Green Hawaii

Green Hawaii er en tropisk drink, som minner meg om turen min til Hawaii, for noen år siden. Den er en variant av Blue Hawaii, som ble oppfunnet av en bartender på Waikiki i 1957.

2 cl Baccardi
2 cl malibulikør
2 cl blå Curacao
6 cl ananasjuice
cocktailbær til pynt

Rør alt, bortsett fra cocktailbærene sammen og fyll i glass med isbiter. Pynt med bærene og kos deg.

Green Hawaii
Green Hawaii – en deilig er en tropisk drink

Du finner flere drinker, både med og uten alkohol HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Cake pops

Cake pops ble oppfunnet av en blogger fra USA i 2011 og har spredd seg i rekordfart over store deler av verden. Det er litt jobb med dem, men de er både lekre og smaker godt.

2 eggehviter

225 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

60 g mykt smør

1,5 ts bakepulver

225 g hvetemel

1,75 dl melk

Grønn konditorfarge

200 g kremost naturell

Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske til du har en fin marengs. Visp inn vanilje, smør, mel, bakepulver og melk. Tilsett konditorfarge, til du er fornøyd med utseendet.

Hell deigen i en rund, bakepapirkledd kakeform på 24 cm i diameter og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 min. Bunnen skal være gyllen på overflaten og gjennomstekt (sjekk med et grillspyd, det skal ikke være deig på det om du stikker det ned i kaken og tar den opp igjen).

Avkjøl kakebunnen i formen, løsne den og dra av bakepapiret. Skjær av skorpen på toppen av kakebunnen (den kan du maule, om du vil). Smuldre opp resten av kakebunnen til smuler i en bolle og bland den sammen med kremost, til du har en formbar masse.

Legg bakepapir på et fat, som får plass i fryseren. Form deigen til runde kuler, legg dem på brettet og stikk pinner inn i dem. Når brettet er fullt, settes det i fryseren i min. 30 min, gjerne over natten.

 

Pynting:

400 g hvit kokesjokolade

Litt delfiafett

Grønn konditorfarge

Hvit og sølv kakestrøssel

Smelt sjokoladen i vannbad, sammen med konditorfargen og litt delfiafett. Dypp de frosne kakekulene i sjokoladen og la overflødig sjokolade renne av. Dryss over kakestrøssel før sjokoladen stivner og sett dem i et cake popsstativ eller med avstand i kjøkkenglass eller lignende til sjokoladen er helt stiv.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Plommeclafoutis

Plommeclafoutis er den deilig fransk dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, eller frukt også, om du ikke har tilgang til plommer.

Til 4 pers:

3 egg

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 dl kremfløte

1 dl melk

1/2 ts salt

6 plommer, delt i to og steinen tatt ut

150 g marsipan

Plommeclafoutis
Plommeclafoutis før steking

Rør sammen alt utenom plommene og marsipanen for hånd og hell det i en ildfast form. Legg i plommene og fordel marsipan i små biter jevnt utover.

Clafoutis stekes på 180 grader til den blir lekkert gyllen, det tar ca. 45 minutter. Serveres med det samme med en god vaniljeis.

Plommeclafoutis
Plommeclafoutis

 

Du finner flere velsmakende desserter fra fjern og nær HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing

Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing er velsmakende grillmat. Jeg har servert dem med parmesanpoteter, men du kan bruke ris, pommes frites, potetmos eller potetsalat også.

BBQ-saus:

1 finhakket løk

2 ss olivenolje

4 fedd finhakket hvitløk

2 dl ketchup

2 dl brunt sukker

1 dl eplesidereddik

1 lime saft og finrevet skall (kun det grønne)

2 ss worchestersaus

3 dråper tabasco

1 ts liquid smoke

Litt kajennepepper (etter hvor spicy du vil ha den)

 

Fres løk og hvitløk i olivenoljen på middels temperatur, til løken er litt gyllen og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke. La sausen småkoke i 30 minutter, før den avkjøles.

 

Parmesanpoteter:

Minipoteter

Rapsolje

Salt og pepper

Revet parmesan

Del potetene i to og legg dem i en ildfast form, som er smurt med olje. Krydre med salt og pepper. Stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.

Hvitløksdressing:

100 g majones

100 g rømme

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak om det behøves mer sitron, salt eller pepper. Settes kaldt til den skal brukes.

