Angaga rose er en søt drink med kokos og ananassmak fra Maldivene.
4 cl brandy
6 cl Malibu
13 cl ananasjuice
Grenadine
Kjør brandy, Malibu og ananasjuice i blenderen. Tilsett grenadine etter hvor søt du vil ha drinken, hell over i et glass med is og pynt med et cocktailbær.
Angaga rose
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kylling cacciatore er både sunt og godt og i tillegg lages alt i en form, så det blir lite oppvask. Dette er en italiensk rett, men Frankrike og Monacco lager samme rett, under navnet poulet chasseur. Kylling cacciatore eller poulet chasseur lages vanligvis med hel kylling, men her har jeg laget den av kylling lårfilet, så det skal gå litt raskere. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 – 1000 g kylling lårfilet
800 g poteter i skiver
2 løk i strimler
4 fedd hvitløk, finhakket
2 paprika i forskjellige farger i strimler
4 ss olivenolje
2 dl tørr hvitvin
1 kvist rosmarin
1 boks hakkede tomater, helst Mutti
3 ts kyllingfond
100 g oliven
2 ts pepper
1 neve bladpersille, finhakket
Hell oljen i langpanna, legg i potetskiver og sett formen i ovnen på full guffe til potetene begynner å få farge. Mens du venter gjør du klar de andre ingrediensene.
Når potetene har fått farge, legg i løk, kylling og rosmarin og hell på hvitvin. La det kose seg i 10 minutter, mens du rører hvitløk, fond og pepper inn i tomatene og fordeler blandingen rundt i formen. Skru ned temperaturen til 200 grader og la det kose seg til kyllingen nesten er klar. Rør inn paprika og oliven og la det bli varmt, ca. 10 min.
Dryss over bladpersille rett før servering.
Kylling cacciatore
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Tunfisktaco av fersk tunfisk er helt nydelig og om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love at du blir skikkelig overrasket. Du får kjøpt fersk, vakuumpakket tunfisk på Meny, Rema 1000 og flere velassorterte matbutikker. Jeg serverer tinfisken med pico de gallo, som er en salsa, guacamole og limeaioli. Om du skal servere denne retten til gjester, kan du gjøre klar det meste i forveien, men tunfisken må lages i siste liten. Tunfisktaco blir aller best med hjemmelaget tacokrydder, men om du bruker ferdig kjøpt, er det viktig å huske at det er ganske så salt, så ta hensyn til det, når du salter de andre elementene. Oppskriften er passe til 4 personer
Limeaioli:
1 dl majones
1 dl tykk gresk yoghurt
1/2 finrevet hvitløksfedd
1 lime, kun revet skall
Salt og pepper
Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper
Limeaioli
Pico de gallo:
2 pk minitomater i små terninger
1/2 lime, kun saften
1 rødløk, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss honning
1/2 fersk, grønn jalapeño, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 potte koriander, finhakket
Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Pico de gallo
Guacamole:
4 modne avokado
10 minitomater i små terninger
1 hvitløkfedd
1/2 lime, saften
1/2 fersk grønn jalapeño
1 rødløk, finhakket
1 bunt koriander
salt og pepper
Kjør avokado, hvitløk og jalapeño til mos med en stavmikser og bland med tomter, lime, rødløk og koriander. Smak til med salt og pepper.
Guacamole
Grillet tunfisk:
700 g fersk tunfisk
Litt olivenolje
1-2 ss tacokrydder, helst hjemmelaget, som du finner oppskrift på her
Skyll av tunfiskbiffene og tørk av dem. Gni inn tunfisken med olivenolje, dryss på tacokrydder og stek den i 1/2 minutt på hver side i varm stekepanne eller på grillen. Den skal ha en fin, brun skorpe, men være helt rå inni. Del tunfisken i fine skiver og server.
Grillet tunfisk
Servering:
1 potte koriander
1 pakke babyleafsalat
Pico de gallo
Guacamole
Limeaioli
1 rødløk
12 små maistortillas, varmet i aluminiumsfolie i ovnen, eller en rask runde i en stekepanne
Sett alle elementene på bordet og la gjestene fylle sine egne tunfisktacos.
