme med en god vaniljeis, som du kan kjøpe i butikken, men om du vil lage den selv, finner du oppskrift på en fantastisk god en her.

Plommeclafoutis
Clafoutis med plommer

 

Du finner flere velsmakende desserter fra fjern og nær HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta med trøffel

Pasta med trøffel er en favoritt hos oss. Det er vanskelig å få tak i fersk trøffel i Norge, men Meny og sikkert flere andre forretninger har små glass med syltet trøffel.

Denne oppskriften kan også lages med andre typer kjøtt eller skalldyr og er passe til 4 personer.

1 løk

2 hvitløksfedd

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

1 dl hvitvin

1 ts kylling- eller oksefond

Salt og pepper

500 g spagetti

1 glass trøffel i skiver

Litt trøffelolje

Ev. 1 neve finhakket bladpersille

Parmesan

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin og fond og la det koke i noen minutter, mens du koker pasta etter anvisning på pakken.
Rør inn pastaen, litt av kokevannet til pastaen, ønsket mengde trøffelolje (den gir mye smak) og ev. persille rett før servering.

Server alt i en stor bolle med trøffel på toppen og sett frem parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.

Pasta med trøffel
Pasta med trøffel

Du finner mange spennende pastaretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Elgboller med ramsløk

Elgboller med ramsløk er en veldig god rett, med norske og svenske råvarer. Ramsløk er viltvoksende i både Norge og Sverige og smaker som hvitløk. Kjøttdeig av elg kan brukes til mye og elgboller smaker godt som en smårett til f.eks. koldtbord eller tapas. Tyttebærrømme er perfekt tilbehør og om du kun skal servere elgboller med ramsløk som hovedrett, passer det fint med f.eks potetmos. Som hovedrett er denne porsjonen passe til 4 personer.

Elgboller:

3 skiver brød uten skorpe, ev. strøkavring

1/2 kg kjøttdeig av elg

2 sammenvispede egg

2 ts knust ramsløk

1/2 finhakket løk

2 ss finhakket persille

1 ts finhakket timian

1/2 ts salt

1 ts pepper

1 ss smør og 1 ss olje til steking

Brødet eller strøkavringen legges i vann. Elt sammen kjøttdeig av elg med sammenvispede egg, det bløyta brødet, ramsløk, persille, løk, timian, salt og pepper.

Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha, men jeg lager 24 – 30 av denne deigen.

Jeg lager alltid en kjøttbolle, som jeg steker og smaker på om jeg må tilsette mer krydder, før jeg former resten og steker.

Stek dem i en blanding av smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.

Elgboller med ramsløk
Elgboller med ramsløk
Potetmos:

500 g poteter

150 g smør

6 ss melk eller fløte

1 neve finhakket gressløk

Salt og pepper

Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene og rør inn smeltet smør og melk eller fløte. Pisk til den blir jevn og luftig og smak til med salt og pepper.

Tyttebærrømme:

Rør sammen 1/2 boks rømme med 2 toppede ss med tyttebærsyltetøy. Ferdig!!!

Se spennende og smakfulle matretter med tyttebærrømme her.

Tyttebærrømme
Tyttebærrømme

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinert hvitløksbrød med bacon

Gratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvinn og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerne bruke gårsdagens brød, for det blir akkurat like godt. Om du vil gjøre retten litt sunnere, kan du servere den med en frisk og god salat.

1 landbrød eller loff

50 g smør

1 cm hvitløk fra tube

100 g bacon i terninger, sprøstekt

250 g revet, helst vellagret ost etter eget ønske. Gjerne flere slag.

Smelt smør og tilsett hvitløk.

Del brødet i skiver, nesten igjennom. La bunnen henge sammen. Pensle skivene med smørblandingen. Vær forsiktig, så ikke brødet faller fra hverandre. Fordel baconterningene mellom skivene. Riv osten og press den ned mellom skivene. Pensle litt hvitløkssmør på toppen og stek gratinert hvitløksbrød med bacon i ovnen på 180 grader til osten er smeltet og brødet er gyllent.

Hvitløksbrød
Hvitløksbrød med bacon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 43

Ukemeny for uke 43 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Manti
Manti
Manti
Tirsdag: Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Onsdag: Wienersnitsel
Wienersnitsel
Wienersnitsel
Torsdag: Kinesisk biffgryte
Kinesisk biffgryte
Kinesisk biffgryte
Fredag: Villsvinfilet
Villsvinfilet
Villsvinfilet
Lørdag:
Forrett: Börek
Börek
Börek
Hovedrett: Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Dessert: Gadjar halwa
Gadjar halwa
Gadjar halwa

 

Søndag:
Forrett: Blåskjell i hvitvin
Blåskjell i hvitvin
Blåskjell i hvitvin
Hovedrett: Suppelapskaus
Suppelapskaus
Suppelapskaus
Dessert: Oppned eplekake
Oppned eplekake
Oppned eplekake

 

Ukemeny for uke 43 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tagliata Di Manzo

Tagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett eller den kan brukes som en antipastirett (italias svar på tapas).