Grillspydene:

800 g biffkjøtt i litt store terninger

1 rød paprika i store biter

1 grønn paprika i store biter

2 maiskolber i skiver

Bruk litt av BBQ-sausen til å marinere kjøttet i, helst over natten, men i alle fall et par timer. Tre kjøtt, paprika og maiskolbeskiver på grillspyd og smør dem inn med marinaden. Grilles raskt på alle kanter på høy temperatur. Pass på at du ikke griller for lenge, for kjøttet skal fortsatt være rødt/rosa inni, som biff.

 

Sett BBQ-sausen og hvitløksdressingen i boller på bordet, så alle kan forsyne seg med ønsket mengde. Server grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing sammen med parmesanpotetene.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stekt torsk med barolosaus og annapoteter

Stekt torsk med barolosaus og annapoteter er min favorittmiddag med torsk. Barolo er en fantastisk vin og med en hel flaske av den, er det lett å forstå at sausen blir god.

1 løk, finhakket

6 brune sukkerbiter

1 flaske barolo

2 ss oksefond

1 ss worshestersaus

Salt og pepper

Fres løken i litt smør, sammen med 6 brune sukkerbiter. Når blandingen har blitt som sirup, tilsettes vin, fond og worshestersaus. Kok inn til 1/3 av opprinnelig mengde. Smak til med salt og pepper.

Torsken saltes og pepres, før den legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader, til den er klar.

Annapoteter:

400 g poteter i tynne skiver

50 g smør, smeltet

1 ts salt

1 ts pepper

Bland alt godt sammen, så potetene får smør overalt. Legg potetene over i ildfaste porsjonsformer og sett dem i vannbad i ovnen på 180 grader til potetene er møre og lekkert brune. Det tar ca. 45 minutter.

Server stekt torsk med barolosaus, sprøstekt bacon og annapoteter med valgfrie grønnsaker. 

Stekt torsk med barolosaus, sprøstekt bacon og annapoteter

Du finner flere velsmakende retter med torsk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Lammeskank på gresk vis

Lammeskank på gresk vis smaker nydelig, men trenger lang tid i ovnen, slik at den blir mør og fin. Denne greske varianten er en av mine skankefavoritter og den gjør seg nesten selv, så snart den er i ovnen.

Lammeskank på gresk vis

2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)

3 finhakkede hvitløk

1 glass oliven

4 løk i strimler

1 aubergin i terninger

1 squash i terninger

500 g mandelpoteter, delt i fire

1 ss oregano

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 glass marinert fetaost i terninger

4 lammeskanker

Salt, pepper og oregano

Start med å helle hakkede tomater i en langpanne. Tilsett hvitløk, oliven, løk, aubergin, squash og poteter. Dryss over oregano, salt og pepper og sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.

 

Lammeskank på gresk vis
Lammeskank på gresk vis

Hell over fetaosten inkl. laken. Krydre skankene med salt, pepper og oregano og legg dem på toppen av grønnsakene. Sett i ovnen på 180 grader og la det steke i 2-3 timer til. Det er klart, når potetene er gjennomkokte og lammet slipper benet.

Lammeskank på gresk vis pyntes med litt frisk oregano.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kinesisk BBQ-kylling

Kinesisk BBQ-kylling smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da). Denne retten har jeg servert med ris, men du kan gjerne bruke nudler i stedet.

Start med marinaden:

5 finhakkede hvitløksfedd

1 cm finhakket fersk ingefær

2,5 dl hoisin sauce

1,75 dl sherry wine

1,75 dl soyasaus

1,75 dl sukker

1⁄2 ts chinese fivespicekrydder

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle til sukkeret er oppløst.

500 g kyllingfilet i strimler legges i marinaden, gjerne over natten, men minimum 1 time.

Wokingen:

1 strimlet løk

1 strimlet rødløk

2 strimlede paprika

1 boks bambusskudd

1 boks ananas

1 boks vannkastanjer

Kyllingfileten fiskes ut av marinaden og brunes raskt i olje i en wok eller stekepanne med høye kanter, sammen med løken.

Tilsett marinaden fra kyllingen, rødløk, bambusskudd og vannkastanjer og la det koke i noen minutter, så ikke rødløken lenger smaker rått. Tilsett paprika, la den trekke med et par minutter. Servere kinesisk BBQ-kylling med ris eller nudler.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Cheeseburger onion rings

Cheeseburger onion rings er en oppskrift den yngste sønnen min fant på internett for mange år siden. Det er mye av de samme ingrediensene som i en burger, men her er alt i ett og kan brukes som en deilig kveldssnack og det smaker overraskende godt.