Tunfisktaco
Du finner mange spennende og velsmakende retter med tunfisk her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Cæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den slo raskt igjennom i California, men har siden blitt populær over hele verden. Cæsarsalat passer godt både til lunsj og middag. Oppskriften er passe til 4 personer.
Dressing:
4 eggeplomme
2 ts dijonsennep
6 ansjosfileter, finhakket
Saft av 1 sitron
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl rapsolje
60 g parmesan
1/2 ts salt
1/2 ts kajennepepper
Kjør eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk med en stavmikser. Spe med litt og litt olje, mens du fortsetter å vispe. Dressingen skal bli tykk som en majones. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper. Sett kaldt mens du lager resten av Cæsarsalaten.
Brødkrutonger:
4 skiver fint brød, f.eks. landbrød eller loff, delt i terninger
Litt olje
Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og stek midt i ovnen på 200 grader, til de får lys, gyllen farge. Det tar ca. 15 minutter. Avkjøl, så de blir gode og sprø.
Bacon:
150 g bacon i skiver, helst tørrsaltet bacon
Legg baconskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader, til de blir sprø og gylne. Del den i mindre biter med en kniv, eller knus dem mellom hendene.
Kyllingen:
4 kyllingfileter
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun dem i en stekepanne, på middels varme, med olje eller smør. Etterstek under lokk på lav varme, til de er gjennomstekt, men fortsatt saftige. La filetene hvile litt, før du deler dem i tynne skiver.
Servering:
1 romanosalat, ev. bruk pose med romanomiks
Dressing
Parmesan
Brødkrutonger
Kylling
Bacon
Vend salaten i litt av dressingen, før du legger den på et fat, eller på tallerkener. Legg på kyllingen, høvle over litt parmesan og legg på brødkrutonger. Pynt gjerne med litt friske urter, f.eks. timian. Server med dressingen ved siden av, så de som ønsker kan ta mer selv.
Cæsarsalat
Du finner flere spennende og velsmakende salater fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Glutenfritt fiberbrød er lekkert, sunt, godt og mye billigere enn å kjøpe glutenfritt brød.
100 g valnøtter
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
100 g mandler
1, 5 dl glutenfrie havregryn
400 g glutenfri fibermiks eller annen melmiks
1 pk tørrgjær
1 ts salt
5 dl lunket vann
2 ss fiberhusk
Bland sammen vann og fiberhusk og la det svelle ca. 5 min, så det blir en seig blanding. Kjør nøtter, kjerner, frø og havregryn til en fin blanding i en blender eller med en stavmikser. Bland alt godt sammen, til en jevn, fin deig. Tilsett ev. mer vann eller mel om deigen er for tørr eller våt. Sett deigen til heving i 1 time.
Form brødet etter eget ønske og snitt gjerne et mønster med en skarp kniv eller barberblad. Pensle med vann og la den etterheve i ca. 30 minutter. Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter og avkjøles på rist.
Glutenfritt fiberbrød
Du finner flere brødoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Poke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære eller kutte og det startet som restemat, da fiskerne fra Hawaii spiste fiskeavskjæret fra fangsten som mellommåltid, sammen med ris. Etter hvert ble det veldig trendy gatemat. Det er viktig å bruke veldig fersk fisk, f.eks. Salma. Oppskriften er passe til 4 personer.
600 g fersk laks
Marinade:
1 ss dijonsennep
2 ss soyasaus
1 ss sriracha
1 ss honning
Saft fra appelsinskrogene etter du har skjært ut filetene
2 ss rapsolje
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Del laksen i terninger, bland dem med marinaden og sett den kaldt i 30 minutter, mens du lager salaten.
Salat:
1 agurk i terninger
1 avokado i terninger
2 appelsiner, kun filetene
4 vårløk i strimler
1 neve frisk koriander, halvparten finhakket, resten servert i en egen bolle, til å pynte med til slutt
2 ss limesaft
2 ts riseddik
Bland alt sammen i en bolle.