500 g oksefilet

4 ss extra virgin olivenolje

1 ts hakket timian

150 g minitomater, kuttet i 2

100 g ruccola

Saften av 1/2 sitron

1 ts modnet balsamicoeddik

1 neve store kapers (fås i asiatiske butikker)

75 g parmesan, skjært med ostehøvel

Havsalt og nykvernet, svart pepper

Litt extra virgin olivenolje til serveringen.

Gni fileten med 1 ss olivenolje, dryss over timian, salt og pepper.

Brun eller grill fileten på alle kanter. Sett den i ovnen med steketermometer på 180 grader, til termometeret viser 52 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile i noen minutter.

Bland tomater og ruccola på et fat. Bland inn resten av olivenoljen, balsamicoeddiken og sitronsaften.

Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett på toppen av salaten. Risle over litt olje, og litt nykvernet papper. Avslutt med parmesan.

 

Tagliata Di Manzo
Tagliata Di Manzo

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

White Lady Highball

White Lady Highball er fra Ciro’s Club i London i 1919, men den opprinnelige oppskriften ble laget med myntelikør, som senere ble erstattet av gin. White Lady Highball er en frisk og syrlig drink. Du får kjøpt limonade bl.a. på Meny.

4 cl gin

2 cl Cointreau

12 cl limonade

1/2 eggehvite

Physalis til pynt

Hell alle ingrediensene sammen med isbiter i en drinkmikser og rist godt i 20 sekunder. Hel over i glass og pynt med physalis.

 

White Lady Highball
White Lady Highball

 

Du finner mange spennende drinker fra fjern og nær, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus

Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus er knallgodt og smaker ekstra bra om høsten. Oppskriften er passe til 4 personer.

600 g kylling lårfilet i strimler

2 sjalottløk, finhakket

200 g kantareller

400 g tørket pasta

Brun kylling, løk og sopp i smør og sett til side.

Rosépeppersaus:

2 ss smør

2 sjalottløk, finhakket

3 dl vann

4 ss oksefond

2 ts røde, syltede pepperkorn

3 dl fløte

Salt

Ev. maisennajevner og sukkerkulør

Fres løken i smøret til den er gyllen. Tilsett pepper, vann, fond og fløte og la det koke til sausen tykner litt.  Rør inn litt maisennajevner om sausen er for tynn og litt sukkerkulør om du ønsker mørkere farge. Tilsett litt mer pepper om du ønsker sausen sterkere. Smak til med salt og server bland med kylling, sopp og pasta kokt etter anvisning på pakken.

 

 

Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus
Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus

 

Du finner flere spennende og velsmakende pastaretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinerte nachos med kylling

Gratinerte nachos med kylling er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Nachos brukes i hele Latin-Amerika og kan både brukes som snacks, med en dipp og som her, som en middagsrett, som er lett å like av både liten og stor. Oppskriften kan gjerne dobles og fylle hele langpannen, om du skal servere til mange, for eksempel til barnebursdag eller til nachspiel.

1 pk nachos etter smak og behag. Jeg har brukt med ost og jalapeño

400 g kyllingstrimler

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 pk revet ost

1 pk. tacokrydder, eller bruk hjemmelaget

Limebåter

Koriander

Stek kylling, løk og hvitløk i olje og bland i tacokrydder. Hell posen med tortillachips utover en ildfast form, dekket med bakepapir. Bre kyllingblandingen over og dryss ost på toppen. Gratineres i ovnen på 225 grader, til osten er gyllen. Ta den ut når osten har fått fin farge og før chipsen blir for brun. Legg på limebåter og frisk koriander.

Server gratinerte nachos med kylling med en god salat eller salsa og guacamole, som du finner oppskrift på her. Pynt gjerne med limebåter og frisk koriander og server med en gang, mens det er varmt.

Du finner flere deilige varienter av fredagstaco HER.

Gratinerte nachos med kylling
Gratinerte nachos med kylling

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et hyggelig høstbord

Et hyggelig høstbord kan lyse opp i den mørke tiden vi er inne i og for oss som har bursdag på høsten, kan dagen være et kjærkomment avbrekk i hverdagen. Jeg synes gjerne at dagen kan markeres litt ekstra, med god mat, godt drikke og gjester man er glad i. Høstfarger er ikke bare oransje og jordtoner. Selv om jeg synes det er fint, liker jeg å variere med rødligere toner også.

 

Vakre høstblomster
Vakre høstblomster

 

Jeg bruker to forskjellige måter å bestemme farger og dekorasjoner på. Den ene er å velge servietter, for deretter å finne passende blomster. Den andre måten, er å gi blomsterdekoratøren frie tøyler og ta med blomsten i butikken, for å finne de riktige serviettene til. Denne gangen har jeg gått for den siste varianten og er veldig fornøyd med resultatet.

Menyen til denne anledningen ble kantarellpai med chèvre og skinke til forrett, kalvefilet med konjakk- og peppersaus til hovedrett og salt karamellpannacotta til dessert.

 

Hyggelig høstbord
Hyggelig høstbord

 

Vil du ha mer inspirasjon til interiør og borddekking? Du finner det HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.