500 g karbonadedeig

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts hvitløkspulver

1 stor løk

125 g cheddar

1 glass jalapeño

1 kopp hvetemel

5 sammenvispede egg

4 kopper panko (grov strøkavring)

Sånn gjør du det:

Risle en langpanne med nøytral olje.

Bland karbonadedeig, salt, pepper og hvitløkspulver i en bolle.

Skjær løken i 1 cm ringer, og løsne ringene fra hverandre.

Ta en skje med karbonadedeigen og trykk den ned i bunnen av en løkring. Del cheddaren i terninger på 2,5 x 2,5 cm. Legg en cheddarterning midt på, og om du er modig – en jalapeño, tett toppen med en skje med karbonadedeig og trykk den flat. Gjenta med resten av ringene.

Ha hvetemel, sammenvispede egg og panko i tre separate boller. Dypp en ring i melet, rist av overflødig mel, vend den deretter i eggebollen, så panko, deretter tilbake til eggene, en siste gang i pankoen og legg den på bakeplaten. Gjenta med de resterende ringene.

Risle over litt olje og sett dem i varm stekeovn (300 grader). La dem stå til de har fått farge, snu dem og sett ned ovnen til 200 g. Stek videre til de har fått fin farge på begge sider. La cheeseburger onion rings renne av på et tørkepapir, før du legger dem på et fat og serverer med ønsket saus. Jeg har brukt en litt sterk chilisaus, men du kan bruke en god ketsjup.

På det siste bildet, har jeg delt over en ring, så innmaten vises.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pizza på grillen

Pizza på grillen smaker veldig likt den italienske steinovnspizzaen og det er slett ikke vanskelig å lage. Du trenger kun en pizzastein, som du får kjøpt i for eksempel jernvareforretninger.

Lag pizzabunn på vanlig måte. Du finner oppskrift HER.

Pizzabunnen kjevles ut som vanlig, men det er viktig å dele deigen i flere deler, så den ferdige bunnen ikke kommer utenfor pizzasteinen. Det gjør at en vanlig pizzabunnoppskrift blir til tre til fire pizzaer.

Sausen lager jeg av:

1 boks hakkede tomater fra Mutti

1 finhakket løk

1/2 ts pepper

1 laurbærblad

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

Noen dråper tabasco

1 ts knust fennikel

Bland alt i en kjele og la det koke lenge, gjerne en time eller mer.

Pizzasteinen ligge på grillen under oppvarmingen. Når du skal steke, drysses et lett lag med hvetemel på pizzasteinen, før bunnen legges oppa. Når bunnen er klar på undersiden (det tar veldig kort tid, så pass på), tas den ut av grillen og snus på et bakepapir. Det er ikke før på dette tidspunktet at pizzafyllet legges på. Her har jeg brukt pizzasaus, ost, ananas, løk, sopp, kokt skinke og paprika. Du kan selvfølgelig bruke det du har lyst på.

Når fyllet er lagt på, legges pizzaen tilbake på pizzasteinen og stekes ferdig. Igjen går det svært fort, så pass på at den ikke blir brent under. Pyntes med for eksempel basilikum.

 

Pizza på grillen
Pizza på grillen med ananas, løk, sopp, kokt skinke og paprika

Du finner masse spennende pizzavarianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Thaiwok med kylling

Thaiwok med kylling er rask å lage og smaker godt. Du kan justere styrken med mer chili, om du liker det litt hot.

4 kyllingfileter i strimler

1 løk i strimler

2 finhakkede hvitløk

1 finhakket chili

3 finstrimlede vårløk

1 ss revet ingefær

1 boks kokoskrem

2 dl kyllingbuljong

2 ss fishsauce

1 lime, kun saften

Litt finhakket koriander

Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingstrimlene til de begynner å få en gyllen farge. Tilsett løkstrimler, hvitløk, chili, vårløk og ingefær. Hell på kokoskrem og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fishsauce og limesaft. La det koke i ca. 5 minutter. Rør inn finhakket koriander og server thaiwok med kylling sammen med ris.

Du finner masse spennende mat fra Thailand her.

Thaiwok med kylling
Thaiwok med kylling

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.