Laksen:
Laksen kan stekes på flere måter, enten i en stekepanne, eller i ovn eller i airfryer.
Om du vil bruke stekepanne, må den ha slippbelegg. Stek på middels temperatur og la marinaden være med. Stek i 5-10 minutter avhengig av hvor nye du vil ha den stekt. Jeg foretrekker at den er litt rå i midten. Bruk lokk og snu laksebitene etter halve tiden.
Om du vil steke dem i ovnen, heller du laksen og marinaden i en ildfast form og setter den i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.
Om du vil tilberede laksen i airfryer, legger du en papirform for airfryer i bunnen og heller lakseblandingen oppi. Stek på 190 grader i 8-10 minutter.
Servering:
4 porsjoner sushiris, kokt etter anvisning på pakken
Salaten
Laksen
Chilimajones
Sesamfrø, ristet i tørr stekepanne
Korianderblader
Granateplekjerner
Legg risen i bunnen av bollen. Legg laks over halparten av risen og salat over resten. Hell over ønsket mengde chilimajones og dryss på sesamfrø, korianderblader og granateplekjerner. Poke bowl med laks og chilimajones speses med pinner eller en gaffel.
Fløtegratinerte poteter med løk og persille er en velsmakende litt sunnere variant av fløtegratinerte poteter. De passer til de fleste stekte og grillede kjøttretter, som for eksempel koteletter, biff, kyllingfilet, stek og grillspyd.
10 poteter i tynne skiver
2 løk i strimler
3 fedd finhakket hvitløk
1 pk bladpersille, finhakket
Salt og pepper
1 boks fløte
1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag
Legg potetskivene, løken, hvitløken, persillen og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form. Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.
Fløtegratinerte poteter med løk og persille
Du finner mange spennende og varierte potetoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tuvas gode frøkjeks smaker veldig godt, både med og uten ost på. De holder seg lenge også, om du oppbevarer dem tørt, i en tett boks.
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
6 dl havregryn
1,5 dl sukker
1 ts salt
1 ss hornsalt
150 g smør
3 dl kefir
1 egg
6 dl hvetemel
Bland alt det tørre, bortsett fra hvetemel. Elt inn melk, smør og sammenpisket egg. Tilsett mel under elting, til deigen er passe fast. La hvile en times tid. Kjevles tynt ut, før kjeksen stikkes ut med en utstikker, kopp el. lignende. Stekes på 200 grader i 12-15 min. til de er lysebrune.
Tuvas gode frøkjeks
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Forsøk nummer 5 er en drink, som sønnen min eksperimenterte med oppskriften på. Siden det tok fem forsøk, før han ble fornøyd, ble det navnet på denne velsmakende drinken.
4 cl hvit rom
Urge
Redbull june berry
Isbiter
Legg isbiter i et longdrinkglass. Hell i rom og fyll opp med 50 % Urge og 50 % Redbull june berry.
Forsøk nummer 5
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Gulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fra Ungarn, men Østerrike har like sterke gulasjtradisjoner. Dette er en som det går raskt å lage og som smaker godt, særlig hvis du er litt småfrossen. Lag gjerne en dobbel porsjon og ha neste dag også. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1 løk i små terninger
1/2 dl olje
1 ss paprikakrydder
1 ss tomatpuré
2 fedd finhakket hvitløk
1 ltr. oksekraft, eller vann og fond
salt og pepper
1 ts spisskummen
1 ts merian eller oregano
200 g oksebiff, f.eks. mørbrad eller annet mørt biffkjøtt i 1 cm terninger
200 g potet i 1 cm terninger
100 g sopp i skiver
200 g gulrot i små terninger
Fres løken i olje, før du tilsetter paprika, tomatpuré og litt vann og la det frese litt. Tilsett kraften, kjøttet og resten av krydderet og la det koke i 30 minutter. Tilsett grønnsakene og la dem koke seg møre. Server med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet
Valnøttbrød
Server med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet
Gulasjsuppe
Du finner mange spennende og velsmakende supper fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.